Μπαρ για μοναχικούς τύπους

Έξι μπαρ στα οποία μπορείς να πας μόνος, να κάτσεις στην μπάρα σαν άρχοντας, να πιεις το ποτό σου και να περάσεις τέλεια.

Η μοναχική εξόδος – για λόγους που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε – αποτελεί ακόμα θέμα-ταμπού για πολύ κόσμο. Κι όμως, αν ξεπεράσεις τις ανασφάλειές σου, θα ανακαλύψεις πως το να βγαίνεις μόνος σου για ποτό είναι τέλειο. Και, ναι, περί δικών σου ανασφαλειών πρόκειται—αν κάποιος σε κοιτάει μέσα στο μπαρ, δεν σε κρίνει, μάλλον να σου την πέσει θέλει.

Τώρα που το βγάλαμε αυτό από την μέση, κι αφού – ελπίζουμε – σε πείσαμε να ξεπεράσεις ό,τι σε εμποδίζει να περάσεις λίγο τέλειο χρόνο με τον εαυτό σου, αυτά είναι τα μπαράκια όπου λατρεύουμε να βγαίνουμε μόνοι.

Φάλαινα

Ασκληπιού 39, Εξάρχεια, τηλ: 21 0363 8300
Άνοιξε πέρσι και την ερωτευτήκαμε με την πρώτη ματιά. Είναι από τα πιο μίνιμαλ μαγαζιά που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, με τον πιο σουρεάλ φωτισμό (hot pink και neon) και σούπερ μουσικές. Πρόσθεσε μια λίστα με κλασικά κοκτέιλ, φτιαγμένα σωστά, πρόσθεσε και τον κουλ κόσμο που μαζεύει, που δημιουργεί μικροσκοπικά πηγαδάκια που ενίοτε αλληλεπιδρούν, και κάπου εκεί πρόσθεσε και τον εαυτό σου να κάθεται στην μπάρα και να σκέφτεται «Δεν παίζει να είναι τόσο ωραίο αυτό το μαγαζί, ρε φίλε».

Ποδήλατο

Θεμιστοκλέους 48, Εξάρχεια, τηλ: 2103303430
Τέλειο για μοναχικούς τύπους, με δύο διαφορετικούς τρόπους. Νωρίς, πας και το βρίσκεις και λιγάκι άδειο, οπότε έχεις την ησυχία σου, έχεις και σούπερ μπλουζοροκοτζαζοκάτι μουσικές. Μερικές φορές, όμως, σε πιάνει να φύγεις απ’ το σπίτι μες στα μαύρα μεσάνυχτα. Συμβαίνει, και (για να κρίνουμε λιγάκι εξ ιδίων) σημαίνει πως η φάση δεν είναι πολύ καλή. Μόνο που στο Ποδήλατο, η φάση αργά το βράδυ είναι πάντα καλή, πάντα γεμάτη, πάντα κεφάτη και – ποιος ξέρει; – πάντα κάποιος μπορεί να σε φλερτάρει.

Drunk Sinatra

Θησέως 16, Σύνταγμα, Κέντρο, τηλ: 2103313733
Τώρα ξέρουμε τι σκέφτεσαι. «Το Drunk Sinatra; Το πασίγνωστο Drunk Sinatra;» Εμ, ναι. Το ότι θα βγεις μόνος σου δεν σημαίνει πως θα σε στείλουμε (αποκλειστικά) σε υπόγες. Πόσο μάλλον, από την στιγμή που υπάρχουν μαγαζιά και σούπερ δημοφιλή, και σούπερ φιλικά προς τον (μοναχικό) χρήστη, θα σε στείλουμε συστημένο. Άσε που έχει και συγκλονιστικά κοκτέιλ εδώ, και πολύ ωραίες τζαζ μουσικές—που, όπως και να το κάνεις, δένουν με το κόνσεπτ. Πάμε τώρα να δούμε κάτι πιο underground.

Barrett

Πρωτογενούς 11, Ψυρρή, τηλ.: 210 3218373
Λογικά δεν το ξέρεις, είναι πολύ χωμένο κάπου στο κέντρο της Αθήνας. Ούτε πολύ κόσμο μαζεύει, και από μουσικές, ασ’ τα, παίζει μόνο κάτι άγνωστες ψαγμενιές. Ναι, όχι, προφανώς κάνουμε πλάκα, το Barrett (εξακολουθεί να) είναι από τα πιο χοτ μαγαζιά του κέντρου, εξακολουθεί να λατρεύει τους μοναχικούς τύπους σαν κι εσένα και να τους σερβίρει κρασιά, κοκτέιλ αλλά και μουσικάρες. Θα ξαναπούμε την λέξη μουσικάρες.

Booze

Κολοκοτρώνη 57, τηλ.: 211 4053733
Άλλοι το λατρεύουν. Άλλοι όχι και τόσο. Εμείς το λατρεύουμε, και σε στέλνουμε εκεί, επειδή είναι από τα μέρη στην Αθήνα που πρέπει να κάτσεις, έστω και μια φορά. Και αν αυτή τη φορά τύχει να κάτσεις μόνος, η εμπειρία ίσως να γίνει και καλύτερη. Απίστευτες ροκ μουσικές (που παίρνουν κάτι απροσδόκητες στροφές ενίοτε), πίνακες και φωτογραφίες κρέμονται στους τοίχους και δημιουργούν κάθε φορά διαφορετικό mood. Και ένα γιγάντιο μοναστηριακό τραπέζι για να χωρέσεις κάπου ανάμεσα σε άλλους μοναχικούς τύπους και παρέες με ωραίες φάτσες.

See you

Φρύνης 25, Παγκράτι, τηλ: 694 201 7057
Θα κλείσουμε όμως με το πιο κατάλληλο, το πιο φιλμ νουάρ απ’ όλα. Επειδή, εντάξει, τύπος που κάθεται μόνος στο μπαρ θα μπορούσε να είναι πρωταγωνιστής σε φιλμ νουάρ. Ελπίζουμε η ζωή σου να είναι λιγότερο θρίλερ, αλλά για τις νύχτες που έχεις ανάγκη να το ζήσεις λίγο πιο δραματικά, το See You είναι πάντα εκεί για εσένα. Παίζει πολύ ωραίες ροκ μουσικές, έχει μια τεράστια μπάρα, αλλά έχει και έναν πολύ όμορφο πάνω όροφο, στον οποίο θα πας αν νιώθεις έξτρα μυστικοπαθής πρωταγωνιστής. Και επειδή πολλή σκοτεινιά έπεσε, θα πούμε επίσης ότι (πέρα από αυτά), το See You είναι τόσο γλυκούλι.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v