Τα πιο ωραία τραπεζάκια έξω στα Δυτικά Προάστια

Στο Αιγάλεω, στο Περιστέρι και στην Πετρούπολη πίνουμε ποτάκια και τσιμπολογάμε νόστιμα σε τραπεζάκια κάτω από τ’ αστέρια.
Τα πιο ωραία τραπεζάκια έξω στα Δυτικά Προάστια

Για καφεδάκι, ποτάκι και νόστιμο τσιμπολόγημα, ξεχωρίζουμε μερικά από τα καλύτερα μαγαζιά με τραπεζάκια έξω στα δυτικά.

El Presidente Cocktail Bar
Πανόρμου 18, Αιγάλεω, τηλ: 21 0590 3545

 



Ένας πανέμορφος κήπος με τρεχούμενα νερά, άφθονο πράσινο και κουκλίστικα τραπεζάκια φτιάχνουν μια άκρως χαλαρή ατμόσφαιρα και δροσερά κοκτέιλ. Το El Presidente είναι από εκείνες τις οάσεις που ανακαλύπτεις σε πολύβουες περιοχές και αιφνιδιάζεσαι ευχάριστα, ανοίγει από το πρωί για καφεδάκι και κουβέντα και συνεχίζει μέχρι αργά, σε εξίσου χαλαρό στυλ. Πλην των ιδιαίτερων κοκτέιλ, ο κατάλογός του περιλαμβάνει μπύρες, ασυναγώνιστη χειροποίητη λεμονάδα, αλλά και καθαρά ποτά. Οι τιμές τους ξεκινούν από 7,5€.

Scherzo Summer Lounge
Ηπείρου 82, Πετρούπολη, τηλ: 21 0506 0620

 



Στενά σοκάκια και ασβεστωμένα τοιχάκια οδηγούν σε ένα από τα πιο καλοκαιρινά μπαρ της Αθήνας, στον χώρο του γνωστού Άπολις. Η διακόσμηση θυμίζει νησί των Κυκλάδων ενώ η θέα στην φωτισμένη νυχτερινή Αθήνα είναι υπέροχη. Οι μουσικές κινούνται σε lounge, jazz ή πιο μπιτάτα μονοπάτια αναλόγως DJ, ενώ ο κατάλογος περιλαμβάνει καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και κάποιες εγχώριες ετικέτες κρασιού σε ποτήρι. Το απλό ποτό στα 8€, τα κοκτέιλ από 8€.

Bungalow 19
Αιμιλίου Βεάκη 19, Περιστέρι, τηλ: 21 0577 7794

 



Ελάχιστα έξω από την καρδιά της πιάτσας της Βεάκη, ένα all day μπαράκι μας ταξιδεύει στην Μπελ Επόκ με την υπέροχη θεατράλε διακόσμησή του: ράφια με αντίκες, ρετρό φωτιστικά, ριγέ τραπεζάκια και τέντες στήνουν το ιδανικό σκηνικό για καφεδάκι και brunch από το πρωί και ωραιότατα κοκτέιλ με ονόματα αστέρων των 50s όσο παίρνει και βραδιάζει συνοδεία τζαζ μουσικών. Δοκιμάστε ένα Thyemeless με μαστίχα, τζιν, και ελαισάκχαρα λεμονιού ή ένα Cegador με παλαιωμένη τεκίλα και εσπεριδοειδή. Οι τιμές τους από 8€.

Whatever
Αιμίλιου Βεάκη 43, Περιστέρι, τηλ: 210 5755503

 



Καθόλου «ό,τι να’ναι» όπως θα μεταφραζόταν το όνομά του, αυτό το νεανικό all day στέκι ξέρει πολύ καλά πώς να μας κρατά από το πρωί μέχρι το βράδυ στα τραπεζάκια του. Η μέρα εδώ ξεκινά με καφεδάκι, λαχταριστά pancakes και πληθώρα επιλογών για πρωινό και brunch, και τελειώνει με signature cocktails από την πάντα ανήσυχη μπάρα του η οποία πειραματίζεται με εποχιακά υλικά και spirits.

The Claξons
Μάρκου Μπότσαρη 23, Αιγάλεω, τηλ: 2105988600

 



Στιλ, άφθονα vintage και χειροποίητα διακοσμητικά στοιχεία, σε ένα arty café bar για όλες τις ώρες. Στο Claξons απολαμβάνουμε specialty εσπρέσο, cold brew και καφέδες φίλτρου μαζί με σπιτικές γλυκές λιχουδιές. Το βράδυ, το γυρνάμε σε μπύρες, ποτά και κοκτέιλ, μέχρι… βαρελίσια sangria, ακούγοντας reggae, chill out και rock μουσικές. Όσο «κρατά» ο καιρός, μας αρέσει να καθόμαστε στα τραπεζάκια που απλώνονται και έξω, στο φαρδύ πεζοδρόμιο. Τα ποτά κυμαίνονται στα 6€.

Copper Street Bar
Παλαιών Πατρών Γερμανού 5, Αιγάλεω, τηλ: 21 0591 4617

 



Με λίγα χρόνια ζωής στο βιογραφικό του, αυτό το street μπαράκι στο Αιγάλεω κατάφερε να γίνει στέκι χάρη στο απροσποίητο χαρακτήρα του και την δημιουργική του ανησυχία στο μενού. Ξεκίνησε με σούπερ καφέδες και δροσερά κλασικά cocktails (κορυφαία η μαργαρίτα λεμόνι) στην κουκλίστικη αυλή του και πλέον περιλαμβάνει λαχταριστές γεύσεις περουβιανής κουζίνας όπως εξωτικές σαλάτες, bao buns και ceviche. Συχνά πυκνά, διοργανώνει βραδιές με άλλα είδη κουζίνας (π.χ. sushi) και γκεστ δημοφιλείς σεφ. Το απλό ποτό κοστίζει 6€, τα κοκτέιλ στα 9-10€.

YUZU sushi bar & more
Αιμίλιου Βεάκη 18, Περιστέρι, τηλ: 210 5718887

 



Οι φαν του σούσι έχουν βρει εδώ και μερικά χρόνια τη θέση τους στα τραπεζάκια που βγάζει στη Βεάκη αυτό το μοντέρνο sushi bar για να σερβίρει νοστιμότατη ιαπωνική κουζίνα. Πλην των κλασικών και αγαπημένων επιλογών –ebi tempura με γαρίδες, chicken yakitori, salmon tartare – εδώ βρίσκουμε και special προτάσεις, όπως Unagi roll με χέλι, αβοκάντο, τυρί κρέμα, χαβιάρι και σως χελιού ή Chicken roll με κοτόπουλο, ξηρούς καρπούς, μαγιονέζα και σως teriyaki με επικάλυψη panko. Ο λογαριασμός για ένα πληθωρικό γεύμα στα 20€ κατ’ άτομο με ωραίο σάκε.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v