Κρέπες: 10 κολασμένες διευθύνσεις στην Αθήνα

Μπλέκουμε μπισκότα oreo με λευκή σοκολάτα και φράουλες, «τσακίζουμε» μια αλμυρή με λίγο… από όλα και δοκιμάζουμε τις καλύτερες κρέπες σε 10 διευθύνσεις στην Αθήνα.
Κρέπες: 10 κολασμένες διευθύνσεις στην Αθήνα
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Μας ήρθε από την Γαλλία, αλλά δεν άργησε να κατακτήσει το «εξοδούχο» κοινό της χώρας. Λογικό. Η ζύμη της μοσχοβολάει από μακριά, μπορεί να περιλάβει μέσα της ένα σωρό υλικά (αλμυρής και γλυκιάς φύσεως) και είναι ό,τι πρέπει για να στρώσει το στομάχι μετά από μια αλκοολική νύχτα στην πόλη ή στα προάστια.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα σας βρει το βράδυ στους δρόμους της Αθήνας ή των προαστίων, ίσως οφείλετε να κάνετε μια επίσκεψη στις παρακάτω κρεπερί. Το αξίζουν. 

Feticcio (Α. Παπανδρέου 4, Γλυφάδα, τηλ: 21 0894 0445)

Το μέρος που έκανε την κρέπα… φετίχ στην Γλυφάδα έχει γίνει ιδιαίτερα αγαπητό στα νότια προάστια. Πέρα από τις εξαιρετικές maxi κρέπες που σερβίρονται 24 ώρες το 24ωρο, με κορυφαία την γιγαντιαίων διαστάσεων γλυκιά No.49, δοκιμάστε και την φημισμένη σαλάτα του Καίσαρα, εντελώς διαφορετική από αυτό που έχετε συνηθίσει. 

Κρέπες Κηφισιάς (Αδριανού 4, Κηφισιά, τηλ: 2106231371)

Σε κομβικό σημείο για τους ξενύχτηδες των Βουπού και μια ανάσα από τον σταθμό της Κηφισιάς, πλάι στο άλσος, μία από τις πιο αγαπημένες, μικρές αλλά θαυματουργές γωνιές της πόλης «μαγειρεύει» πεντανόστιμη αλμυρή και γλυκιά κρέπα, με ιδιαίτερη αδυναμία στις σοκολάτες, που θα βρείτε σε μεγάλη ποικιλία – θραύση κάνει η bueno. Αγαπημένη μας επιλογή η γλυκιά κρέπα με λευκή σοκολάτα – κόλαση και φράουλες. 

Ρωξάνη – Κρέπες επί ποδός (Πραξιτέλους 1, Αθήνα) 

Κρέπες στο «πόδι» για τους ξενύχτηδες του κέντρου, αλλά σε καμία περίπτωση «στο πόδι» όσον αφορά την ποιότητα. Κανένα σκόντο επίσης στα υλικά από την κ. Ρωξάνη η οποία δεν θα διστάσει να σας υποδείξει ποια κρέπα να δοκιμάσετε ή να σας προτείνει κάτι πιο ευφάνταστο και εναλλακτικό από το «κλασσικό» σοκολάτα-λευκή σοκολάτα ή το γαλοπούλα-ντομάτα. Μην την παρεξηγήσετε, ξέρει τι κάνει (δοκιμάστε αυτήν με το προσούτο, το πέστο και τη λιαστή ντομάτα και θα καταλάβετε τι εννοούμε). 

Etoile (Λεωφόρος Αλεξάνδρας 194, Αμπελόκηποι)

Μικρό στέκι σε ρετρό περιβάλλον χρόνια τώρα, αλλά με σταθερά καλή ποιότητα στην κρέπα, το Etoile είναι ιδανικό για τα βράδια, μόλις τελειώνει η προβολή του γειτονικού Σινέ Νιρβάνα ή για τους ξενύχτηδες των Αμπελοκήπων και όχι μόνο. Αστειευόμενοι, οι φανατικοί λάτρεις της εν λόγω κρεπερί την αποκαλούν και «Νιρβάνα» λόγω της… κατάστασης που τους οδηγούν οι γεύσεις της. 

Αμάλθεια (Τριπόδων 16, Πλάκα, τηλ: 2103224635)

Η Αμάλθεια είναι μια πλακιώτικη κρεπερί -μετεξέλιξη του παλιού γαλακτοπωλείου, η οποία σερβίρει στα λίγα τραπεζάκια της τις προσεγμένες κρέπες της , πάντα φροντίζοντας να διαφοροποιεί την συνταγή της γλυκιάς και της αλμυρής ζύμης, σύμφωνα με τις γαλλικές «επιταγές». Ονομαστές οι γλυκές κρέπες κάστανο και παγωτό, απολαμβάνονται ιδανικά συνοδεία jazz μουσικής από τα ηχεία. 

Κρεπηλατείο (Λ. Κηφισίας 59, Παράδεισος Αμαρουσίου)

Από τις 10 το πρωί μέχρι τα ξημερώματα, το Κρεπηλατείο φτιάχνει αυτό που εκατοντάδες Αθηναίοι ομολογούν πως είναι η καλύτερη κρέπα που έχουν φάει στην πόλη. Διαθέτει προσεγμένο χώρο, στην προέκταση του οποίου έχει διαμορφωθεί μπαράκι, ενώ τις κρέπες τις παραλαμβάνετε από το χαριτωμένο «βαγόνι» του καταστήματος. Tip: Ζητήστε τους να σας φτιάξουν μια κρέπα δικής τους έμπνευσης, θα πειραματιστούν νόστιμα και δεν θα σας απογοητεύσουν. 

Au Grand Zinc (Μπενάκη 88 και Αραχώβης, Εξάρχεια)

Κοντά στην πλατεία Εξαρχείων και με «arty» περιτύλιγμα, το συγκεκριμένο café – κρεπερί φτιάχνει τις μερακλίδικες κρέπες του και τις σερβίρει στα τραπεζάκια του ατμοσφαιρικού του χώρου υπό τους ήχους χαλαρής jazz. Δοκιμάστε την κλασική γλυκιά κρέπα σοκολάτα-μπισκότο και θα μας θυμηθείτε. 

Creperie 78 (Λ. Δημοκρατίας 75, Μελίσσια, τηλ: 21 0804 7078)

Οι κάτοικοι των γύρω περιοχών ορκίζονται στην ζύμη και στα υλικά της και δεν έχουν άδικο. Στην εν λόγω creperie των Μελισσίων γίνεται το έλα να δεις και πιθανώς να περιμένετε αρκετή ώρα, όμως η αναμονή αξίζει. Highlight εδώ αναμφίβολα η γλυκιά με βανίλια, σοκολάτα, μπισκότο Oreo, Baileys, καφέ και κανέλα. 

Παραμύθι (Κύπρου 9, Γλυφάδα, τηλ: 21 0894 1361)

Όνομα και πράγμα ο χώρος, το ίδιο και οι κρέπες του. Στο Παραμύθι θα φάτε μεγάλες και αρκετά ευφάνταστες κρέπες με τον κανόνα «όσο περίεργη τόσο πιο νόστιμη» να βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή του εδώ. Κορυφή ο «Σεβάχ» με καπνιστό σολομό, philadelphia, και κρέμα γάλακτος, όπως επίσης και η Chococrepa με την μυστική συνταγή του μαγαζιού στην ζύμη και λευκή σοκολάτα, φράουλες και μπανάνα. 

Crepa Crepa (Ειρήνης 2, πλατεία Ν. Σμύρνης)

Ξεκίνησε από την Κω με τον άσσο μιας «μυστικής συνταγής» ζύμης στο μανίκι της, και έφτασε στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, όπου μπορείτε να απολαύσετε 83 διαφορετικές και ποιοτικές γεύσεις, μεταξύ των οποίων και οι αγαπημένες μας Dragon Kiss με sour cream, chilli con carne, bacon και πατατάκια και εκείνη με το κοτόπουλο. Θα βρείτε την Crepa Crepa, εκτός από την Νέα Σμύρνη, και σε άλλες έξι διευθύνσεις.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v