Τέλεια μπαράκια κοντά στο Σύνταγμα

Στα πέριξ του Συντάγματος έχει πολλές ωραίες επιλογές για απογευματινό (αλλά και βραδινό) ποτάκι. Αυτές είναι οι δικές μας προτάσεις.

Αν δουλεύεις στο κέντρο και θέλεις να πιεις ένα ποτό μετά την δουλειά, τότε ξέρεις ότι δεν είσαι για πολλά-πολλά. Αλλά και πιο αργά αν θες να βγεις, μπορεί να είσαι από τους τύπους που δεν θέλουν να βγουν κάπου που να μην απέχει πέντε λεπτά από το κοντινότερο μετρό—και μπράβο σου, εμείς αυτό το λέμε υπευθυνότητα.

Πόσο μάλλον, από την στιγμή που το πιο κεντρικό μετρό της Αθήνας, αυτό στο Σύνταγμα, έχει γύρω του μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα και κουλ μπαράκια…

hUge

Λέκκα 10, Τηλ: 211 014 5804
Σου έχει τύχει ποτέ να ακούσεις να χαρακτηρίζουν μπαράκια ως «τρύπες στον τοίχο»; Σε κάθε περίπτωση, το Huge είναι κυριολεκτικά αυτό. Είναι σούπερ μικρό, σούπερ κουλ, μαζεύει πλήθη αντιστρόφως ανάλογα του μεγέθους του και φτιάχνει και πολύ ωραία κοκτέιλ. Είναι και μέσα σε στοά τα τραπεζάκια που βγάζει έξω, άρα οι καπνίζοντες μπορούν να το απολαμβάνουν με ασφάλεια, τουλάχιστον προς το παρόν. Το απλό ποτό στα 6€.

Heteroclito

Φωκίωνος 2 και Πετράκη 30, τηλ.: 210 3239406
Με τις ετικέτες του να αλλάζουν κάθε πρώτη του μήνα (την λίστα την βλέπετε αναλυτικά εδώ https://www.heteroclito.gr/lista-edesmata/), το Heteroclito μαζεύει κόσμο που ξέρει να εκτιμά το καλό κρασί. Το συνοδεύει, μάλιστα, με πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις για τσιμπολόγημα. Εδώ η κατάσταση είναι πραγματικά ό,τι πρέπει για ένα ποτήρι μετά την δουλειά, ή και δύο, αν υπολογίσουμε πως το ποτήρι κρασί ξεκινά από 4€. Τι ψυχή έχει μόνο το ένα;

7 Jokers

Βουλής 7, τηλ.: 210 3219225
Είναι μικρό, μαζεύει (πολύ) κόσμο μετά από μια συγκεκριμένη ώρα – πες γύρω στη μία, μιάμιση – και όλοι γίνονται μια χαρούμενη παρέα. Παίζει πάντα κεφάτες μουσικές, είναι στολισμένο με μουσικά memorabilia και το κρατάει ζωντανό μέχρι πολύυυ νωρίς το πρωί. Επειδή το κέντρο φροντίζει και για τους ξενύχτηδές του. Το απλό ποτό κοστίζει 7€.

Δραχμή

Ανθίμου Γαζή 9, τηλ. 21 3029 1819
Στην Πλατεία Καρύτση, αυτό το στέκι επιμένει να παίζει ανεβαστικές μουσικές κάθε είδους – από φανκ μέχρι ροκ – και να σερβίρει καθαρά ποτά στο καλλιτεχνικό του κοινό. Στην Δραχμή θα βρεις αρκετό νεαρόκοσμο να μιλά, να πίνει, να γνωρίζεται και να φλερτάρει. Και μην νομίζεις ότι τον χειμώνα η φάση γίνεται χουζούρικη· εδώ γίνεται χαμός και τον χειμώνα. Το απλό ποτό στα 7€, ενώ τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Peek a Bloom

Λέκκα 14, τηλ: 2103219000
Ακόμα μία τέλεια επιλογή για χαλαρό, απογευματινό ποτό. Στο Peek a Bloom (που, επίσης, λόγω στοάς επιτρέπει το κάπνισμα), διαλέγουμε μέσα από την μεγάλη λίστα ποτών του (15 ετικέτες ρούμι, 38 επιλογές σε ουίσκι) και signature cocktail του, ενώ μπορούμε να απολαύσουμε και πολύ νόστιμα πιάτα, με έμφαση στην υγιεινή διατροφή. Τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 9-11€, ενώ το απλό ποτό κοστίζει 7€.

Loser Bar

Βουλής 45-47, τηλ: 21 3044 8535
Μικρούλι, με ρετρό αισθητική, εμπνευσμένο από το 90s anime Cowboy Bebop. Το Loser σερβίρει πολύ ωραία κοκτέιλ στο φανατικό του κοινό, τα οποία έχουν άκρως κινηματογραφικούς τίτλους. (Αγαπήσαμε το Pink Flamingos, ως φαν του Τζον Γουότερς.) Η μουσική κυμαίνεται σε εναλλακτικά αλλά και τζαζ μονοπάτια, ενώ το απλό ποτό κοστίζει 7€. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από τα 8€.

Oinoscent

Βουλής 44Α, Σύνταγμα, τηλ. 210 3229374
Wine bar και κάβα μαζί, και με εκπληκτική ποικιλία σε ετικέτες, από τον ελληνικό αλλά και τον ξένο αμπελώνα. Ένας χώρος χαριτωμένος και μικρός, ό,τι πρέπει για τα απογευματινά μας ποτηράκια, που εξελίσσονται σε βραδινά ποτηράκια. Τα συνδυάζουμε με πολύ ωραία πλατώ τυριών και αλλαντικών, και το ποτήρι θα μας βγει περί τα 4-7€.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v