Ταϋλανδέζικο στην Αθήνα: 4 Στάσεις όλο… κάρυ

Κάρι σε κάθε εκδοχή, πικάντικα κοτόπουλα, γαρίδες και σούπες από άλλον… πλανήτη (και ήπειρο) χτυπούν τον ουρανίσκο μας σε 4 thai διευθύνσεις.
Ταϋλανδέζικο στην Αθήνα: 4 Στάσεις όλο… κάρυ
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Χρώματα, μπαχάρια και αρώματα, ινδικές, κινέζικες και βιετναμέζικες επιρροές και άφθονη… κάψα σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό. Κάπως έτσι θα μπορούσαμε να περιγράψουμε την ταϋλανδέζικη κουζίνα, η οποία κρατά σταθερά ψηλά τον γευστικό πήχη (και) στην Αθήνα μέσα από ασιατικές διευθύνσεις που διεγείρουν σταθερά και… εξωτικά τον ουρανίσκο μας.

Αρχάριοι και μη, φαν της κάψας ή και όχι, ιδού οι 4 κάρυ-σματικές διευθύνσεις στην πόλη. 

Tamarind
Κεραμεικού 51, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 5225945 

Σε έναν πανέμορφο χώρο απέναντι από την πλατεία Αυδή, το Tamarind μας ταξιδεύει σε μέρη… εξωτικά μέσα από τη διακόσμηση αλλά και τις γεύσεις του: Φρέσκα, χειροποίητα spring rolls, πολλά και διαφορετικά curry, εξαιρετικό pad see u (ριζομακάρονα με γλυκιά σόγια και χοιρινό) και νοστιμότατα σουβλάκια γαρίδας με λαχανικά και μπάλες από sticky rice είναι μερικά από τα χιτ του μικρού, αλλά ικανοποιητικού καταλόγου. Ωραιότατα και τα cocktails του (9€) που μπορείτε να δείτε εδώ. Ο λογαριασμός στο τέλος θα κυμανθεί στα 25-30€ το άτομο, με ένα κοκτέιλ.

Asian Food Therapy – Mentaleaty
Μεγάλου Αλεξάνδρου 114-118, Κεραμεικός, τηλ: 2130405430

Η νέα άφιξη στην γειτονιά του Κεραμεικού, σερβίρει εξαιρετικό φαγητό εμπνευσμένο από την Κίνα, τις Φιλιππίνες, την Ταϊλάνδη και την Πολυνησία, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην αποκατάσταση ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, προσφέροντάς τους εργασία. Οι γεύσεις τους είναι 100% βασισμένες σε φρέσκα υλικά, γεγονός που αντιλαμβάνεσαι εύκολα από την πρώτη μπουκιά στα ζουμερά spring rolls, τα Satay noodles από αυγό με κόκκινες πιπεριές, λάχανο, κοτόπουλο και κρεμμύδια σε σάλτσα satay και τα νοστιμότατα Pad Thai noodles με γαρίδες, κόκκινες πιπεριές, κάσιους και καυτερή σάλτσα ψαριού. Ο λογαριασμός για ένα χορταστικό γεύμα δεν θα ξεπεράσει τα 10-15€ κατ’ άτομο.

Blue Bamboo
Κυδαντιδών 24, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 210 3423124

Ταΐζει αυθεντικές ταϊλανδέζικες νοστιμιές τη μισή Αθήνα, ενώ ο κόσμος εδώ μοιράζεται τους μεγάλους ξύλινους πάγκους του οι οποίοι ενώνουν τις παρέες και χαζεύει την περαντζάδα έξω από τις τζαμαρίες του. Στο «μπλε μπαμπού» δοκιμάζουμε άψογο Phad Thai με noodles ρυζιού, γαρίδες tamarino τσίλι, μαύρη ζάχαρη, lime και κοκοφοίνικα, Gwaytio Nuea Nam, ήτοι αρωματική σούπα με noodles ρυζιού και μικρά κομματάκια μοσχαριού και coconut pineapple fried rice –τηγανητό ρύζι με καρύδα σερβιρισμένο μέσα σε φρέσκο ανανά. Συνοδεία ωραιότατων κρασιών από μικρούς ελληνικούς αμπελώνες, ή ασιατικών μπυρών, πληρώνουμε το πολύ 20€ το άτομο.

Rouan Thai
Νοταρά 131, Πειραιάς, τηλ.: 210 4294494

Διεκδικεί τον τίτλο του αυθεντικότερου ταϊλανδέζικου της πόλης, και όχι άδικα, με μοναδικό «μείον» το γεγονός ότι βρίσκεται στην καρδιά της Τρούμπας. Μην περιμένετε χλιδή εν ολίγοις, ούτε ντιζαΐνάτες ταμπέλες. Αν τα παραπάνω δεν σας απασχολούν ιδιαίτερα, ετοιμαστείτε για εξαιρετικές γεύσεις αυθεντικής ταϊλανδέζικης κουζίνας, και μόνο. Στα must του μενού σημειώστε την σούπα tom yam με κοτόπουλο, το πράσινο κάρυ με κοτόπουλο ή μοσχάρι, το κίτρινο κάρυ με γαρίδες, το κοτόπουλο με masaman κάρυ, το ταϊλανδέζικο ρύζι με κοτόπουλο και αυγό, και την σαλάτα Som Tam, με καρότο, παπάγια, ντοματίνια τσέρι, ψιλοκομμένο αγγουράκι, κάσιους, αποξηραμένες γαρίδες και dressing που γίνεται όσο καυτερό θέλετε. Ο λογαριασμός στο τέλος θα κυμανθεί στα 17-20€ το άτομο, με μπυρίτσα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v