Τα τοπ μέρη για μεζέδες στο Μεταξουργείο

Έξι μεζεδοπωλεία που μας κακομαθαίνουν με χορταστικό τσιμπολόγημα και νόστιμα ελληνικά πιατάκια στις γειτονιές του Μεταξουργείου.
Τα τοπ μέρη για μεζέδες στο Μεταξουργείο
Σε ιστορικά νεοκλασικά και παλιούς καφενέδες, σε κρυμμένες αυλές και παρεΐστικες σάλες ή στο πλακόστρωτο της πλατείας Αυδή, έξι μεζεδοπωλεία ετοιμάζουν νόστιμους ελληνικούς μεζέδες και μας καλούν για οικονομικό τσιμπολόγημα στην πιο χαλαρή κι ανεπιτήδευτη πιάτσα της Αθήνας, το Μεταξουργείο.

Μια ζωή την έχουμε
Σφακτηρίας 20, τηλ: 21 0524 9395

Με έναν παρεΐστικο, ζεστό χώρο σε μια μονοκατοικία κρυμμένη στον πεζόδρομο της Σφακτηρίας, και μία τεράστια ρετρό αυλή χάρμα οφθαλμών που ανυπομονούμε να ανοίξει το προσεχές διάστημα, το «Μια ζωή την έχουμε» μας κακομαθαίνει με ούζα, ρακές, μπύρες, συμπαθητικά μεζεδάκια και χορταστικές ποικιλίες κρεατικών. Τις Παρασκευές και τα Σάββατα συνήθως θα πετύχετε και live μουσική, ενώ ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 15€ το άτομο.

Πυρολίκι
Μεγάλου Αλεξάνδρου 117, τηλ: 21 0342 0293

Το Πυρολίκι αγαπά τους ρεμπέτικους σκοπούς και την ελληνική κουζίνα, γι’ αυτό σερβίρει στον όμορφο χώρο του – που διαθέτει και πέτρινη αυλή με αναρριχώμενα φυτά, η οποία μας προδιαθέτει για ανοιξιάτικες βραδιές – πειραγμένες γεύσεις, όπως σιουφιχτά ζυμαρικά με κρέμα ούζου, αλλά και κλασικούς μεζέδες, από φάβα και πατατοσαλάτα μέχρι σαρακοστιανά εδέσματα. Μαζί με κρασί ή ούζο, υπολογίζουμε περί τα 10-15€ το άτομο.

Καφενείο Λούης
Λεωνίδου 87, τηλ: 21 0347 6926

Απλός και ανεπιτήδευτος χώρος που θυμίζει καφενέ απ’ τα παλιά, με τα τραπεζάκια που απλώνονται στο παλιό μωσαϊκό. Ο «Λούης» σερβίρει αξιοπρόσεκτη ποικιλία ετικέτων ούζου, τα οποία συνοδεύουμε με ατομικά μεζεδάκια (σουτζούκι, σπιτική φάβα, κρεατικά κ.α.) που κυμαίνονται στα 1,50€ έκαστο. Στον χώρο διοργανώνονται τακτικά και live βραδιές με ήχους που κινούνται στο φάσμα της jazz και blues μουσικής.

Τσουλήθρα 
Σαλαμίνος 64, τηλ: 21 1403 5686

Υπέροχα μεζεδάκια, ωραίες μουσικές με ρεμπέτικες βραδιές αραιά και πού και μια πίσω αυλή χάρμα οφθαλμών προσφέρει η Τσουλήθρα του Μεταξουργείου. Εδώ δοκιμάζουμε κεμπαπάκια, πανσέτες, ωραίο λουκάνικο και άλλους κλασικούς μεζέδες, που μαζί με μπύρα ή κρασί, δεν στοιχίζουν πάνω από 12€ το άτομο.

Σεϋχέλλες
Κεραμεικού 49, τηλ: 211 1834789

Από τις δημοφιλέστερες επιλογές της γειτονιάς, οι Σεϋχέλλες με την όμορφη σάλα με τα διαφορετικά επίπεδα και τα τραπεζάκια έξω, στην πλατεία, έχουν χτίσει τον δικό τους μύθο όχι μόνο στο Μεταξουργείο αλλά και… διεθνώς, καθώς ξένα Μέσα συγκαταλέγουν το συγκεκριμένο μεζεδοπωλείο στα «must» μέρη που πρέπει να φάει κανείς στην Αθήνα. Εδώ η κουζίνα είναι δημιουργική ελληνική, με πρώτες ύλες από όλη την Ελλάδα, όπως καβουρμά, απάκι, λουκάνικο Κρήτης, ξινοτύρι από την Κίμωλο, και άλλα ωραία που «παντρεύονται» υπέροχα στα πιάτα. Μαζί με κρασί ή μπύρα, υπολογίστε περί τα 15€ το άτομο.

Ακροβάτης
Ψαρρών 26 και Μαιζώνος, τηλ.: 210 5230750

Στο όμορφο νεοκλασικό όπου γυρίστηκε ο Μπακαλόγατος με τον Κώστα Χατζηχρήστο, το παλιό μωσαϊκό της σάλας γεμίζει με τραπεζάκια, στα οποία καταφθάνουν λαχταριστοί ελληνικοί μεζέδες, από ταλαγάνι και απάκι με πορτοκάλι μέχρι λουκάνικα Τρικάλων, ζυμωτό ψωμί, φέτα με μέλι και μαρμελάδα ντομάτας και κρεατομεζέδες συνοδεία ούζου. Στο κέντρο της αίθουσας συχνά-πυκνά στήνεται εξέδρα για μουσικούς, που μας χαρίζουν jazz ή ρεμπέτικες μουσικές βραδιές. Ο λογαριασμός έρχεται στα 10-15€ το άτομο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v