H έξοδος του Σαββάτου: Plissken ή Jazz Festival;

Αυτό το Σάββατο συμμετέχουμε σε δωρεάν σεμινάρια της Στέγης, βολτάρουμε στο Meet Market και μπαίνουμε στο δίλλημα: Plissken ή Jazz Festival;
H έξοδος του Σαββάτου: Plissken ή Jazz Festival;
H καλοκαιρινή – πλέον – Αθήνα δεν σταματά να μας συναρπάζει με τις δωρεάν δράσεις και τα events που διοργανώνονται πλέον σε εβδομαδιαία βάση. Για ακόμα μια βδομάδα λοιπόν ξεπορτίζουμε από το σπίτι με κατεύθυνση το κέντρο της πόλης, όπου μας περιμένουν πολλά και όμορφα πράγματα.

Πρώτη στάση, οι Παράλληλες Δράσεις της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, η οποία σε συνεργασία με τη Διπλάρειο Σχολή στήνει δύο άκρως ενδιαφέροντα workshops το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Ιουνίου. Το πρώτο ξεκινά στις 14:00 και παραδίδεται από τον εικαστικό καλλιτέχνη Ζάφο Ξαγοράρη, την εκπαιδευτικό Μάγδα Δασακλή, τη δημοσιογράφο Αργυρώ Μποζώνη, την εικαστικό Νατάσα Μπιζά και τη σκηνοθέτη Αιμιλία Μηλού, σε συνεργασία με το καλλιτεχνικό τμήμα του Γυμνασίου Καμινίων.

Στο workshop θα προβληθεί η 20λεπτη ταινία του Ζάφου Ξαγοράρη «Λοξή Τάξη», όπως αυτή προέκυψε από την κινηματογράφηση των συζητήσεών του με τα παιδιά του γυμνασίου Καμινιών. Στην ταινία τα παιδιά μοιράζονται τους προβληματισμούς, τις σκέψεις τους και τις ιδέες τους για το αστικό πλαίσιο, συμμετέχοντας σε έναν γόνιμο διάλογο με τον εικαστικό.

Το δεύτερο ξεκινά στις 16:00 στον ίδιο χώρο και εστιάζει στους τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος να αποτυπώσει την Αθήνα. Απευθύνεται σε καλλιτέχνες και μη, και πραγματοποιείται από τον φωτογράφο Δημήτρη Τσουμπελέκα. Η συμμετοχή και στα δύο workshops είναι δωρεάν, με κράτηση θέσεων στο 2130178049.

Συνεχίζουμε με κατεύθυνση προς το Γκάζι, όπου ένα ακόμα Meet Market έχει ανοίξει τις πύλες του από την Πέμπτη και μας περιμένει να βολτάρουμε στους παραπάνω από 120 πάγκους του να ψωνίσουμε και να συμμετέχουμε σε διαδραστικά events στον χώρο της Τεχνόπολης.

Και τώρα το δίλλημα: παραμένουμε Τεχνόπολη ή πηγαίνουμε λίγα μέτρα πιο κάτω, στον Ελληνικό Κόσμο;

Χμ.

Αν επιλέξουμε Τεχνόπολη, στο προαύλιό της στις 20:00 το φετινό Athens Jazz Festival γιορτάζει την 15η επέτειό του με πληθώρα εγχώριων και διεθνούς φήμης καλλιτεχνών της τζαζ. Φυσικά με δωρεάν είσοδο. Για το Σάββατο τη σκηνή καταλαμβάνουν οι ελβετοί Gabriele Pezzoli Trio, οι Gorka Benitez & David Xirgu από την Ισπανία, οι Duo Carlos Bica & Joao Paulo Esteves da Silva από την Πορτογαλία και οι Marjorie Barnes & Equinox από την Ιρλανδία και την Ολλανδία αντίστοιχα.

Αν επιλέξουμε Ελληνικό Κόσμο, τότε το Plissken Festival μας υποδέχεται στην δεύτερη ημέρα του, στην οποία οι Σκωτσέζοι θεμελιωτές του post rock ήχου Mogwai μαζί με τους θρύλους της doom metal, Electric Wizard θα ταρακουνήσουν το Main Stage. Μαζί τους οι Thee oh Sees, οι Ariel Punk και – για κλείσιμο του φεστιβάλ – οι Whomadewho. Το εισιτήριο κοστίζει 40€ (προπώληση) και 43€ (ταμείο). 

Σε κάθε περίπτωση, ό,τι και να επιλέξουμε κερδισμένοι θα βγούμε.

Ν.Γ.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v