Πάμε για φαγητό στο Γαλάτσι;

Πάμε μια βόλτα από το Γαλάτσι και ψάχνουμε να βρούμε ωραία στέκια για φαγητό. Πού μας οδήγησε η έρευνά μας;

Λέσβιον

Βαρδουσίων 3, τηλ: 2102923689
Ένας χώρος γνωστός και αγαπημένος απ’ τους ντόπιους, σε μια όμορφη και νοσταλγική γειτονιά. Από το μεσημέρι και μετά, τον λόγο παίρνουν οι θαλασσομεζέδες, με γαύρο και μαριδάκι, παστή σαρδέλα και χταποδάκι που συνοδεύουν τέλεια το ουζάκι ή το τσίπουρό μας (ειδικά για το ουζάκι, οι επιλογές σε ετικέτα είναι και πολλές). Τώρα, αν το θαλασσινό δεν είναι η μεγάλη σου αγάπη, το Λέσβιον θα σε ικανοποιήσει κι εσένα με ωραία, παραδοσιακά μεζεδάκια, από φασόλια γίγαντες μέχρι ζουμερά κεφτεδάκια. Για τσιμπολόγημα και ούζο, υπολογίζουμε γύρω στα 15€ το άτομο.

Καταφύγιο

Χαλεπά 64, τηλ. 2102921000
Ένας χώρος απλός, με αισθητική παραδοσιακής ταβέρνας και ζωντανή μουσική, που σερβίρει ωραιότατα μεζεδάκια. Και ψαράκι ψητό θα βρεις εδώ, και καλαμαράκια τηγανητά, και φασόλια, και καλαμάκια χοιρινά αλλά και φρεσκοκομμένες τηγανιτές πατάτες. Όλα αυτά συνοδεία άφθονου κρασιού ή ούζου, φυσικά. Για να τσιμπήσουμε αρκετά χορταστικά, μαζί με το κρασί μας, υπολογίζουμε περί τα 18-20€ το άτομο. Αν κάνετε τηλεφωνική κράτηση, όμως, υπάρχει και προσφορά για ατομική ποικιλία μετά σαλάτας, τυροκαυτερής και άφθονου κρασιού, στα 13€.

Λεύκες

Πυθαγόρα 1 & Λ. Γαλατσίου, τηλ: 210 2924458
Και από το ταβερνάκι περνάμε σε κάτι πιο αρχοντικό. Κυριολεκτικό αρχοντικό, αφού μέσα σε ένα πολύ όμορφο τέτοιο στεγάζονται οι Λεύκες—θα σε αφήσουμε να μαντέψεις και τι φυτρώνει στον υπέροχο κήπο του. Εδώ απολαμβάνουμε κουζίνα που πετάει στις κλασικές, οικείες γεύσεις της Ελλάδας, αλλά τις πειράζει λιγάκι. Για παράδειγμα, αγαπήσαμε rib eye μπριζόλα με πουρέ από καρότο, λαχανάκια Βρυξελλών και σιρόπι σφενδάμου. Υπολογίζουμε γύρω στα 25€ το άτομο με κρασάκι.

Για Δες

Χαλεπά 65, τηλ: 2112140158
Το Για Δες είναι ένα παρεΐστικο, all-day στέκι. Το πρωί ανοίγει για καφεδάκι με ωραίες, soulful μουσικές. Το βράδυ το γυρνάει στα παραδοσιακά και σερβίρει νόστιμα μεζεδάκια, συχνά και υπό τους ήχους live μουσικής (ρεμπέτικου ή έντεχνου). Το μενού δεν είναι πολύ μεγάλο, αλλά είναι προσεγμένο και πολύ φτηνό, με τα περισσότερα μεζεδάκια να είναι γύρω στα 2,50-3,50€. Οι ποικιλίες είναι πολύ ωραίες, η τηγανιά του φοβερή αλλά δεν θα πούμε όχι και σε ένα σαγανάκι. Μαζί με ρακόμελα (τώρα που χειμωνιάζει) ή κρασί/ούζο, υπολογίζουμε γύρω στα 10-12€ το άτομο.

Αρισμαρί και Αβάρσαμο

Σύρου 13-15, τηλ: 2102923401
Ένας χώρος προσεγμένος και ιδιαίτερα όμορφος, που από την κουζίνα του έρχονται συνεχώς μυρωδιές Κρήτης. Από πίτες παραδοσιακές, τηγανιά με αρισμαρί (κοινώς… δενδρολίβανο), σύγκλινο και απάκι, όλο το νησί θα περάσει από το πιάτο μας. Δεν θα λείψουν και τα ωραιότατα ψητά σχάρας, όπως μπριζόλες ζουμερές και πανσετάκια, και ωραία, μεγάλα μπιφτέκια. Για όλα αυτά και την απαραίτητη κρητική ρακή, υπολογίζουμε γύρω στα 20-22€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v