Δωρεάν μαθήματα τανγκό για… Βαλεντίνους

Την Ημέρα των Ερωτευμένων, η Escuela Argentina De Tango En Grecia ανοίγει τις πύλες τις για να μας μυήσει στα μυστικά του αργεντίνικου tango.
Δωρεάν μαθήματα τανγκό για… Βαλεντίνους
Στις 14 Φεβρουαρίου του 2015, τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου η Escuela Argentina De Tango En Grecia ανοίγει τις πόρτες της για να υποδεχθεί τους λάτρεις της Αργεντίνικης κουλτούρας και παράδοσης.

Η ομάδα του Tango Acropolis και του El Bandoneon, Luis & Έλενα Mestre, με σεβασμό και αγάπη στην Αργεντινή, τη γενέτειρα του tango, μας συστήνουν το νέο τους εγχείρημα, που μας φέρνει ακόμα πιο κοντά στη χώρα του πάθους και του έρωτα. Έχοντας ως στόχο τη διάδοση και τη γνωριμία με το Tango θα γίνουν δωρεάν μαθήματα για αρχάριους, ανοιχτά στο κοινό.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται καθημερινά το διάστημα 18 με 28 Φεβρουαρίου τις ώρες 19.00 - 20.00 στον καινούριο Πολυχώρο Τέχνης El Galpon στο Βοτανικό (Παγγαίου 6, Βοτανικός, έναντι μετρό Κεραμεικού).

Ο Luis Mestre γεννήθηκε και μεγάλωσε στo Buenos Aires. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε να χορεύει tango και να διδάσκεται από τους καλυτέρους δασκάλους την τεχνική και τα μυστικά του. Αργότερα άρχισε και ο ίδιος να παραδίδει μαθήματα, ενώ το 1997 αποφάσισε να κάνει μια περιοδεία στην Ευρώπη για να πραγματοποιήσει παραστάσεις και σεμινάρια tango.

Η Έλενα Mestre είναι από την Θεσσαλονίκη και από μικρή ηλικία έχει πάρει βάσεις μοντέρνου και κλασικού χορού. Ξεκίνησε να χορεύει tango πριν 15 χρόνια παίρνοντας τα πρώτα της μαθήματα από τον Luis. Το tango είναι αυτό που σηματοδότησε τη γνωριμία, αλλά και τη μετέπειτα κοινή πορεία τους.

Το ενδιαφέρον και η αγάπη του κόσμου για το Tango τούς ώθησε να ιδρύσουν το 2001 τον Πολιτιστικό σύλλογο Academia del Tango, ένα χώρο αφοσιωμένο αποκλειστικά στη διδασκαλία του tango. Μέσα στην δεκαετία που πέρασε ταξίδεψαν πολλές φορές στην Αργεντινή και συνεργαστήκαν με πολλούς γνωστούς χορευτές και δασκάλους του tango. Διοργάνωσαν πολλές εκδηλώσεις και αφιερώματα στο αργεντίνικο ταγκό, όπως ανοιχτά μαθήματα, ομιλίες για την ιστορία του καθώς και εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, πάντα με θέμα το tango, τις περισσότερες από τις οποίες υποστήριξε η Αργεντινή πρεσβεία.
Το 2007 χορογράφησαν την θεατρική παράσταση Amor y Muerte σε σκηνοθεσία της Πέμης Ζούνη. Το 2009 έγιναν μέλη της χορευτικής ομάδας La Maquina Tanquera, με την οποία έδωσαν παραστάσεις σε θέατρα της Ελλάδας, το 2011 με μία παράσταση Tango εκπροσώπησαν τη χώρα της Αργεντινής σε διοργάνωση των Special Olympics, ενώ το 2012 ανέλαβαν την παραγωγή της μουσικοχορευτικής παράστασης “17.37 Πειραιάς –La Boca”.

Από το 2005 έχουν ασχοληθεί επιχειρηματικά με δυο χώρους στην Αθήνα: το εστιατόριο El Bandoneon και στη συνέχεια το 2009 το El Bandoneon Cafe.

Και οι δύο χώροι εμπνευσμένοι από το όνομα του Τango και το περιβάλλον μιας αυθεντικής ταγκερίας του Μπουένος Άιρες, λειτουργούν με την ιδέα της προώθησης της Αργεντίνικης κουλτούρας, των γεύσεων και των παραδοσιακών εδεσμάτων, αλλά και με μαθήματα tango, σεμινάρια, παραστάσεις και διαλέξεις.

Τον Ιούνιο του 2011 ξεκίνησαν τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Tango Acropolis, που πλέον αποτελεί θεσμό στο χώρο του tango στην Ελλάδα, με αποκορύφωμα την πρώτη Παγκόσμια συνάντηση Tango το 2013 με τρεις Μιλόνγκες που προσέλκυσαν περισσότερα από 4.000 άτομα, με προσκεκλημένους χορευτές από όλο τον κόσμο. Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν στο Μουσείο Ακρόπολης, το Θέατρο Δώρα Στράτου και στον Αρχαιολογικό χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v