Σπανουδάκης: "Δεν σε κάνει άντρα το μαστίγιο και το σορτς στο Σύνταγμα"

Καλεσμένος στο «Ενώπιος Ενωπίω» του Νίκου Χατζηνικολάου ο συνθέτης μίλησε μεταξύ άλλων και για τους ομοφυλόφιλους.
Σπανουδάκης: Δεν σε κάνει άντρα το μαστίγιο και το σορτς στο Σύνταγμα
«Αισθάνομαι ευτυχής που ο πατέρας μου λέγονταν Γιάννης και η μητέρα μου Σοφούλα, δεν θα αισθανόμουν ευτυχής, αν και οι δύο λέγονταν Γιάννης», είχε πει σε μια συναυλία του στο Ηρώδειο ο Σταμάτης Σπανουδάκης προκαλώντας αντιδράσεις τότε (το 2019) με αρκετούς να τον κατηγορούν για ομοφοβία.

Καλεσμένος στο «Ενώπιος Ενωπίω» του Νίκου Χατζηνικολάου, ο συνθέτης μαζί με μια αναδρομή στα μονοπάτια της μουσικής τα οποία ακολούθησε σε όλη την καριέρα του, ερωτήθηκε και για την στάση του απέναντι στους ομοφυλόφιλους.

«Οι καλύτεροι φίλοι μου κι αισθανόμουν άνετα με ομοφυλόφιλους. Στο Παρίσι ζούσα με φίλο μου ομοφυλόφιλο, εγώ δεν ήμουν. Δεν έχω τίποτα απολύτως τίποτα εναντίον αυτών των ανθρώπων ή εναντίον του Μάνου Χατζηδάκη ή του Βασίλη Φωτόπουλο που ξέρω ότι ήταν. Είναι 100% άντρες στην συμπεριφορά τους και πολλές φορές περισσότερο από εμάς», ανέφερε για να προσθέσει:

«Αλλά το να βγαίνω στην πλατεία Συντάγματος με ένα μαστίγιο κι ένα σορτς ως άντρας ότι γ***ε και δέρνουμε, δεν είναι αυτό άντρας. Το κάνουν γιατί θέλουν να ενοχλήσουν. Ξέρω ότι έχουν υποστεί τα πάνδεινα, ότι τους κοροϊδεύαν και στις ελληνικές ταινίες και λοιπά. Δεν έχω τίποτα μαζί τους, έχω με τους οργανωμένους που πηγαίνουν να επιβάλουν μια άποψη, όπως και με τους πολιτικούς που τρέχουν σε όλες τις παρελάσεις για να κάνουν τους προοδευτικούς».

Αναφερόμενος στη φράση του στο Ηρώδειο που προκάλεσε αντιδράσεις σχολίασε: «Δεν ήταν ομοφοβικό το σχόλιο για το Γιάννης και Σοφία και όχι Γιάννης και Γιάννης. Αν ζούσε ο Ρήγας Φεραίος και έλεγε τώρα αυτά που έλεγε τότε, θα τον θεωρούσαμε ομοφοβικό και τόσα άλλα. Και εμένα δεν με θεωρούν ομοφοβικό οι κανονικοί Έλληνες, αλλά οι politically correct».



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v