Βαρούλκο: Περγαμηνές αληθινής γαστρονομίας

Τα γυαλιά στη διεθνή γαστρονομία, δημιουργώντας, κυριολεκτικά ποιήματα με τα αγνότερα ελληνικά υλικά και την καλπάζουσα φαντασία του έχει βάλει ο Λευτέρης Λαζάρου του ”Βαρούλκου”, καταγράφοντας περγαμηνές αληθινής γαστρονομίας με έμφαση στο ψάρι.
Βαρούλκο: Περγαμηνές αληθινής γαστρονομίας

Ο ποιητής αναφέρει ότι η Ελλάδα αποτελείται από ένα καράβι, ένα αμπέλι και μια ελιά.

Δεν είναι λοιπόν σύμπτωση που ο Λευτέρης Λαζάρου δημιουργεί τα ποιήματά του στην κουζίνα με προϊόντα της θάλασσας, του αμπελιού και της ελιάς.

Μιλάμε για το ”Βαρούλκο” που στη μακρόχρονη πορεία του έχει μυήσει γευστικά πελάτες – θαμώνες που έγιναν φίλοι, αφουγκράστηκε τις ανάγκες των αγαπητών επισκεπτών του και ήρθε πιο κοντά τους καταγράφοντας στην πορεία περγαμηνές αληθινής γαστρονομίας με έμφαση στο ψάρι.

Ο νέος χώρος που στεγάζεται το ”Βαρούλκο” βρίσκεται στην ανερχόμενη, πολιτιστικά και αισθητικά, περιοχή του Κεραμικού, Πειραιώς 80, δίπλα στο ”μπουτίκ” ξενοδοχείο ”Ηριδανός” και σχεδιάστηκε εξ’ αρχής, για να εξυπηρετεί τις ανάγκες ενός σύγχρονου εστιατορίου, από τον αρχιτέκτονα Βαγγέλη Στυλιανίδη.

Έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί 80 περίπου άτομα το χειμώνα και 70 το καλοκαίρι, στα δυο επίπεδα του εσωτερικού χώρου και στην ταράτσα του, με εξαιρετική θέα στην Ακρόπολη, αντίστοιχα.

Η συγκεκριμένη περιοχή επιλέχθηκε ως μόνιμη, με αφορμή την υπέροχη αυτή θέα και αιτία το ευπρόσιτο που τη χαρακτηρίζει τόσο από την Αθήνα όσο και από τον Πειραιά, όσο και από τα βόρεια και νότια προάστια της πρωτεύουσας, πράγμα αναγκαίο και επιβεβλημένο, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φίλων του ”Βαρούλκου”, μέσα στους σύγχρονους ρυθμούς της πόλης.

Η συμβουλή της στήλης είναι σε όσους αποφασίσουν να δοκιμάσουν τα ”ποιήματα” του Λευτέρη Λαζάρου να πάνε με δυο προϋποθέσεις: η μία να είναι... νηστικοί, η δεύτερη να αφήσουν κατά μέρος το μενού και να αφεθούν στα χέρια του σεφ, αφού ο Λευτέρης είναι εξπέρ για τους συνδυασμούς που θα τους προτείνει με επιδίωξη να τους εντάξει (αναπόφευκτα) στη μακρά λίστα των (ορκισμένων) θαυμαστών του!

Tip: Δοκιμάστε το συκώτι συναγρίδας πασπαλισμένο με νιφάδες αλατιού μετά από ένα ελαφρύ σοτάρισμα με βαλσάμικο. Το ίδιο και με το χέλι ή με το γεμιστό με κουκουνάρι και σταφίδες μπαρμπουνάκι. Ο σομελιέ γνώστης του αντικειμένου του και η κάβα ικανοποιητική με ποικιλίες από Ν. Ζηλανδία μέχρι Καλιφόρνια.

Αφήστε τους ”Χρυσούς Σκούφους” και το αστέρι Michelin γι’ αυτούς από εντυπωσιάζονται από διεθνείς διακρίσεις. Πάρτε την παρέα σας για την εμπειρία του πως ένας Πειραιώτης, γιος καραβομάγειρα, έχει βάλει τα γυαλιά στη διεθνή γαστρονομία, δημιουργώντας, κυριολεκτικά ποιήματα με τα αγνότερα ελληνικά υλικά και την καλπάζουσα φαντασία του.

Maitre ο Νεκτάριος Ντάλλας, άρτι αφιχθείς (και με άριστες διαθέσεις) από το ”48”!

Η τιμή κατ’ άτομο είναι περίπου στα 120 ευρώ (με κρασί).

Κρατήσεις- a must: τηλ. (210) 52.28.400.

Διεύθυνση: Πειραιώς 80 – Κεραμικός 104 35

Fax. 210 52.28.800, κιν. 6979.913.410, e-mail: [email protected]

”Bon Viveur”

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v