Street food που πρέπει να δοκιμάσεις

Ασιατικά bao buns, μεξικάνικα burritos, ινδικά πιτάκια, κολομβιανά σάντουιτς, πίτες από όλο τον κόσμο και άλλα ενδιαφέροντα street food εδέσματα που κάνουν την Αθήνα νοστιμότερη.
 

Street food που πρέπει να δοκιμάσεις

του Γιώργου Κόκουβα

Mr Pug’s Canteen
Κατσουλιέρη 6, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0682 4001

Εξωτικές γεύσεις από την Κίνα και την Ταϊβάν έκαναν απόβαση στο κέντρο του Χαλανδρίου για να ταράξουν την street food σκηνή της Αθήνας. Εδώ βρίσκουμε Bao buns, τα ασιατικά ψωμάκια ατμού, σε πολλούς διαφορετικούς γευστικούς συνδυασμούς: Μέσα στο αέρινο ψωμάκι χωρούν από ψιλοκομμένο μοσχάρι και πάστα τσίλι μέχρι τηγανητό σκόρδο, kimchi και crispy κοτόπουλο με φιστικοβούτυρο. Θα βρείτε επίσης και ωραιότατα churros για επιδόρπιο.

Los Loros
Ξενοφώντος 14 και Νίκης, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3243232

Ένα σπίτι με… παπαγάλους κοντά στο Σύνταγμα μας φέρνει πιο κοντά στη Βενεζουέλα και την Κολομβία, μέσα από 10 διαφορετικές γεμίσεις που νοστιμίζουν 4 διαφορετικές βάσεις: Arepa (πίτα από καλαμπόκι), Patacon (άγλυκη μπανάνα Καραϊβικής), μπολ σαλάτας και μπολ ρυζιού. Τα γεμιστά πιτάκια empanadas γίνονται ανάρπαστα και προσφέρουν πολλές επιλογές σε χορτοφάγους, ενώ στο μενού συναντάμε μέχρι και… χοιρινό popcorn, γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού παπάγια και εξωτική pinacolada. Υπολογίστε περί τα 10€ για street food και κοκτέιλ.

Etnico
Κολοκοτρώνη 22 και Χαβρίου, τηλ: 211 4113880

Γεύσεις από Ινδία και Μεξικό συναντιούνται στην Κολοκοτρώνη, εκεί όπου δοκιμάζουμε χορταστική chimichanga (μεξικάνικη τηγανητή τορτίγια με κοτόπουλο και πουρέ από φασόλια), νόστιμα burrito (με κρέας, κιμά γουακαμόλε, τσίλι κον κάρνε κ.α.), ινδικά πιτάκια samosas, tandoori, curry, αλλά και κάποιες γεύσεις από τη Μέση Ανατολή, όπως τα φαλάφελ. Εδώ βρίσκουμε επίσης γλυκά από το Μεξικό και την Καραϊβική και δυναμωτικούς χυμούς. Τα «τυλιχτά» κυμαίνονται στα 4-6€.

Κουλουράδες

Ξεκίνησαν από τον Πειραιά και εξαπλώνονται σε όλη την Αθήνα – δείτε εδώ τις διευθύνσεις - και μας κάνουν να δούμε το κουλούρι Θεσσαλονίκης με άλλο μάτι. Εδώ δοκιμάζουμε κουλουροφρατζολάκι με γκούντα και μπέικον, με γραβιέρα Νάξου και ψαρονέφρι ριγανάτο, με παστράμι και Φιλαδέλφεια, αλλά και σε γλυκιές εκδοχές, ήτοι κουλούρι γεμιστό με πραλίνα-αγριοκέρασο, Oreo, πραλίνα-κάστανο και μήλο-κανέλα. Οι τιμές κυμαίνονται στα 1-2€.

Poké
Πετράκη 7, τηλ.: 210 3226653

Το Poké φέρνει μια πρωτότυπη ιδέα στην street food σκηνή της Αθήνας, το πρώτο… χαβανέζικο σούσι: Σε μπολάκι με βάση το ρύζι, προσθέτουμε toppings όπως σολομό, γαρίδες, χταπόδι, ανανά, δυόσμο, soy sesame sauce, wasabi, chili mayo, μάνγκο, κόλιανδρο και άλλες εξωτικές γεύσεις. Συνοδεύουμε με ρούμι με σπιτική λεμονάδα και υπολογίζουμε περί τα 10-12€ το άτομο.

The Pie Shop
Βουλής 16, τηλ: 21 1403 7328

Πίτες απ’ όλο τον κόσμο μας καλεί να δοκιμάσουμε το Pie Shop και να ταξιδέψουμε από το Σύνταγμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με μια σφολιάτα με μπέικον και αυγά. Και από εκεί στην Τζαμάικα με χειροποίητη ζύμη brisee με μοσχαρίσιο κιμά, τσίλι, ντομάτα και μπαχαρικά. Και από εκεί στη Γαλλία για κις λορέν, στις ΗΠΑ για blueberry pie ή στη Ρωσία με πίτα σολομού με ρύζι και πέντε μπαχαρικά. Οι τιμές των «εισιτηρίων» για τα γευστικά ταξίδια κυμαίνονται στα 3-5€.

Barrio Street
Νοταρά 94, Πειραιάς, τηλ: 2104124947

Η ethnic street food μανία έφτασε και στην Τρούμπα, όπου έπιασε λιμάνι το Barrio Street Food, για να μας χορτάσει με bao buns στον ατμό σε διάφορες γεύσεις: Με κιμά από βουβαλίσιο λουκάνικο, σολομό σε κουρκούτι τεμπούρα, vegan λουκάνικο από tofu, κιμά γαλοπούλας με πολύχρωμες πιπεριές, χοιρινό λαιμό και burger. Βρίσκουμε επίσης σαλάτες, σούπες ημέρας, γλυκά bao buns με μέλι ή πραλίνα και πληρώνουμε περί τα 4-6€ ανά μερίδα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v