Διάλειμμα χαράς: Θέατρο στο φαράγγι του Λυκαβηττού

Μια πρωτότυπη παράσταση μας καλεί να δούμε θέατρο… περπατώντας, καθώς εξερευνούμε το φαράγγι του Λυκαβηττού.
Διάλειμμα χαράς: Θέατρο στο φαράγγι του Λυκαβηττού
Έχει φαράγγι ο Λυκαβηττός; Συνδυάζεται το θέατρο με την πεζοπορία; Βρίσκονται οι απαντήσεις σε χωμάτινα μονοπάτια; Και τι δουλειά έχει η ποίηση με όλα αυτά;

Απαντήσεις σε αυτές και σε άλλες ερωτήσεις επιχειρεί να δώσει η πρωτότυπη θεατρική παράσταση Διάλειμμα Χαράς, που δεν ανεβαίνει σε κάποια θεατρική σκηνή της Αθήνας, αλλά στα μονοπάτια και τα ξέφωτα του φαραγγιού του Λυκαβηττού. Εμείς, ως θεατές, ακολουθούμε τέσσερις γυναίκες που περιπλανώνται εκεί, και η φύση γίνεται η θεατρική σκηνή της παράστασής τους.

 
Περί τίνος πρόκειται;

Τέσσερις γυναίκες περιπλανώνται στο φαράγγι του Λυκαβηττού αποζητώντας ένα αίσθημα ψυχικής και σωματικής ευφορίας και επιχειρούν μια συνομιλία με τη φύση έχοντας ως βασικό τους οδηγό την ποίηση του Γιώργου Σεφέρη και του Ουώλτ Ουίτμαν.

Το Διάλειμμα Χαράς αποτελεί μια σειρά παραστάσεων με βασικό άξονα τη σχέση του σύγχρονου κατοίκου των ασφυκτικών αστικών κέντρων με το φυσικό περιβάλλον, όπου το σωματικό θέατρο συναντάει την ποίηση.

Μια παράσταση που θέτει καίρια ερωτήματα παραχωρώντας άπλετο χώρο στους θεατές να πάρουν μέρος στην αναζήτηση απαντήσεων, καθώς είναι ελεύθεροι να κινηθούν μαζί με τις ηθοποιούς, να συνθέσουν τις δικές τους εικόνες, τις δικές τους απορίες και τα δικά τους νοήματα.

Πώς θα το παρακολουθήσω;

Κατ’ αρχάς, κλείνετε τις θέσεις σας για μία από τις επόμενες παραστάσεις: Την Παρασκευή 19/6, την Παρασκευή 26/6, το Σάββατο 27/6 ή την Κυριακή 28/6, καλώντας στο τηλέφωνο 6946102862 ή επικοινωνώντας με e-mail στο [email protected]. Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 18.30, ενώ εισιτήριο δεν υπάρχει –αφήνετε ό,τι θέλετε.

Το σημείο συνάντησης είναι στο χώρο του parking έξω από το θέατρο του Λυκαβηττού, από το οποίο θα περπατήσετε 5-10 λεπτά στο χώρο της παράστασης. Θυμηθείτε να φορέσετε άνετα παπούτσια και να είστε εκεί λίγο πριν τις 18.30.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Άντζελα Δεληχάτσιου
Ηθοποιοί: Νατάσα Νταϊλιάνη, Κατερίνα Κλειτσιώτη, Δέσποινα Χατζηπαυλίδου,
Άντζελα Δεληχάτσιου
Βοηθοί σκηνοθεσίας: Γιώργος Ευθυμίου, Ιωάννης Βασιλόπουλος
Φωτογραφίες/Video: Γιώργος Ευθυμίου
Γραφιστική επιμέλεια: Έλλη Βασσάλου
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Στέλλα Πεκιαρίδη

Ημερομηνίες παραστάσεων:
Παρασκευή 19 Ιουνίου
Παρασκευή 26 Ιουνίου / Σάββατο 27 Ιουνίου / Κυριακή 28 Ιουνίου

Ώρα έναρξης: 18:30
Διάρκεια: 120’
Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά
Κρατήσεις απαραίτητες
Για πληροφορίες και κρατήσεις: +30 6946102862, [email protected]
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v