Φτιάξε μόνος σου σούπερ κοκτέιλ με καρπούζι

Μάζεψε την παρέα στο σπίτι όποιου έχει το μεγαλύτερο μπαλκόνι, φτιάξτε αυτά τα φανταστικά κοκτέιλ με καρπούζι και κάντε σχέδια… καλοκαιρινά.
Φτιάξε μόνος σου σούπερ κοκτέιλ με καρπούζι
Λίγα πράγματα έχουν περισσότερη γεύση καλοκαιριού από το καρπούζι. Και για λίγα καλοκαίρια έχουμε ανυπομονήσει τόσο πολύ όσο για το φετινό. Θα το γιορτάσουμε, λοιπόν, όπως του αξίζει: Τσουγκρίζοντας σπιτικά κοκτέιλ με καρπούζι, και ευχόμενοι ποτέ ξανά καλό καλοκαίρι.

Μαρτίνι καρπούζι

Υλικά:
180 γρ. βότκα, 220 γρ. χυμό καρπουζιού, 50 γρ. χυμό λάιμ από 1 λάιμ
Για το σερβίρισμα: πάγο, 1 φέτα καρπούζι, λάιμ σε φέτες

Εκτέλεση:
Μοιράζουμε τον πάγο στα ποτήρια. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη βότκα, τον χυμό καρπούζι και τον χυμό λάιμ στα ποτήρια. Κόβουμε τη φέτα καρπουζιού στα 4 και σερβίρουμε στα ποτήρια μαζί με τις φέτες λάιμ.

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη 

Frozen Mojito Καρπούζι

Υλικά:
Μισό καρπούζι καθαρισμένο σε κύβους, 6 δόσεις ρούμι, 1/2 μάτσο δυόσμο καθαρισμένο & 1/2 μάτσο για το στόλισμα, 3 κ.σ. ζάχαρη, 8-10 Lime

Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μαζί με 20 παγάκια. Χτυπάμε καλά και αδειάζουμε σε μια μεγάλη κανάτα ή σε 6 φαρδιά ποτήρια. Στολίζουμε με φρέσκο δυόσμο.

Η συνταγή είναι από την Madame Ginger 

Watermelon Fizz

Υλικά:
3-4 κομμάτια καρπούζι χωρίς τα κουκούτσια, 1/2 ποτήρι σόδα ή τόνικ, 1,5 σφηνάκι βότκα ή λευκό ρούμι ή τζιν, φύλλα μέντας ή δυόσμου, τριμμένο πάγο

Εκτέλεση:
Τρίβουμε στο χείλος του ποτηριού που θα χρησιμοποιήσουμε για το σερβίρισμα λίγο λάιμ κ το βουτάμε σε λευκή ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το καρπούζι κ το πολτοποιούμε με ένα γουδοχέρι, προσθέτουμε τριμμένο πάγο μέχρι να γεμίσει, ρίχνουμε την σόδα και τέλος το αλκοόλ της αρεσκείας μας. Γαρνίρουμε με λίγο δυόσμο η μέντα.

Η συνταγή είναι από εδώ 

Watermelon tequila

Υλικά:
1/2 καρπούζι καθαρισμένο, χυμό από 2 στημένα πορτοκάλια, χυμό από 2 στημένα λάιμ, 100 ml τεκίλα, 50ml Tia Maria, πάγο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το καρπούζι από φλούδες και κουκούτσια και κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια το πολτοποιούμε μαζί με τους χυμούς λάιμ και πορτοκάλι στο μπλέντερ. Μεταφέρουμε το μείγμα σε κανάτα. Προσθέτουμε την τεκίλα και το TiaMaria και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το κοκτέιλ στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα. Σερβίρουμε με πάγο, διακοσμώντας με φέτες καρπούζι.

Η συνταγή είναι από εδώ 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v