Τα μπαρ που θα ξεχειμωνιάσουμε φέτος

Έχουμε πολλές (πολλές λέμε) προτάσεις, για κάθε γούστο. Αυτά είναι τα μπαράκια που θα πρωταγωνιστήσουν στον χειμώνα μας.

Η Αθήνα είναι τα μπαρ της. Εντάξει, η Αθήνα είναι ένα εκατομμύριο ακόμα πράγματα, αλλά στο πλαίσιο μεγάλων, συναισθηματικών, γενικευτικών δηλώσεων, λέμε πως η Αθήνα είναι τα μπαρ της. Η νύχτα της. Τα φώτα της, οι μουσικές της, το αλκοόλ της και ο κόσμος της.

Και φέτος τον χειμώνα, αυτά είναι τα μπαρ που έχουν κερδίσει μια θέση στην καρδιά μας. Ετοιμάσου, είναι πολλά. Με γκράντε γενίκευση ξεκίνησε αυτό το κείμενο, άλλωστε, είμαστε σε γενναιόδωρο mood.

Noel

Κολοκοτρώνη 59Β, Κέντρο, τηλ.: 211 2159534
Δικαιωματικά σέρνει τον χορό, επειδή χειμώνας σημαίνει (και) Χριστούγεννα, και στο Noel έχουμε Χριστούγεννα όλο τον χρόνο. Γκράντε διακόσμηση, γκράντε φωτισμοί, πολυέλαιοι και κοκτέιλ θεαματικά, από 8€.

Booze

Κολοκοτρώνη 57, Κέντρο, τηλ.: 211 4053733
Δεν είναι μπαρ. Είναι κομμάτι της αθηναϊκής ιστορίας. Και γι’ αυτό εμείς φροντίζουμε να το τιμάμε συχνά. Το Booze παίζει απίστευτη μουσική, είναι μια ολόκληρη εμπειρία από μόνο του, και σερβίρει και φτηνό αλκοόλ, στα 6€.

Speakeasy

Λέκκα, Σύνταγμα
Βρίσκεις την πόρτα (δεν είναι και μυστικό πλέον), χτυπάς το κουδούνι και βρίσκεσαι στα 30s. Επειδή τα 30s είναι ωραίο να τα ζεις από αυτή την πλευρά τους—την πλευρά που θέλει τους ανθρώπους να μαζεύονται σε υπόγεια, να ακούν χορευτική μουσική και να πίνουν τέλεια κοκτέιλ (από 8€) δημιουργώντας πηγαδάκια.

The Claξons

Μάρκου Μπότσαρη 23 και Γρηγορίου Κυδωνιών 9, Αιγάλεω, τηλ: 2105988600
Πάμε προς τα Δυτικά και έχουμε ένα μαγαζί που μας απασχολεί εδώ και καιρό. Μας απασχολεί με τον καφέ του, μας απασχολεί και με τις μπύρες του (από 3€) και με τις πολύ ωραίες μουσικές του. Και την ρετρό σκηνογραφία του. Και τον ωραίο κόσμο που μαζεύει.

Snatch

25ης Μαρτίου 14, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0689 1262
Το λατρεύουμε το καλοκαίρι για την υπέροχη αυλή του. Το λατρεύουμε και τον χειμώνα επειδή το εσωτερικό του είναι από τους πιο ζεστούς, όμορφους και παρεΐστικους χώρους. Τα κοκτέιλ του είναι μια ιστορία από μόνα τους (στα 8€, εκτός από τα 10€ του Spicy Papa που θα σου πούμε ένα μεγάλο ΧΑΛΑΛΙ).

Gigifioggos

Κώστα Βάρναλη 16, Περιστέρι, τηλ. 697 765 5507
New entry που αγαπήσαμε πολύ αυτό το Περιστεριώτικο wine bar. Ρετρό φάση στην διακόσμηση και την ατμόσφαιρα, μια εντυπωσιακή λίστα κρασιών (από 4,5€ το ποτήρι) αλλά και επιλογές προσεγμένες για τσιμπολόγημα.

Au Revoir

Πατησίων 136, Κυψέλη, τηλ. 21 0823 0474
Ποτό μετά το σινεμά. Κρυφά (σε κοινή θέα) ραντεβουδάκια. Συναντήσεις φίλων για ποτό μετά τη δουλειά. Στο Au Revoir χωρά – εκτός από την ιστορία της Αθήνας – ο καθένας, ό,τι κι αν κουβαλάει μαζί του. Το απλό ποτό στα 6€.

Jazz In Jazz

Δεινοκράτους 4, τηλ: 2107258362
Τζαζ. Ουίσκι. Ρομάντζο ή μοναξιά. Κολωνάκι αλλά με ατμόσφαιρα Νέας Ορλεάνης. Και πολύς κόσμος που εκτιμά το καλό ουίσκι—το ξέρουμε ότι η βαρύτητα της παραγράφου έπεσε στο δίπολο «ρομάντζο ή μοναξιά», αλλά να μη ξεχνάς πως το ουίσκι εδώ είναι ο πρωταγωνιστής.

Μαύρος Γάτος

Κωλέττη 40-42, τηλ: 210 3800518
Νιάου-νιάου στα κεραμίδια κάνουν τα πράγματα τα πασιφανή. Όπως, για παράδειγμα, ότι ο Μαύρος Γάτος είναι απ’ τα καλύτερα μπαρ των Εξαρχείων. Κάπως πιο χαμηλά από την πλατεία αλλά και από το απόλυτο hot spot που συμβαίνει πιο πάνω, εκεί που η Κωλέττη συναντά την Μεσολογγίου, ο Γάτος σερβίρει σταθερά ποτά με mood ποταπαγόρευσης και soundtrack τζαζ. Το απλό ποτό στα 6€.

Old Boy

Λεωφόρος Αλεξάνδρας 56, τηλ: 21 3043 6051
Κάπως πιο off από το κέντρο. Κάπως πιο off κι απ’ τα Εξάρχεια. Αλήθεια, πόσες φορές σκέφτηκες να πας στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας για ποτό; Ε, τώρα θα το σκέφτεσαι, επειδή το Old Boy είναι από τα καλύτερα ροκάδικα της πόλης και αξίζει 100% την προσοχή σου.

Intrepid Fox

Τριπτολέμου 30, Γκάζι, τηλ. 210 3466055
Μιλώντας για ροκ, έχουμε το Fox. Που η φάση του είναι κάπως το-αγαπάς-ή-δεν-το-αντέχεις. Πιο σκληρό μουσικά σε σχέση με ανάλογα στέκια, αλλά και πολύ πιο ατμοσφαιρικό. Άσε που κερδίζει και πολλούς πόντους για την τοποθεσία—το Γκάζι δεν φημίζεται για τον ροκ χαρακτήρα του. Το απλό ποτό στα 7€.

Nabokov

Ασκληπιού 41, Εξάρχεια, τηλ: 21 1111 0432
Μικρούλι, ρετρό, με όμορφα φωτάκια και χρώματα, τζαζ μουσικές και φθηνά ποτά (στα 6€). Το Nabokov δεν τραβάει τους προβολείς όσο άλλα γειτονικά του μπαράκια της Ασκληπιού, και για αυτό ακριβώς αξίζει να το επισκεφτείς. Επειδή τα μικρά μυστικά καλό είναι να μαθαίνονται.

Φάλαινα

Ασκληπιού 39, Εξάρχεια, τηλ: 21 0363 8300
Μιλώντας για Ασκληπιού και προβολείς. Αν και, εδώ δεν υπάρχει προβολέας, αλλά μια φωτεινή νέον ροζ φάλαινα στον τοίχο. Και εναλλακτική μουσική. Και ωραίος κόσμος. Και μια από τις τελευταίες μας (το παραδεχόμαστε) εμμονές για χαλαρό ποτό. Τα κοκτέιλ στα 7€.

Spoiled

Μεγάλου Αλεξάνδρου 18, Δάφνη, τηλ.: 210 9757386
Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε: Ίσως τα καλύτερα κοκτέιλ εκτός κέντρου. Το γεγονός ότι αυτά τα κοκτέιλ το Spoiled φροντίζει να μας τα σερβίρει σε έναν τόσο φροντισμένο και καλαίσθητο χώρο και με τόσο διασκεδαστικό περιτύλιγμα (καροτσάκια, τενεκεδάκια και λοιπά), είναι απλά το κερασάκι (μαρασκίνο) στην τούρτα (κοκτέιλ). Στα 8-9€ έκαστο.

Rabbithole

Λέκκα 12, Σύνταγμα, τηλ.: 21 0322 2559
Το αγαπάμε. Το τιμάμε συχνά με την παρουσία μας. Φέρνουμε και φίλους μας μαζί, να το ανακαλύψουν. Που, εντάξει, δεν πιστεύουμε πως έχει μείνει πολύς κόσμος ακόμα που να μην το έχει ανακαλύψει. Σαν άλλες Αλίκες, πέφτουμε στην Κουνελότρυπα και – ευτυχώς – η Κουνελότρυπα έχει πολύ ωραίο soundtrack και πολύ καθαρά ποτά (στα 6,5€).

Bad Tooth

Κακουργιοδικείου 6, Ψυρρή, τηλ.: 213 0907715
Ροκ. Αγνό, τίμιο ροκ. Κάθε είδους. Και κόσμος που όχι απλά ακούει ροκ, αλλά καταλαβαίνει το ροκ, επειδή μερικά στέκια έχουν τόσο ξεκάθαρη ταυτότητα, που δεν θα μπορούσαν παρά να μαζεύουν το απολύτως κατάλληλο κοινό. Το απλό ποτό στα 6€.

Τανίνη Αγάπη Μου

Ιπποκράτους 91, Εξάρχεια. τηλ: 2111150145
Ατμόσφαιρα κάπως εξωγήινη, κάπως ρετρό, κάπως 90s, κάπως όλα αυτά στο μπλέντερ για να βγει το πιο smooth αποτέλεσμα. Λίστα με πάνω από 100 ετικέτες κρασιού (από 2,80€ το ποτήρι) και χώρος μικρός, για λίγα άτομα που ξέρουν. Δεν χρειάζεσαι πολλά-πολλά όταν ξέρεις πως έχεις κάτι ωραίο.

Café Rue de Marseille

Μασσαλίας 11, Κολωνάκι, τηλ. 21 0362 6606
Τεράστια ιστορία αυτό το μπαρ. Κατεβαίνεις τα τρία-τέσσερα σκαλάκια και ξαφνικά βρίσκεσαι αλλού. Ε, και μετά δεν θες να φύγεις, επειδή αλήθεια το Marseille είναι από τα πιο όμορφα μπαρ που έχουμε σε αυτή την πόλη. Το απλό ποτό στα 6€.

Beauty Killed the Beast

Παραμυθίας 14, Μεταξουργείο, τηλ.: 697 326 2362
Ναι, έχει τέλεια κοκτέιλ. Ναι, σερβίρει και μερικά πολύ ωραία πιάτα. Είναι σε τέλεια περιοχή, το καλοκαίρι βγάζει και τραπεζάκια έξω. Γνωστά αυτά. Γνωστά και άκρως σεβαστά, δηλαδή είναι παράγοντες που μας κάνουν να το αγαπάμε. Αλλά, επίσης, ένα από τα πιο στυλάτα μπαρ της πόλης.

Σπιρτόκουτο

Κειριαδών 15, Κάτω Πετράλωνα, τηλ.: 21 0346 2689
Και πέρσι τον χειμώνα, και πρόπερσι τον χειμώνα, κι αυτόν τον χειμώνα. Κάθε χειμώνα, δεσμευόμαστε να περνάμε μια βόλτα από το Σπιρτόκουτο, να αράζουμε στην μεγάλη του μπάρα, να τα πίνουμε, να γελάμε, να περνάμε τέλεια και να ακούμε και φοβερές μουσικές. Επειδή τα 90s δεν τέλειωσαν ποτέ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v