Burger Bars: Οι πιο «ζουμερές» μπάρες της πόλης

Ζουμερά μπιφτέκια, φρεσκοκομμένες πατάτες, υπέροχες σως, αλλά και ωραία μουσική, cocktails και ποτάκι. Βρήκαμε τα καλύτερα burger bars της πόλης.
Burger Bars: Οι πιο «ζουμερές» μπάρες της πόλης

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Κάθεσαι στη μπάρα ή στο τραπέζι. Παραγγέλνεις ένα ζουμερό μπέργκερ με λιωμένο τσένταρ και ένα βουνό πατάτες δίπλα του. Μόνο του; Δεν λέει. Παραγγέλνεις και μια παγωμένη μπύρα ή ένα ωραιότατο ποτάκι ή ένα signature cocktail. Τώρα μάλιστα. Burger και πότο… ταιριάζουν – γιατί να μην το παραδεχτούμε;

Βάλτε στην εξίσωση και ωραίες μουσικές και έχετε έξι ωραιότατα burger-ο- μπαράκια στην Αθήνα για εξόδους που συνδυάζουν φαγητό και ποτό με τον πλέον ιδανικό τρόπο.

Hops Beer & Βurgers
Δράκου 10, Κουκάκι, τηλ.: 211 0136500

Τραπεζάκια έξω τους καλοκαιρινούς μήνες, αρτιστίκ χώρος μέσα με oldschool πολυθρόνες καφενείου και μαυροπίνακα για τον χειμώνα στήνουν την ιδανική ατμόσφαιρα για να απολαύσουμε λαχταριστά burger, όπως το «The Greek One» με ντομάτα, μαρούλι, κρεμμύδι, ψητή μελιτζάνα, ελιές και σπιτική σάλτσα φέτας  ή το «The Gorgonzola and onion» με ντομάτα, μαρούλι, σπιτική σάλτσα gorgonzola και καραμελωμένα κρεμμύδια με μπύρες από Έλληνες παραγωγούς. Το Hops φτιάχνει και πολύ καλά cocktails, όπως το Grape infusion με ρούμι, lychee, σταφύλι, lime, weiss beer και plum bitter τα οποία τιμώνται στα 7-8€. Για ένα burger-ο-γεύμα με μπύρα ή κοκτέιλ υπολογίστε περί τα 15-20€.

Sin Burger Bar
Αγ. Αλεξάνδρου 26, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 2109802116

Μοντέρνο και βιομηχανικής αισθητικής, το Sin παντρεύει τα ζουμερά μπιφτέκια του με καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και τα σερβίρει είτε στα εξωτερικά του τραπεζάκια με τις σχολικές καρέκλες τους καλοκαιρινούς μήνες ή στους ξύλινους πάγκους με τα σκαμπό. Επιλέξτε από τα τρία διαφορετικά ψωμάκια (το πολύσπορο είναι το δικό μας αγαπημένο), από μπιφτέκι μόσχου ή γαλοπούλας, ολοκληρώστε με σος και sides επιλογής σας ή απλώς επιλέξτε μία από τις «έτοιμες» συνταγές burgers μοσχαριού ή κοτόπουλου. Εξαιρετικά και τα brownies του. Οι μουσικές το βράδυ κινούνται σε jazz-funk μονοπάτια, ενώ τα cocktails ξεκινούν από 7€. Για πλήρες γεύμα υπολογίστε περί τα 15€.

Barbara Que 
Εθνικής Αντιστάσεως 27, Βριλήσσια, τηλ: 2130349058

Στο μοντέρνο και cosy εσωτερικό του τώρα τον χειμώνα, με την μεγάλη ξύλινη μπάρα, το Barbara Que των Βριλησσίων μας προτείνει να καταβροχθίσουμε τα χορταστικά του burgers με θέα τα δέντρα του ήσυχου δρόμου, αλλά και να απολαύσουμε μαζί το ποτό ή το cocktail μας. Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα το Barbara Que Burger με 100% μοσχαρίσιο κιμά, τσένταρ, τηγανητό αυγό, ψητά κρεμμύδια και BBQ σος ή το Italian Mafia με ρόκα, παρμεζάνα, πάστα μανιταριών και μαγιονέζα με λάδι τρούφας, πάντα συνοδεία φρέσκιας τηγανητής πατάτας με φοβερή τσένταρ σος και μπέικον. Τα cocktails κυμαίνονται στα 8-11€ και ξεχωρίζει το ομώνυμο BarBara Que με μείγμα ρουμιών, σιρόπι μελιού, δαμάσκηνο και bitters κερασιού. Για ένα πλήρες γεύμα στο BarBara Que, υπολογίστε περί τα 20€ ανά άτομο με μπύρα.

Momo 
Σαπφούς 95, πλατεία Κύπρου, Καλλιθέα, τηλ: 210 9562300

Το Momo της Καλλιθέας, που το γνωρίσαμε ως ένα από τα hot στέκια για καφέ ή κοκτέιλ στην πλατεία Κύπρου, έχει εξελιχθεί σε γαστριμαργικό μυστικό της περιοχής, καθώς μετά τα haute dogs του (γκουρμέ εκδοχές του hot dog), μας έσυρε στον δρόμο της… αμαρτίας με το 100% μοσχαρίσιο burger σε μαλακό ψωμάκι με γκοργκοντζόλα, εξαιρετική σαλάτα coleslaw και μια ολόκληρη πατάτα ψητή και κομμένη σε λεπτές ροδέλες, αντί των κλασικών chips. Υπολογίστε περί τα 15€ κατ’ άτομο για burger και κοκτέιλ.

La Esquina 
Χάρητος 43, Κολωνάκι, τηλ: 2107232575

Στην «διάσημη» οδό του Κολωνακίου βρίσκουμε μια φιλόξενη, στιλάτη all day γωνιά που διαθέτει τον αέρα ενός μοντέρνου νεοϋορκέζικου μπαρ, και τις νοστιμιές ενός «μπεργκεράδικου» περιωπής. Η λίστα φαγητού από τις 13.00 ως τις 18.00 κινείται σε brunch μονοπάτια που έχουν συγκινήσει τα τελευταία χρόνια την αθηναϊκή σκηνή, προτείνοντάς μας αμερικάνικα ορεκτικά, δροσερές σαλάτες, ομελέτες και φυσικά burgers, σε 10 διαφορετικές εκδοχές: αγαπημένα μας το la esquina με μπιφτέκι black angus, μπέικον και τηγανιτό αυγό και το don hot με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, τσένταρ, jalapenos και sweet chilli.  Από το απόγευμα και μετά, η μπάρα αναλαμβάνει να μας δροσίσει με κοκτέιλ, από τα κλασικά που στοιχίζουν 8€ μέχρι τα signature που στοιχίζουν 10€. Για ένα γεύμα, χωρίς ποτό, υπολογίστε περί τα 15-20€ κατ’ άτομο.

Friday’s

Μπορεί να μην εξειδικεύονται στα burgers, όμως μας δίνουν ικανοποιητικές και ζουμερές επιλογές, τις οποίες συνδυάζουμε με σούπερ cocktails στη μπάρα τους οπότε… γιατί όχι; Στα εστιατόρια Friday’s δοκιμάζουμε σταθερές αξίες όπως το BBQ με λιωμένο Cheddar, Onion Rings, Barbecue και Dijonnaise sauce, το Jack Daniel’s Burger, ψημένο στη σχάρα και επικαλυμμένο με την ομώνυμη glaze σος και Guacamole Chicken Burger με στήθος κοτόπουλου σχάρας με μπαχαρικά cajun, τυρί Monterey Jack, peppercorn μπέικον, guacamole και μαγιονέζα. Απαραίτητη συνοδεία οι εκπληκτικές potato twisters, για «τη μέση» και ανάλογα τα γούστα σας μια παγωμένη μαργαρίτα φράουλα ή ένα ωραιότατο mojito. Ο λογαριασμός για ένα πλήρες γεύμα συνοδεία cocktail κυμαίνεται στα 20-25€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v