Τα εστιατόρια της Αθήνας… νηστεύουν!

Τα πιο νόστιμα νηστίσιμα μενού στα αθηναϊκά εστιατόρια για όσους δεν θέλουν να στερηθούν την έξοδο για φαγητό και την Σαρακοστή.
Τα εστιατόρια της Αθήνας… νηστεύουν!
Παραδοσιακά λαδερά, ασιατικές χορτοφαγικές γεύσεις, δημιουργική κουζίνα, θαλασσινοί μεζέδες και άλλες σαρακοστιανές γεύσεις «εισβάλλουν» στα μενού επτά αγαπημένων εστιατορίων ανά την Αθήνα. Και κάνουν χαρούμενους όσους από εμάς νηστεύουμε, αλλά δεν θέλουμε να στερηθούμε γεύση και έξοδο για φαγητό πριν το Πάσχα.

Αλεξάνδρα 
Αργεντινής Δημοκρατίας 8α, Νεάπολη, τηλ: 2106420874

Στο φιλόξενο, φωτεινό και με καταπράσινο περιβάλλον ελληνικό εστιατόριο που ατενίζει τη λεωφόρο Αλεξάνδρας από το πάρκο Αργεντινής Δημοκρατίας, η Σαρακοστή έχει την τιμητική της. Στο ειδικό νηστίσιμο μενού βρίσκουμε παραδοσιακά πιάτα και γεύσεις από όλη την Ελλάδα, όπως φάβα με καπαρόφυλλα, ταραμοσαλάτα, μανιτάρια, κυκλαδίτικα ρεβίθια, γαρίδες ή μελιτζάνες σαγανάκι, χταπόδι στα κάρβουνα, καλαμαράκια, σπανακόριζο, γίγαντες Καστοριάς με σπανάκι και ελιές, αγκινάρες αλά πολίτα, σουπιές, κριθαρότο και μακαρονάδα με θαλασσινά. Μαζί με ελληνικό κρασί, υπολογίστε στα 15€ το άτομο.

Μπεμπέκα 
Διονύσου 16, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0685 4880

Στις αίθουσες της όμορφης μονοκατοικίας σε μια ήσυχη γειτονιά του Χαλανδρίου, καθώς και στον υπέροχο κήπο, η Μπεμπέκα μας σερβίρει νηστίσιμα πιάτα όπως φρέσκο καλαμάρι σχάρας, χειροποίητη ταραμοσαλάτα, γαριδομακαρονάδα με φρέσκες γαρίδες και κόκκινη σάλτσα, μπακαλιαρολουκουμάδες με επτανησιώτικη σκορδαλιά (αλιάδα), φρέσκες γαρίδες σαγανάκι, φουρνιστούς γίγαντες και δροσερές σαλάτες οσπρίων. Με μπύρα ή κρασί, υπολογίστε περί τα 15€ το άτομο.

Mammoth slow food
Θέτιδος 1, Βριλήσσια, τηλ: 21 0613 1180

Σε έναν μικρό χώρο, και στα τραπεζάκια που απλώνονται με θέα το πράσινο της πλατείας, το Mammoth χορταίνει τα βόρεια προάστια με μαμαδίσιο – αλλά με δημιουργικές πινελιές – μαγειρευτό φαγάκι. Το μενού αλλάζει καθημερινά, αλλά θα βρείτε πολλές νηστίσιμες-χορτοφαγικές επιλογές, όπως ταραμοσαλάτα, ξιδάτο χταπόδι, φάβα με κρεμμύδι, σαλάτα με αβοκάντο και σύκο, μπριάμ, σπανακόριζο με φινόκιο και πράσο, λαχανόριζο, ριζότο μανιταριών, μπιφτέκι λαχανικών, κινόα και φακής και άλλα ωραία, σε τιμές περί τα 6-8€ ανά κυρίως πιάτο. Σημειώστε ότι κάνει και delivery στις γύρω περιοχές.

Nonna Food
Κακουργοδικείου 6, Ψυρρή, τηλ: 21 3032 0321

Σε έναν νοσταλγικό χώρο που θυμίζει… την αυλή της γιαγιάς, η Nonna μετά από ένα διάστημα απουσίας, επανήλθε με άφθονες χορτοφαγικές γεύσεις που εναλλάσσονται καθημερινά. Τις τελευταίες ημέρες έχουμε πετύχει μπιφτέκια μανιταριών με κινόα και πουρέ κολοκύθας και σαλάτα πλιγούρι, ρεβιθοσαλάτα με ηλιόσπορο και σος τζίντζερ, vegan burger με παντζάρια και νηστίσιμη μηλόπιτα. Υπολογίστε περί τα 15€ το άτομο μαζί με μπύρα ή κρασί.

Mama roux
Αιόλου 48-50, τηλ: 2130048382

Σε έναν χώρο με multiethnic αναφορές και urban διάθεση, και με τραπεζάκια που απλώνονται στον πεζόδρομο της Αιόλου, το Mama Roux μας υποδέχεται και την Σαρακοστή με πρωτότυπες γεύσεις. Τα linguini με καλαμαράκια, βασιλικό, μαστίχα και τοματίνια είναι υπέροχα, οι ανατολίτικες σαλάτες όπως το ταμπουλέ είναι χορταστικές, οι tostadas (τορτίγια καλαμποκιού με γουακαμόλε, κινέζικο λάχανο και λάιμ με επιλογή να «γεμίσετε» με γαρίδες) είναι ό,τι πρέπει για lunch break. Για χορταστικό τσιμπολόγημα υπολογίστε περί τα 15-20€ το άτομο.

Ζάχαρη & Αλάτι
Αναπήρων Πολέμου 22, Κολωνάκι, τηλ: 2103801253

Στο στιλάτο wine restaurant, που μεταφέρθηκε φέτος από τα Εξάρχεια σε ένα γοητευτικό κτίριο στο Κολωνάκι, το δείπνο είναι ρομαντικό, αλλά και νηστίσιμο, αφού περιλαμβάνονται αρκετές επιλογές για την Σαρακοστή. Θα βρείτε ταραμοσαλάτα με αβοκάντο, φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια, λαδερά, χταπόδι με πορτοκάλι, φασόλια Πρεσπών στη γάστρα με καπνιστή ρέγγα, αχνιστά μύδια, σπαραγγόσουπα και ταρτάρ καραβίδας με bisque. Υπολογίστε περί τα 20-25€ το άτομο για πλήρες γεύμα με κρασί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v