Φαγητό στην Αθήνα via...Michelin!

Η πρώτη... δεκάδα των εστιατορίων της Αθήνας με τα μάτια του πιο διάσημου οδηγού στον κόσμο. Τα ”αστέρια” και οι top επιλογές σε άνεση. Από τη ”Σπονδή” μέχρι τον... Μπαϊρακτάρη. Δείτε τις επιλογές των φημισμένων γευσιγνωστών. Αξίζει ακόμη και αν δεν συμφωνήσετε!
Φαγητό στην Αθήνα via...Michelin!

Μπορεί αρκετοί από εμάς να μην νοιαζόμαστε για τις ”περγαμηνές” και τους ”τίτλους”, όσον αφορά το φαγητό. Ωστόσο, και στις γεύσεις υπάρχουν ειδικοί και αυτό είναι αναμφισβήτητο. Το in2life επέλεξε να σας παρουσιάσει το ”top 10” των αθηναϊκών εστιατορίων, όπως τα αξιολόγησαν οι γευσιγνώστες της Michelin.

Ο διάσημος οδηγός της Michelin αξιολογεί τους χώρους εστίασης με δύο βασικά κριτήρια: Αφενός αυτόν της άνεσης και αφετέρου αυτόν της γεύσης. Η βαθμολογία για την άνεση συμβολίζεται με ”Ο” των οποίων ο μέγιστος αριθμός είναι το 5, ενώ η αξιολόγηση της κουζίνας γίνεται με ένα, δύο ή τρία αστέρια (”*”).

Βαρούλκο ΟΟΟ *

Λεωφόρος Πειραιώς 80, Κεραμεικός

Κλειστό Κυριακές

Κουζίνα: Θαλασσινά

Σχόλια: Μοντέρνο εστιατόριο, στεγασμένο σε αναπαλαιωμένο σπίτι, με θέα στην Ακρόπολη. Το μενού, με γευστικότατες επιλογές από θαλασσινά θα σας αιφνιδιάσει. Εξαίρετο μαγείρεμα. Σπεσιαλιτέ: Φιλέτο γατόψαρου με την κορινθιακή σάλτσα σταφίδας.

Σπονδή ΟΟΟ *

Πύρρωνος 5, Πλατεία Βαρνάβα, Παγκράτι

Κουζίνα: Μοντέρνα

Σχόλια: Εντυπωσιακή αναπαλαιωμένη βίλα, η οποία δημιουργεί οικεία

ατμόσφαιρα στα κομψά της δωμάτια, το εξωτερικό προαύλιο και τις βεράντες της. Εξαίρετη μοντέρνα γαλλική / μεσογειακή κουζίνα (τηλ. 210 7564021).

Etrusco ΟΟΟ

Λεωφόρος Καλλιρρόης 32

κλειστό κυριακές

Κουζίνα μοντέρνα

Σχολιάζει: Στιλάτο εστιατόριο με τραπέζια στην ταράτσα για το καλοκαίρι. Βρίσκεται στο ξενοδοχείο Καλλιρρόη. Πρωτότυπες επιλογές σύγχρονης ελληνικής και fusion κουζίνας (210 9215353).

Χύτρα ΟΟ

Ναυάρχου Αποστόλη 7, Ψυρρή

Κλειστά 10 Μαΐου - 15 Οκτωβρίου και Κυριακές

Κουζίνα μοντέρνα

Σχόλια: Το σύγχρονο εστιατόριο στην trendy περιοχή του Ψυρρή είναι διακοσμημένο με μεγάλες χύτρες. Σύγχρονη ελληνική κουζίνα με έμφαση στα χόρτα (210 3316767).

Εδώδη ΟΟ

Λεωφόρος Βεΐκου 80

Κλειστά 28 Απριλίου - 2 Μαΐου, Ιούλιο, Αύγουστο και Κυριακές

Κουζίνα μοντέρνα

Σχόλια: Αναπαλαιωμένο οίκημα του 19ου αιώνα. Στους θαμώνες εμφανίζονται οι σπεσιαλιτέ της ημέρας αντί για το μενού για να επιλέξουν. Οι ιδιοκτήτες παρέχουν προσωπική και επιμελή εξυπηρέτηση (210 9213013).

Kiku ΟΟ

Δημοκρίτου 12

Κλειστά 4 ημέρες το Πάσχα, τον Αύγουστο, στις 25 Δεκεμβρίου, την 1η Ιανουαρίου και τις Κυριακές.

κουζινα: ξένη

Σχόλια: Σύγχρονο και συνάμα αυθεντικό ιαπωνικό εστιατόριο. Μινιμαλιστικό εσωτερικό σε αποχρώσεις μαύρου και άσπρου με ήπιο φωτισμό. Εκτενέστατη επιλογή sushi και sashimi (210 3647033).

Ωραία Πεντέλη Ο

Πλατεία Ηρώων, Ψυρρή

Κουζίνα παραδοσιακή

Σχόλια: Ιστορικό κτίριο στο κέντρο του Ψυρρή, το οποίο έχει μετατραπεί σε εστιατόριο - café, με παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Live ελληνική μουσική (2103218627).

Ταβέρνα Σιγάλας Ο

Πλατεία Μοναστηρακίου 2

Κουζίνα: ταβέρνα

Ζωντανή μουσική

Σχόλια: Το εξαιρετικό σερβις, τα πιάτα ελληνικής κουζίνας και η ζωντανή μουσική προσελκύουν τουρίστες αλλά και ντόπιους. Ατμοσφαιρική ταβέρνα, με τοίχους καλυμμένους από φωτογραφίες διασημοτήτων και πολιτικών. (σ.τ.μ. πρόκειται για τον γνωστό στους Αθηναίους ”Μπαϊρακτάρη”. Τηλ. 210 3213036).

Το κουτί Ο

Αδριανού 23, Θησείο

Κλειστά την Κυριακή του Πάσχα, στις 25 Δεκεμβρίου και την 1η Ιανουαρίου

κουζίνα παραδοσιακή

Σχόλια: Ιδιαίτερα δημοφιλές στους Έλληνες, οι οποίοι προσελκύονται από το ελαφρώς ιδιόμορφο decor και τη φιλική του ατμόσφαιρά. Το μενού είναι γραμμένο πάνω σε παιδικά βιβλία και τα πιάτα του είναι απλά και φρέσκα (210 3213229).

Ταβέρνα Στροφή Ο

Ροβέρτου Γκάλλη 25

Κουζίνα: Ταβέρνας

Σχόλια: Το διαχειρίζονται προσωπικά οι ίδιοι ιδιοκτήτες από τη δεκαετία του ’70. Η ταβέρνα προσφέρει ελληνική σπιτική κουζίνα. Το καλοκαίρι, τα τραπέζια στην ταράτσα προσφέρουν εξαιρετική θέα στην Ακρόπολη (210 9214130).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v