10 μπαρ για να πας τώρα

Ο Αύγουστος έχει ακόμα, όλοι έχουν πάει διακοπές, αλλά αυτά τα μπαράκια σερβίρουν ποτά και μουσικές χωρίς σταματημό
 


Αν θες να βγεις κάπου για ποτό απόψε, αλλά δεν έχεις ιδέα πού να πας… σε καταλαβαίνουμε. Ο Αύγουστος είναι περίεργος μήνας. Ξεκινάς για να βγεις, έχεις στο μυαλό σου λίγο-πολύ τι θες να κάνεις, αλλά οι μαγαζάτορες έχουν άλλα σχέδια και έχουν φύγει διακοπές.

(Και καλά κάνουν, όλοι αξίζουν τις διακοπές τους και ειδικά οι σερβιτόροι, μη γκρινιάζεις.)

Επειδή όμως η ανάγκη να βγεις και να απολαύσεις την πόλη όσο ακόμα είναι μισοάδεια (ή μισογεμάτη;) και ήρεμη είναι μεγάλη, εμείς έχουμε να σου προτείνουμε δέκα τέλεια μπαράκια που μένουν ανοιχτά τον Αύγουστο, για να πιεις κι εσύ τα ποτά σου σαν άνθρωπος.

Ergon ταράτσα

Μητροπόλεως 23, Κέντρο, τηλ. 2100109090
Το Ergon άνοιξε την πανέμορφη ταράτσα του και το πρώτο πράγμα που θα σου τραβήξει την προσοχή είναι ότι—Ω Χριστέ μου, βλέπω την Ακρόπολη σε HD! Μόλις ηρεμήσεις λίγο από το πόσο συγκλονιστική είναι η θέα, τότε θα δεις και άλλες υπέροχες λεπτομέρειες: το χαλικάκι· τις κούνιες· την μυρωδιά από τα σούπερ γκουρμεδιάρικα χοτ ντογκ. Α, και τα τέλεια κοκτέιλ που επιμελείται η ομάδα του The Clumsies (από 10€).

TYCO Χαλάνδρι

Ηρακλείου 3-5, Χαλάνδρι, τηλ. 2114116694
Η λατρεία του κέντρου μετακόμισε και στα βόρεια, και μας σερβίρει τα σούπερ δημιουργικά κοκτέιλ που αγαπήσαμε – ή μας τα κάνει και ντελίβερι. Το κοκτέιλ-στο-χέρι θα γίνει trend και στο Χαλάνδρι, αλλά και το ίδιο το TYCO είναι ένας πολύχρωμος, χαρούμενος χώρος που οργανώνει events κάθε είδους (από dj sets μέχρι πάρτι) και μας περιμένει κάθε βράδυ. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 5€.

hUge

Λέκκα 10, Κέντρο, Τηλ: 211 014 5804
Είναι τόσο μικρό, που αναρωτιέσαι. Αναρωτιέσαι γενικά, πώς, τι, γιατί; Και μετά κάθεσαι και συνειδητοποιείς ότι δεν παίζει ρόλο το μέγεθος, αλλά το mood. Και το hUge δεν πήρε το όνομά του σαν ένα ειρωνικό παιχνίδι με τα τετραγωνικά του μέτρα, όχι. Τέτοιο mood σου δημιουργεί, με τις ωραίες μουσικές του, τον κόσμο που μαζεύει αλλά και τις πολύ καλές τιμές του (από 5,5€ το απλό ποτό).

Sensimilia

Δουκίσσης Πλακεντίας 129, Πανόρμου, τηλ: 697 933 8256
Κατ’ αρχάς, είναι ταράτσα. Αυτό και μόνο είναι αρκετό. Μετά βάζεις στο μιξ το ότι μαζεύει σούπερ κόσμο από τα (πολύ νεανικά) πέριξ, και αυτός ο κόσμος δημιουργεί μια πολύ ευχάριστη και μελωδική φασαρία μέσα στα τζιτζίκια του Αυγούστου. Βάλε και τις τέλειες μουσικές, που αναλόγως τον dj θα πετύχεις από ρέγκε μέχρι απόλυτο-90s-throwback-για-νοσταλγικούς-μιλένιαλς, και έδεσε το γλυκό. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Old Boy

Λεωφόρος Αλεξάνδρας 56, τηλ: 21 3043 6051
Και αν δεν θες ρέγκε ή ποπ ή ό,τι άλλο παίζουν τα μπαράκια της Αθήνας, άμα είσαι τύπος που αγαπάς ροκ και μέταλ, τρέχα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Επειδή εκεί υπάρχει ένα από τα πιο ωραία μεταλόμπαρα – μικρό όσο πρέπει, με διακόσμηση ταυτόχρονα glam και doomy (ακριβώς όπως πρέπει) και με μουσικές να καλύπτουν ένα πολύ ευρύ φάσμα που θα ικανοποιήσει τους πάντες. Το ποτό ξεκινά από 6€.

TeddyBoy

Τάκη 18, Ψυρρή, τηλ.: 695 111 6651
Αν, πάλι, το ξεκάθαρο μεταλόμπαρο δεν είναι η φάση σου, αλλά απεχθάνεσαι και το πολύ ποπ, το Teddy είναι πάντα εκεί για εσένα, με μουσικές να πιάνουν από σύνθια και darkwave και ποστ πανκ και όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα. Το απλό ποτό βρίσκεται στα 6€. Γκοθάκια ενωμένα, ποτέ νικημένα.

Loser Bar

Βουλής 45-47, Κέντρο, τηλ: 21 3044 8535
Ρετρό, μικρούλι, εμπνευσμένο από το Cowboy Bebop (ένα από τα καλύτερα και επιδραστικότερα άνιμε των 90s), το Loser είναι μια από τις γωνιές του κέντρου που ίσως δεν ήξερες, αλλά πρέπει να μάθεις. Είναι πολύ ωραίο, παίζει μουσικές που ροκίζουν (ή τζαζίζουν, ανάλογα την μέρα) και σερβίρει ωραία, κινηματογραφικά εμπνευσμένα κοκτέιλ από 8€. (Και όλο τον Αύγουστο, από 18.00 μέχρι 21.00 έχει happy hour, άρα τρεχάτε.)

Dude

Καλαμιώτου 14, Μοναστηράκι, τηλ.: 210 322713
Το αποκαλούν ένα από τα πιο σέξι μπαρ της Αθήνας. Μπαρ κατάλληλο για φλερτ. Μπαρ που γίνεται δουλίτσα. Και έχουν δίκιο, επειδή το Dude πραγματικά είναι ένας τόσο ωραίος χώρος, με την τεράστια μπάρα και τον κόσμο να γελάει και να χορεύει και να μιλάει. Έτσι συμβαίνουν τα καλύτερα. Τα ποτά ξεκινούν από 7€.

Bios

Πειραιώς 84, Κεραμεικός, τηλ.: 210 3425335
Ωραία ποτά, τσεκ. Σούπερ μουσικές, από αρκετά ως και πολύ ψαγμένες, τσεκ. Θέα άψογη, καρατσέκ. Το Bios έχει πολλούς λόγους που εξακολουθεί να είναι από τα πιο δημοφιλή μπαρ, κι εμείς είμαστε χαρούμενοι να το επιβεβαιώνουμε αυτό. Μερικές φορές, είναι καλό το status quo να μην αλλάζει. Τα κοκτέιλ του κοστίζουν γύρω στα 9-10€.

Τρανζίστορ

Πρωτογένους 10, Ψυρρή, τηλ: 210 3228658
Και για φινάλε κάτι που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Επειδή το Τρανζίστορ θα είναι για πάντα από εκείνα τα μαγαζιά του κέντρου που – αν σταματήσεις να φοβάσαι τον άπειρο κόσμο που μαζεύουν – θα μπεις μέσα και θα συνειδητοποιήσεις ότι, ναι, αυτό μπορεί να έλειπε από την νυχτερινή σου ζωή: ένας χώρος που μαζεύει κάθε πιθανό πρόσωπο, τους ενώνει όλους και τους αφήνει να φλερτάρουν και να παρτάρουν ελεύθεροι. Τα ποτά ξεκινούν από 7€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v