Η θρυλική Lulu στο Μέγαρο

Μια όπερα με... ”αέρα” όχι μπαρόκ, αλλά μεσοπολέμου φιλοξενεί η νέα αίθουσα ”Αλεξάνδρα Τριάντη” του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στις 19, 21, 23, 25 Οκτωβρίου. Στον ομώνυμο ρόλο η Μαρλίς Πέτερσεν. Πρόκειται για τη διάσημη ”Λούλου”, την οποία συνέθεσε το 1934 ο Άλμπαν Μπεργκ.
Η θρυλική Lulu στο Μέγαρο

Μια όπερα με... ”αέρα” όχι μπαρόκ, αλλά μεσοπολέμου φιλοξενεί η νέα αίθουσα ”Αλεξάνδρα Τριάντη” του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στις 19, 21, 23, 25 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για τη διάσημη ”Λούλου”, την οποία συνέθεσε το 1934 ο Άλμπαν Μπεργκ. Το συγκεκριμένο έργο του ”φειδωλού” Μπεργκ θεωρήθηκε η πύλη εισόδου του μοντερνισμού στο λυρικό θέατρο, ενώ με την υπόθεσή του ανανέωσε τη θεματολογία του είδους. Αφηγείται την ιστορία μιας μοιραίας γυναίκας που κατέληξε πόρνη στους δρόμους του Λονδίνου για να βρει το θάνατο από το χέρι του Τζακ του Αντεροβγάλτη.

Στον ομώνυμο ρόλο εμφανίζεται η πολλάκις διακριθείσα Σουηδή Μαρλίς Πέτερσεν. Η Πίτερσεν έχει συνεργασθεί με κορυφαία λυρικά θέατρα στην Ευρώπη και την Αμερική, ενώ σημείωσε θριαμβευτική επιτυχία ερμηνεύοντας τον συγκεκριμένο ρόλο στην Κρατική Όπερα του Αμβούργου.

Υπεύθυνος για τη σκηνοθεσία είναι ο Γερμανός Άικε Γκραμς, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια έχει σχεδιάσει ο Γκότφριντ Πιλτς. Την Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας της Πράγας διευθύνει ο Νίκος Τσούχλος.

Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από τα 14 ευρώ για τους φοιτητές και κυμαίνονται από τα 26, τα 45 και τα 65 ευρώ έως και τα 95 ευρώ για όσους επιθυμούν τη διακεκριμένη ζώνη.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στο τηλ. 210 7282333.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v