Όλη η Βίβλος (Λέμε τώρα) στο Θέατρο Χορν

Οι δημιουργοί του «Όλος ο Σαίξπηρ σε μια ώρα» επιστρέφουν στην αθηναϊκή σκηνή για δεύτερη χρονιά με… «Όλη τη Βίβλο (Λέμε τώρα)».
Όλη η Βίβλος (Λέμε τώρα) στο Θέατρο Χορν
Από Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, όλα τα πρόσωπα της Βίβλου δίνουν ραντεβού με το φιλοθέαμον κοινό στο Θέατρο Χορν. Οι δημιουργοί του «Όλος ο Σαίξπηρ σε μια ώρα», Long, Martin και Tichenor, επιστρέφουν με το έργο «Όλη η Βίβλος (Λέμε τώρα)», το οποίο θα ανέβει για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Χορν σε σκηνοθεσία Αθανασίας Καραγιαννοπούλου.

Μετά την επιτυχία τους «Όλος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα», οι συγγραφείς Α.Long, R.Martin, A.Tichenor, συμπύκνωσαν όλη τη Βίβλο (The Bible: The Complete Word of God- abridged) σε μία κωμωδία που έσπασε ταμεία σε Αμερική και Αγγλία, για πολλά χρόνια.

Μετά τις περυσινές sold-out παραστάσεις, αλλά κυρίως λόγω της επιτακτικής ανάγκης για άφθονο γέλιο ύστερα από τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, ο Θανάσης Κουρλαμπάς, ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης και ο Σωτήρης Δούβρης συναντώνται ξανά επί σκηνής, στο Θέατρο Χορν αυτή τη φορά, και από τις 12 Οκτωβρίου θα παρουσιάζουν με κέφι και επίκαιρη διάθεση τη δική τους εκδοχή για τη Βίβλο.

Οι τρεις βιρτουόζοι έλληνες ηθοποιοί, υπό τη σκηνοθετική ματιά της Αθανασίας Καραγιαννοπούλου, θα δοκιμαστούν σε πολλαπλούς, ο καθένας, ρόλους: Μεταξύ άλλων η Εύα, ο Αβραάμ, ο Σαμψών, η Σαλώμη, ο Πόντιος Πιλάτος θυμίζουν στο κοινό τις κλασικές βιβλικές ιστορίες και απαντούν σε τυπικά, προαιώνια ερωτήματα: Ποιος έχει τα πνευματικά δικαιώματα της Βίβλου; Η Βίβλος έχει σελίδα αριθμό 666; Με ακραίο χιούμορ αλλά και απόλυτο σεβασμό, με ευφυείς και επίκαιρες σκηνές (Δέκα Κομμένες Εντολές, Μυστικός Δείπνος-Γιούρογκρουπ, Πόντιος Πιλάτος και το Δημοψήφισμα για την τύχη του Ιησού) αλλά και με τη συμμετοχή του κοινού, το αποτέλεσμα είναι ξεκαρδιστικό.

Ταυτότητα της παράστασης
Κείμενο: A.Long, R.Martin, A.Tichenor
Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Αθανασία Καραγιαννοπούλου
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Ενδυματολογική Επιμέλεια: Χαρά Κονταξάκη
Σκηνικός Χώρος: ΟΜΑΔΑ «ΒΙΒΛΟΣ»
Βοηθός Σκηνοθέτη: Βάσια Μίχα
Μουσική Επιμέλεια: Αθανασία Καραγιαννοπούλου
Φωτογραφίες: Γεωργία Σιέττου, Στέλιος Δανιήλ

Ερμηνεύουν: Θανάσης Κουρλαμπάς, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Σωτήρης Δούβρης

Info:
Θέατρο: Θέατρο Χορν , Αμερικής 10
Προγραμματισμένη Πρεμιέρα: Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου
Ημέρες παραστάσεων: Δευτέρα, Τρίτη
Ώρα έναρξης: 21.00
Διάρκεια: 120’ (με διάλειμμα)
Τιμές Εισιτηρίων: 12€ (προπώληση)
15€ (γενική είσοδος), 10€ (φοιτητικό και ευπαθείς ομάδες)


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v