Τα καλύτερα ουζερί του κέντρου

Ακολούθησέ μας σε μια μεζεδοτσάρκα στα πιο κλασικά και αγαπημένα ουζερί του κέντρου για φρέσκο ψαράκι και ανοιξιάτικες κουβέντες.

Τα καλύτερα ουζερί του κέντρου

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Ο ηλιόλουστος καιρός σηκώνει ουζάκι και μεζέδες σε αγαπημένες διευθύνσεις στο κέντρο της πόλης. Σε στοές και πεζοδρόμια, παρέα με φίλους καλούς, ήρθε η ώρα να απολαύσουμε το εκλεκτό ετούτο απόσταγμα όπως του αξίζει.

Αθηναϊκόν

Θεμιστοκλέους 2, Ομόνοια, τηλ: 210 3838485

Ξεκίνησε στην οδό Σανταρόζα το 1932, και μεταφέρθηκε στην Θεμιστοκλέους το 1985. Εξακολουθεί να σερβίρει κλασικά μεζεδάκια, όπως ρέγγα φιλέτο με λαδολέμονο, γαριδάκια τηγανιτά, γαύρο ξιδάτο, μελιτζανοσαλάτα, χαλούμι σχάρας με ψητή ντομάτα, πολίτικο σαγανάκι, πίτα Καισαρείας, μπαρμπουνάκια και γαύρο φιλέτο σαγανάκι με καυτερή πιπεριά. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 20€ το άτομο με ουζάκι.

Λέσβος

Εμ. Μπενάκη 38, Εξάρχεια, τηλ: 210 3814525

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ouzeri_Lesvos (@ouzerilesvos)



Ατμόσφαιρα και γεύσεις σε μεταφέρουν στο όμορφο νησί, σε ένα από τα πλέον αγαπημένα μαγαζιά των Εξαρχείων. Ψητό καλαμαράκι, σουπιά και χταπόδι, ντολμαδάκια σε πράσινη σάλτσα, τραγανά τηγανιτά κολοκυθάκια, λαδοτύρι Μυτιλήνης, μικρά ψαράκια όπως μαρίδα, αθερίνα, κουτσομούρα και γαύρος τηγανισμένα άψογα, πατατοκεφτέδες και νοστιμότατο σαγανάκι βοηθούν να κατέβουν τα ουζάκια. Στη Λέσβο θα φας καλά, και θα πληρώσεις περί τα 15€ κατ’ άτομο.

Καπετάν Μιχάλης

Φειδίου 3, τηλ: 2103820073



Κουβαλά πολλά χρόνια ιστορίας κι ακόμη περισσότερα τσιμπούσια ανάμεσα σε φιλαράκια και παρέες που τσούγκρισαν τα γεμάτα με ούζο και τσίπουρο ποτήρια τους. Εκτός από τα ποτά, τα μεζεδάκια δεν λείπουν από τα τραπέζια του Καπετάν Μιχάλη, ειδικά όταν πρόκειται για κοκκινιστό, κεφτεδάκια, χοιρινή τηγανιά ή φρέσκα μικρά ψαράκια. Ο κατάλογος μικρός αλλά τιμιότατος. Δεν θα χρειαστείς πάνω από 10-12€ για να φας μαζί με τα ουζάκια σου.

Ουζερί του Λάκη

Ελπίδος 16, πλατεία Βικτωρίας, τηλ: 210 82 13 776



Ψήνει ψαράκια και θαλασσινά σε έναν πεζόδρομο κοντά στην πλατεία Βικτωρίας για πολλές δεκαετίες – και το κάνει σωστά. Εδώ δοκιμάζουμε σαγανάκι με γαρίδες, λαζάνια με ρέγκα, πεσκανδρίτσα και σαλάχι στον ατμό, φέτα με τραγανή κρούστα σιμιγδαλιού με γλυκιά και καυτερή μαρμελάδα ντομάτας, γαριδομακαρονάδα και άλλες παραδοσιακές  ουζο-γεύσεις. Συνοδεία ούζου ή τσίπουρου, ο λογαριασμός για ένα τίμιο τσιμπολόγημα στα 15€ κατ’ άτομο.

Ατλαντικός

Αυλητών 7, Ψυρρή, τηλ: 2130330850



Άνοιξε το καλοκαίρι του 2014 με απλό αλλά νόστιμο μενού και σερβίρει μάλλον τα φτηνότερα φρέσκα θαλασσινά της Αθήνας στη μικρή αυτοκρατορία που έχει στήσει με τα τραπέζια του στη λιλιπούτεια Αυλητών και τα γύρω στενάκια. Εδώ θα δοκιμάσεις σούπερ καλαμαράκι τηγανιτό, αχνιστά μύδια, γαρίδες σαγανάκι, κουτσομουράκια στο τηγάνι, λαχταριστές γαριδομακαρονάδες και λοιπές θαλασσινές νοστιμιές, και δεν θα πληρώσεις παραπάνω από 15€ το άτομο με το απαραίτητο ουζάκι.

Η Στοά Αλλιώς

Γαμβέτα 14, Ομόνοια, τηλ.: 210 3825961



Βρίσκεται στην υπηρεσία του καλοφαγά εδώ και τρεις δεκαετίες, σερβίροντας μερακλίδικους μεζέδες και πεντανόστιμα παραδοσιακά πιάτα. Στο μενού θα βρεις φρέσκα ψάρια και μύδια, και κάθε λογής θαλασσινά για να στηθεί το σωστό ψαροτσιμπούσι. Από τον κατάλογο της Στοάς ξεχωρίζουν ακόμη η εκλεκτή ταραμοσαλάτα, ο μπακαλιάρος σκορδαλιά με την αυθεντική συνταγή και μπόλικοι κρεατομεζέδες. Ο λογαριασμός στα 15€/ άτομο, για ένα τίμιο ουζο-ψαρογεύμα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v