Καρυοθραύστης... on ice από την Αγία Πετρούπολη

Όσοι θυμούνται την τελευταία επίσκεψη των ”Μπαλέτων στον πάγο” της Αγίας Πετρούπολης, μόνο χαρούμενοι μπορεί να νιώθουν με την επανεμφάνιση του συγκροτήματος στη χώρα μας. Αυτή τη φορά, ”πρωταγωνιστής” είναι ο ”Καρυοθραύστης” του Τσαϊκόφσκι. To είδαμε και... μας άρεσε. Τι να προσέξετε...
Καρυοθραύστης... on ice από την Αγία Πετρούπολη

του Γιώργου Σιταρά

Όσοι θυμούνται την τελευταία επίσκεψη των ”Μπαλέτων στον πάγο” της Αγίας Πετρούπολης, μόνο χαρούμενοι μπορεί να νιώθουν με την επανεμφάνιση του συγκροτήματος στη χώρα μας, οι παραστάσεις του οποίου θα διαρκέσουν ως τις 17 Δεκεμβρίου.

Περισσότεροι από 100.000 θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν παλαιότερα τις εντυπωσιακές παραστάσεις στον πάγο που συνδυάζουν την εντυπωσιακή κίνηση του καλλιτεχνικού πατινάζ με την τέχνη και την ακρίβεια του κλασικού χορού.

Φέτος, ανταποκρινόμενη σε αυτό τον ενθουσιασμό, η γνωστή ομάδα μας επισκέπτεται ξανά, αυτή τη φορά με τον ”Καρυοθραύστη” του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι στις αποσκευές της.

Το μπαλέτο έχει προσαρμοστεί στον πάγο από τον διάσημο χορογράφο και καλλιτεχνικό διευθυντή των ”Μπαλέτων στον Πάγο” της Αγίας Πετρούπολης, Κονσταντίν Ρασάντιν, πρώτο χορευτή για δεκαετίες και αργότερα χορογράφο των Μπαλέτων Μαρίνσκι (πρώην Κίροφ) και συγχορευτή των Νουρέγιεφ, Μπαρίσνικοφ και Μακάροβα.

Οι παραστάσεις στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Δέλτα Φαλήρου ξεκίνησαν στις 16 Νοεμβρίου (και έχουν παραταθεί έως τις 17 Δεκεμβρίου), ενώ οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με τις ημέρες: Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή τα εισιτήρια πωλούνται προς 32, 25 και 20 ευρώ, ενώ το Σάββατο προς 38, 31 και 24 ευρώ.

Σημειώστε ότι η επιλογή μιας καλής θέσης (τόσο ως προς την ”ευθυγράμμιση” όσο και ως προς την απόσταση, σε σχέση με τη σκηνή) παίζει σημαντικό ρόλο στην απόλαυση ενός ζωντανού θεάματος, που εντυπωσιάζει με την κίνηση, τη ροή αλλά και τα χρώματά του.

Κάποιο πρόβλημα σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως να αποτελέσει το... ύψος των καθήμενων στις μπροστινές θέσεις, αφού η ”αμφιθεατρικότητα” του χώρου δεν είναι η καλύτερη (Ολυμπιακή εγκατάσταση Tae Kwon Do).

Το θέαμα όμως θα σας αποζημιώσει, ενώ στα συν καταγράφεται το άνετο parking, η ομαλή ροή προσέλευσης από τις εισόδους ελέγχου των εισιτηρίων και η γρήγορη εξυπηρέτηση απο τις ταξιθέτριες.

Το τηλέφωνο πληροφοριών είναι 210-8840600, ενώ προπώληση εισιτηρίων γίνεται από τα Virgin Megastores.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v