Νεράιδα: Θέατρο... μέσα στη Λίμνη της Βουλιαγμένης

Η Λίμνη της Βουλιαγμένης φιλοξενεί για πρώτη φορά μια site specific παράσταση. Την είδαμε και μεταφέρουμε (ενθουσιασμένοι) εντυπώσεις.
Νεράιδα: Θέατρο... μέσα στη Λίμνη της Βουλιαγμένης
της Ιωάννας Κλεφτόγιαννη

Σπεύστε, βραδινές ώρες, στη Λίμνη Βουλιαγμένης και δη στη μικρή, κρυφή λίμνη, η οποία δεν ανοίγει για το λουόμενο κοινό και στην οποία κατά το παρελθόν έκανε το μπάνιο του ολομόναχος ο Ξενοφών Ζολώτας. Διότι εκεί εκτυλίσσεται ένα σκηνικό γεγονός -όαση, που παίρνει βραβείο πρωτοτυπίας, και στην κυριολεξία είναι ο ορισμός του site specιfιc θεάτρου.

Η ανήσυχη σκηνοθέτιδα Φρόσω Λύτρα βρήκε το ιδανικό φυσικό σκηνικό για να προσεγγίσει –μια δεκαετία μετά– ξανά την Νεράιδα του Ζιροντού, βάζοντας ηθοποιούς και χορευτές να βουτάνε, να κολυμπάνε, να χορεύουν, να ερωτεύονται, να μάχονται και να χορεύουν στο υδατινό μικροσύμπαν. Η εικαστική ποίηση που παράγεται κυρίως από το υδάτινο στοιχείο, μεθυστική, είναι το ακαταμάχητο σημείο της δροσερής παράστασης για όλες τις ηλικίες. Να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που η λίμνη ανοίγει για ένα καλλιτεχνικό γεγονός.

Κι ενώ το site specific θέατρο έχει γίνει μια μόδα που συχνά υπονομεύει το σκηνικό γεγονός, η Φρόσω Λύτρα και η ομάδα «naan» έστησαν ένα παραστατικό γεγονός που αναδεικνύει, βασισμένο στον χώρο, τους χυμούς του ερωτικού παραμυθιού του Ζιροντού (η νέα διασκευή του κειμένου είναι της Ζέτης Φίτσιου και βασίζεται στο κείμενο της Μαρίας Κυριάκη).

Η καλά σχεδιασμένη σκηνοθεσία και η χορογραφία προσαρμόστηκαν στη λίμνη, της οποίας αξιοποιούνται όλες οι δυνατότητες και οι «γωνίες». Ο δε σκηνογράφος Μανόλης Παντελιδάκης έδωσε μια έξυπνη λύση: δημιούργησε ένα τριγωνικό διάδρομο πάνω στον οποίο οι ηθοποιοί όταν δεν είναι βουτηγμένοι στα νερά ερμηνεύουν τους ρόλους των ιπποτών και των νεράιδων.

Μοναδική αδυναμία σε μια παράσταση που πραγματικά απολαμβάνεις λόγω του φυσικού κάλλους που την καθορίζει, είναι οι ερμηνείες (οι οποίες πάντως βαθμηδόν βελτιώνονται, σαν να χρειάζονται προθέρμανση), με την εξαίρεση της Νεράιδας, Βασιλικής Τρουφάκου. Εξαιρετικά τα μουσικά ηχοτόπια των DNA.

Η ταυτότητα της παράστασης
Σύλληψη - Σκηνοθεσία: Φρόσω Λύτρα
Διασκευή: Ζέτη Φίτσιου
Σκηνογραφία: Μανόλης Παντελιδάκης
Μουσική: Αλέξανδρος Χρηστάρας & Μιχάλης Νιβολιανίτης (DNA)
Σχεδιασμός κοστουμιών: Μαρία Καραπούλιου
Σχεδιασμός φωτισμών: Γιώργος Τέλλος
Χορογραφία: Σοφία Μιχαήλ

Πρωταγωνιστούν: Βασιλική Τρουφάκου, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Γιάννης Ράμος, Βάλια Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Τσιάλος, Νάντια Μαργαρίτη, Νικόλαος Ζιάζιαρης, Κορίνα Θεοδωρίδου, Έλενα Χαραλαμπούδη

Χορεύουν: Σταυριάνα Γαρνάβου, Τατιάνα Δημητριάδη 
Τραγούδι: Νικόλαος Ζιάζιαρης

Info:
Μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου
Καθημερινά, εκτός Σαββάτου
Διάρκεια Παράστασης: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Ώρα έναρξης: 21.15
Τιμές Εισιτηρίων: 18 ευρώ / 14 ευρώ φοιτητικό
Προπώληση: www.viva.gr , www.abcd.gr , στα ταμεία του θεάτρου Badminton και στα καταστήματα Public, Ianos Παπασωτηρίου και Seven spots.
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 8840600
Πρόσβαση στη Λίμνη:
Λεωφορείο Ε22 στάση Λίμνη Βουλιαγμένης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v