Tα καλύτερα μπαρ για να τα πιεις ωραία στη Γλυφάδα

Πέντε δυνατές διευθύνσεις στην «κυρία» των νοτίων προαστίων για ιδιαίτερα κοκτέιλ ή χαλαρές Guinness, ωραίες μουσικές και μεθυστικά νυχτοπερπατήματα.
 


Έχουν χαρακτήρα, φανατικό κοινό και ξεχωρίζουν στη νυχτερινή (και όχι μόνο) ζωή της Γλυφάδας.

Πέντε αγαπημένα μπαρ, το καθένα με το δικό του χαρακτήρα, που μας δελεάζουν να πάρουμε την παραλιακή.

Blends Mix & Match
Φοίβης 19, Γλυφάδα, τηλ: 21 1182 1711




Αν και βρίσκεται στο κέντρο της Γλυφάδας, το Blends αποτελεί μια ήσυχη και ιδιαίτερη λύση για έξοδο μακριά από την βαβούρα. Ο σχεδιασμός του χώρου με την επιβλητική ελιά στο κέντρο είναι εντυπωσιακός με urban αισθητική και natural στοιχεία τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, ενώ την ίδια λογική ακολουθούν και οι δημιουργίες της μπάρας. Signature cocktails με «πειραγμένα» υλικά, όπως το Tropical Storm με ρούμια Zacapa 23, Pampero Especial, Pampero Blanco, λικέρ μπαχαρικών, λικέρ μπανάνα, μπίτερς και αφρό από μάνγκο αρωματισμένο με εσπεριδοειδή, και μια πλούσια λίστα από σπάνια spirits εγγυώνται μια βραδιά fine drinking.

Mosaiko Cocktail bar
Λαοδίκης 30, τηλ: 21 0898 3208




Στη βαβούρα της Λαοδίκης το Mosaikο είναι εδώ και χρόνια το απόλυτο καταφύγιο για χαλαρές καταστάσεις, ψαγμένες μουσικές και εξίσου ψαγμένα κοκτέιλ. Κάθε μέρα του Σεπτέμβρη στα decks του βρίσκουμε και έναν διαφορετικό DJ, ενώ ο καινούργιος του κατάλογος με κοκτέιλ εμπνέεται από τη σύγχρονη τέχνη και περιλαμβάνει επιλογές όπως το Painter’s Room με Tanqueray, kumquat vodka, μέντα, λάιμ και 3cents grapefruit soda και το Invasion of the Night με μείγμα Pampero Bianco & Pisco, πουρέ πεπόνι, λάιμ και σιρόπι μέντας με πιπέρι. Οι τιμές τους στα 9€, το απλό ποτό στα 7€.

Oh Mama
Κύπρου 48, τηλ: 21 0898 6049




Το γνωρίσαμε και το αγαπήσαμε για το χορταστικό και υπέροχο brunch του που θα σας κάνει να πείτε «μανούλα», όμως το Oh Mama παραμένει ανοιχτό μέχρι αργά το βράδυ, με τον ιδιαίτερα διακοσμημένο χώρο του μέσα κι έξω να είναι ό,τι πρέπει για καλοκαιρινό ποτάκι ή κοκτέιλ, συνοδεία ωραίων μουσικών από εναλλασόμενα DJ sets. Ο κατάλογος περιλαμβάνει ιδιαίτερες μείξεις με φρούτα και χειροποίητα σιρόπια εποχής, ενώ κάθε Πέμπτη οι δροσερές Μαργαρίτες έχουν την τιμητική τους στα Mamacita Nights, στην τιμή των 5€ και συνοδεύονται με λαχταριστά Tacos με 1€. Τα κοκτέιλ κοστίζουν 9-10€, το απλό ποτό στα 7€.

Pere
Κύπρου 74, τηλ: 2108941450




Κλασικό, προσεγμένο, chic και στιλάτο, το 100% γλυφαδιώτικο all day Bar Restaurant Pere έχει κάτι για κάθε στιγμή της ημέρας – από καφέ, μέχρι γκουρμέ γεύσεις, πληθωρική κάβα και signature κοκτεϊλικές δημιουργίες όσο παίρνει και νυχτώνει. Για τον Σεπτέμβριο μάλιστα ετοιμάζει ένα σούπερ πρόγραμμα με DJ sets από έλληνες DJs που καλύπτουν όλο το φάσμα των ηλεκτρονικών beats. Απαραίτητη η κράτηση για το βράδυ αν δε θέλετε να στριμωχτείτε όρθιοι. Τα ποτά κυμαίνονται στα 9-10€, τα κοκτέιλ από 9€.

Molly Malone's
Γιαννιτσοπούλου 8, τηλ: 210 8944247




Μια ιρλανδέζικη παμπ είναι πάντα ευπρόσδεκτη σε κάθε περιοχή, πόσο μάλλον αν ακούει στο όνομα Molly Malone’s και έχει μακρά ιστορία ζύθου στα νότια προάστια. Ανοίγει από τις 12 το μεσημέρι καθημερινά και σερβίρει πέντε διαφορετικές βαρελίσιες μπύρες (Guinness, Klikenny, Fosters, Carlsberg, Heineken), δέκα διαφορετικές ετικέτες σε μπουκάλια, καθώς και αρκετές ετικέτες ιρλανδέζικων ή σκωτσέζικων ουίσκι και μπέρμπον, όπως Tullamore Dew, Teeling, Johnny Walker Black, Chivas Regal 12, Wild Turkey και Lagavulin. Στην κάβα της υπάρχουν και κάποιες επιλογές σε τζιν, ρούμι και βότκα, ενώ σε περίπτωση που πεινάσετε το μενού είναι πλούσιο, με εξαιρετικά πιάτα – burgers, μπριζόλες, finger food, σαλάτες και άλλα. Οι τιμές για μια Guinness σε βαρέλι στα 6€ το pint.


Νικόλας Γεωργιακώδης


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v