Φεστιβάλ Αθηνών: Όσα δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις

Μετράμε αντίστροφα τις μέρες μέχρι την έναρξη του Φεστιβάλ Αθηνών, και ξεχωρίζουμε τις παραστάσεις που θα δούμε οπωσδήποτε μέσα στον Ιούνιο.
Φεστιβάλ Αθηνών: Όσα δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις
της Ηρώς Κουνάδη

Μουσική και θέατρο, έλληνες και ξένοι δημιουργοί, Ηρώδειο, Στέγη και Πειραιώς. Τι θα (πρωτο)δούμε τον Ιούνιο στο Φεστιβάλ Αθηνών; Ιδού τα δικά μας «οπωσδήποτε», για πελαγωμένους φεστιβαλολάτρεις.

Forced Entertainment: Όλος ο Σαίξπηρ σε ένα τραπέζι
Πότε: Από 1 έως 9 Ιουνίου
Πού; Στην Πειραιώς 260



Η Πειραιώς 260 ανοίγει με μία από τις σημαντικότερες θεατρικές ομάδες της Αγγλίας. Οι Forced Entertainment παρουσιάζουν τα άπαντα του Σαίξπηρ, με έναν πρωτότυπο τρόπο που ξαφνιάζει ευχάριστα. Όλα διαδραματίζονται πάνω σε ένα τραπέζι κουζίνας, με πρωταγωνιστές απλά οικιακά αντικείμενα. Όλος ο Σαίξπηρ χωράει… σε ένα τραπέζι, και μία εβδομάδα, με τέσσερα έργα κάθε μέρα (ένα ανά μία ώρα), στον νέο Χώρο Β της Πειραιώς 260. Η κάθε παράσταση διαρκεί 45 λεπτά, και τα εισιτήρια κοστίζουν 8€ για μία παράσταση, 15€ για δύο, 20€ για τρεις, και 25€ για τέσσερις παραστάσεις. Δείτε το πρόγραμμα των παραστάσεων εδώ

Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων: Η σφαγή των Παρισίων
Πότε; Από1 έως 4 Ιουνίου
Πού; Στην Πειραιώς 260



Από τις πιο πετυχημένες παραστάσεις του περυσινού προγράμματος, Η σφαγή των Παρισίων του Κρίστοφερ Μάρλοου εκτυλίσσεται την αιματηρή νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου, όταν, το 1592, Γάλλοι Καθολικοί σφαγιάζουν γύρω στους 3.000 Ουγενότους (Γάλλους Προτεστάντες). Η γρήγορη, σχεδόν κινηματογραφική πλοκή του έργου σχολιάζει τον αέναο κύκλο της βίας. Σκηνοθετεί ο Χρήστος Θεοδωρίδης και πρωταγωνιστούν οι αναγιώτης Εξαρχέας, Ξένια Θεμελή, Γιώργος Κισσανδράκης, Ντένης Μακρής, Μαρία Μπαγανά, Κατερίνα Πατσιάνη, Τατιάνα-Άννα Πίττα, Σαμψών Φύτρος, Σπύρος Χατζηαγγελάκης, Γιώργος Χριστοδούλου. Τα εισιτήρια κοστίζουν από 20€ έως 25€ (φοιτητικό 12€, ανέργων και ΑΜΕΑ 5€).

Shieveh Theatre Company: Από το υπόγειο στην ταράτσα
Πότε: 8 και 9 Ιουνίου
Πού; Στην Πειραιώς 260

Μια ιδιαίτερη παράσταση θεάτρου-ντοκουμέντο έρχεται από το Ιράν. Η Αφσανέχ Μαχιάν με την ομάδα Shieveh Theatre Company παρουσιάζουν τη συγκλονιστική ιστορία του ροκ συγκροτήματος Yellow Dogs από την Τεχεράνη. Το 2013, σε μία κρίση, ένα από τα μέλη του συγκροτήματος δολοφόνησε τρία τα υπόλοιπα μέλη, αφήνοντας έναν μοναδικό επιζώντα. From basement to roof, στον χώρο Δ της Πειραιώς 260, στις 8 και 9 Ιουνίου. Τα εισιτήρια κοστίζουν 20€ (φοιτητικό 10€, ανέργων και ΑΜΕΑ 5€).

International Institute of Political Murder: Αυτοκρατορία
Πότε; 15 και 16 Ιουνίου
Πού; Στην Πειραιώς 260

Μία ακόμα παράσταση θεάτρου-ντοκουμέντο, από τον Ελβετό σκηνοθέτη Μίλο Ράου, που παρουσιάζει φέτος το τρίτο μέρος της Ευρωπαϊκής Τριλογίας του, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για τη μορφή που θα έχει η νέα Ευρώπη. Ηθοποιοί από την Ελλάδα, τη Συρία και τη Ρουμανία (Ramo Ali, Ακύλλας Καραζήσης, Rami Khalaf, Μάγια Μόργκενστερν), αφηγούνται τα βιώματά τους ως μετανάστες, στην παράσταση Αυτοκρατορία, στις 15 και 16 Ιουνίου, στο Η της Πειραιώς 260. Η παράσταση ανεβαίνει στην αραβική, ελληνική, κουρδική και ρουμανική γλώσσα. Τα εισιτήρια κοστίζουν από 25€ έως 30€ (φοιτητικό 15€, ανέργων και ΑΜΕΑ 5€).

Imany in concert
Πότε; 15 Ιουνίου
Πού; Στο Ηρώδειο

Η γνωστή κι αγαπημένη στην Ελλάδα ήδη από το πρώτο της σινγκλ, «You will never know», Ιμάνυ, πραγματοποιεί το όνειρό της να τραγουδήσει στο Ηρώδειο και στις 15 Ιουνίου προσκαλεί το κοινό να τραγουδήσει μαζί της. Μαζί με τη μπάντα της θα ερμηνεύσει τις μεγάλες της επιτυχίες, αλλά και κομμάτια από τον νέο της δίσκο, The Wrong Kind of War, που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες. Τα εισιτήρια κυμαίνονται από 15€ έως 50€ (φοιτητικό 10€, ανέργων και ΑΜΕΑ 5€).

Λουντοβίκο Εϊνάουντι: Elements
Πότε; 20 Ιουνίου
Πού; Στο Ηρώδειο

Ο δημοφιλής Ιταλός πιανίστας και συνθέτης μαγικών soundtrack όπως αυτά των Intouchables, Doctor Zhivago και I’m Still Here, Ludovico Einaudi (Λουντοβίκο Εϊνάουντι) φιλοξενείται στη σκηνή του Ηρωδείου για να μεταφέρει το κοινό στο μαγικό μουσικό του σύμπαν. Το νέο του άλμπουμ, Elements, δίνει και τον τίτλο της φεστιβαλικής αυτής συναυλίας. Τα εισιτήρια κυμαίνονται από 20€ έως 65€.

Καμεράτα: Sweeney Todd, ο δαιμόνιος κουρέας της Φλητ στρητ
Πότε; 25 και 26 Ιουνίου
Πού; Στο Ηρώδειο



Το γνωστό μιούζικαλ μεταφράζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά, και ανεβαίνει στη σούπερ ατμοσφαιρική σκηνή του Ηρωδείου από την Καμεράτα και έναν 26μελή θίασο από δημοφιλείς ηθοποιούς και λυρικούς τραγουδιστές (Χάρης Ανδριανός, Νάντια Κοντογεώργη, Άρης Πλασκασοβίτης, Μυρσίνη Μαργαρίτη, Χριστόφορος Σταμπόγλης). Τους συνοδεύει ένα ένα 35μελές συμφωνικό σύνολο. Τα εισιτήρια ξεκινούν από 15€ και φτάνουν ως 50€ (φοιτητικό 10€, ανέργων και ΑΜΕΑ 5€).

SocÌetas Raffaello Sanzio: Democracy in America
Πότε; 30 Ιουνίου, 1 και 2 Ιουλίου
Πού; Στη Στέγη

Ο αγαπημένος του ελληνικού κοινού, ο Ιταλός Ρομέο Καστελλούτσι, παρουσιάζει τη νέα του παραγωγή, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, από τις 30 Ιουνίου ως τις 2 Ιουλίου. Στη Δημοκρατία στην Αμερική εμπνέεται από το ομώνυμο έργο του Αλεξίς ντε Τοκβίλ, για να μας μεταφέρει στον κόσμο των πουριτανών και των ιθαγενών της Αμερικής και να μιλήσει για ζητήματα όπως η γλώσσα της επικοινωνίας, η θρησκεία και η έννοια της κοινότητας. Τα εισιτήρια κυμαίνονται από 25€ έως 40€ (φοιτητικό 20€, ανέργων και ΑΜΕΑ 15€).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v