Πειραγμένη ελληνική κουζίνα έως 20€

Πέντε αγαπημένα εστιατόρια που πειράζουν την ελληνική κουζίνα τόσο-όσο, και μας σερβίρουν πρωτότυπες γεύσεις χωρίς να κοστίζουν ακριβά.
Πειραγμένη ελληνική κουζίνα έως 20€

Ωραίο το μαμαδίσιο φαγητό, εξαιρετικά και τα μπριζολίδια στα κάρβουνα, δε λέμε. Ενδιαφέρουσα, όμως, είναι πάντα και η κάθε νέα προσέγγιση στις γεύσεις που έχουμε συνηθίσει −ενίοτε και βαρεθεί. Η μαρμελάδα δίπλα στο τυρί πριν από είκοσι χρόνια μπορεί να έμοιαζε ιερόσυλη, σήμερα είναι σχεδόν κανόνας σε κάθε μικρό ή μεγαλύτερο μενού. Μπορεί να σου αρέσει, μπορεί και όχι, πάντως παράπονο ότι τρώμε τα ίδια και τα ίδια δεν έχει πια κανείς. Κι αυτό είναι, αν μας ρωτάς, από μόνο του σπουδαίο. Όπως και το ότι τη δημιουργικότητα και την πρωτοτυπία δεν χρειάζεται να την χρυσοπληρώσεις. Οι διευθύνσεις που ακολουθούν το αποδεικνύουν αυτό περίτρανα.

 

Σουσουράδα

Μαυρομιχάλη 44, Εξάρχεια, τηλ.: 21 0364 7936

 
Σε έναν πανέμορφο, ψηλοτάβανο χώρο με τραπεζάκια έξω (για να καπνίζουμε εδώ, κι εκεί όχι, και να είμαστε όλοι χαρούμενοι) η Σουσουράδα σερβίρει αφενός εξαιρετικά κρασιά και αφετέρου φανταστικές δημιουργίες που περιλαμβάνουν ριζότο σουπιάς στο μελάνι της με μάραθο, βελουτέ σούπα γλυκοπατάτας με σελινόριζα, κρουτόν ολικής και flakes παρμεζάνας, ψαρονέφρι με μανιτάρια και τσιπς γλυκοπατάτας, πεσκανδρίτσα με λαχανικά και πουρέ σελινόριζας και κρέμα ρεβιθιών με ταχίνι, σουμάκ και πίτα μπαζλαμά. Για ένα σούπερ χορταστικό γεύμα με κρασί, δεν θα πληρώσετε περισσότερα από 17€ το άτομο.

 

Κουκουνάρι 


Λεωφ. Μεσογείων 262, Χολαργός, τηλ: 210 6540400

 

Μοντέρνο και στιλάτο, με ιντάστριαλ στοιχεία που όμως δεν ψυχραίνουν τον χώρο, το Κουκουνάρι σερβίρει βραβευμένη δημιουργική κουζίνα πολύ κοντά στο μετρό του Χολαργού. Στις προτάσεις του βρίσκουμε αλμυρό cheesecake με βάση από χαρούπι, κρέμα λευκών τυριών και μαρμελάδα ελιά με βερίκοκο, ταλαγάνι Μεσσηνίας σουφλέ σε φύλλο κανταϊφιού με καπνιστή πάπρικα και φιλέ αμύγδαλο με σάλτσα μελιού, φάβα ψητή με καπνιστή πανσέτα και κρεμμυδάκι στιφάδο, σνίτσελ κοτόπουλο με μαστέλο και σάλτσα μουστάρδας, και ραβιόλι χειροποίητο με απάκι και κρέμα γραβιέρας αρωματισμένη με σκόρδο. Με ποτήρι κρασί, υπολογίζουμε γύρω στα 20€ το άτομο.

 

FeedΕΛ 

Κτενά 1, Μοναστηράκι, τηλ: 2103210551

 

Μέσα είναι φάνκι σαν μπαράκι, έξω απλώνει τραπεζάκια ανάμεσα στις φυλλωσιές της μυστικής πλατεΐτσας του. Στο μενού του φιγουράρουν νοστιμιές σαν την πράσινη φάβα με λάδι τρούφας, ισπανικό λουκανικάκι τσορίθο και θυμάρι, τις τηγανιτές πατάτες με στάκα και τρούφα, την μπρουσκέτα με γαύρο, πουρέ φασολάδα και τσιπς σκόρδου, τα σουτζουκάκια με πικάντικη σάλτσα και μαρμελάδα κρεμμύδι, το παστίτσιο με brisket, κρόκο αυγού και κρέμα γραβιέρας και τα μοσχαρίσια μάγουλα με γίγαντες Πρεσπών, σύγκλινο και θυμάρι. Αναλυτικά το πολύ ενδιαφέρον μενού εδώ  Με ποτήρι κρασί, ο λογαριασμός στα 20€ το άτομο.

 

Zampano 

Σαρρή 18, Ψυρρή, τηλ.: 21 3023 3244

 

Πανέμορφος χώρος, στο ισόγειο του πιο κουλ hostel της Αθήνας, του City Circus, το Zampano το αγαπάμε (και) για τα κυριακάτικα jazz brunch του, αλλά και για τη δημιουργική του κουζίνα, που αποτίει τον δικό της φόρο τιμής στην ελληνική γευστική παράδοση. Εδώ δοκιμάζουμε ρεβυθάδα στη γάστρα με δεντρολίβανο και σύγκλινο Μάνης, φάβα Σαντορίνης με σαρδέλες στη σχάρα, καραμελωμένα κρεμμύδια και chutney κάππαρης, ρολό μπούτι κοτόπουλο με σουτζούκι Καππαδοκίας, πλιγούρι και σάλτσα γιαουρτιού και πικάντικης πιπεριάς και μοσχαρίσια ταλιάτα με πέστο μαϊντανού και φρέσκες τηγανιτές πατάτες. Δες και τα υπόλοιπα στο αναλυτικό μενού, εδώ Με ποτήρι κρασί, υπολογίζουμε γύρω στα 20€ το άτομο.

 

Χρύσα Χρύσα 


Αιολέων 40, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 213 0356879

 

Μωσαϊκό στο πάτωμα, γλαστράκια με λουλούδια και λίγες και καλές βιομηχανικές λεπτομέρειες που δε «βαραίνουν» το μάτι συνθέτουν τον όμορφο χώρο της ξακουστής Χρύσας στα Πετράλωνα, η οποία πειράζει με αγάπη και μεράκι την ελληνική παράδοση. Εδώ δοκιμάζουμε νοστιμιές όπως κολοκυθοκεφτέδες με δυόσμο, φέτα και σάλτσα από κόκκινη πιπεριά, μπουρεκάκια βακαλάου με λαχανικά, κιτρινόριζα, εστραγκόν και ντρέσινγκ τόνου, κατσικάκι σιγομαγειρεμένο στη λαδόκολλα με μαρινάδα από λευκό κρασί, μέλι και θυμάρι, λαβράκι φιλέτο με αλμύρες, ψητά λαχανικά και λεμονάτη σάλτσα από σχοινόπρασο και γαρίδες με άνηθο και ούζο με ρύζι μπασμάτι. Αναλυτικό μενού εδώ και τιμές μάξιμουμ στα 20€ το άτομο, με ποτήρι κρασί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v