Κρεμάστρα: Μονόπρακτο για δύο στο Studio Μαυρομιχάλη

Οι φόβοι και οι ενοχές του καθενός μας αποτυπώνονται μέσα από την ιστορία δύο ανθρώπων που «αναμετρούνται» στη σκηνή του Studio Μαυρομιχάλη.
Κρεμάστρα: Μονόπρακτο για δύο στο Studio Μαυρομιχάλη
«Στη ζωή παίρνεις αυτό που αξίζει. Στο θάνατο δίνεις ό,τι αξίζει περισσότερο, τη ζωή σου». Η «Κρεμάστρα», με την παραπάνω φράση, μας συστήνεται ως ένα μονόπρακτο για δύο, μια σύγκρουση με τα θέλω παρουσιάζεται για ένα Σαββατοκύριακο στο Studio Μαυρομιχάλη, μέσα από μια ιστορία που όλοι μας ζούμε καθημερινά σε διαφορετικές πραγματικότητες.

«Μέχρι που μπορεί να οδηγήσει κάποιον η πίστη του για κάτι που δεν υφίσταται; Δύο παρόντες απόντες ξεχασμένοι σε έναν αέναο αγώνα δύναμης που δεν υπάρχει τίποτα για να κερδίσουν, παλεύουν ο ένας με τον άλλο με μοναδικό αντίπαλο τον εαυτό τους», αναφέρει το δελτίο τύπου της παράστασης.

Ένας άντρας και μία γυναίκα αναμετρόνται με τους φόβους τους και τις ενοχές τους: «Θύτης και θύμα, δεν ξεχωρίζουν. Τι εξαφανίζει το σκοτάδι; Πόσο να φωνάξει κάποιος; Και ποιος να τον ακούσει; Που αρχίζει και που τελειώνει ο έρωτας; Φυλακισμένοι σε μία σχέση που η φυγή μοιάζει αδύνατη, καταδικάζουν τους εαυτούς τους να εισπνέουν ο ένας τις ανάσες του άλλου. Εχθές, τώρα, αύριο, δεν έχει σημασία πότε λαμβάνει χώρα, ούτε πού. Τίποτα δεν έχει σημασία, ίσως για εκείνον μονάχα εκείνη.

»Ανώνυμα πρόσωπα που μπορεί να κυκλοφορούν γύρω μας ή και να είναι κρυμμένα μέσα μας. Άνθρωποι τελειωμένοι που μοιάζουν με τέρατα - αλλά ποιος μπορεί να τους κρίνει; Η ζωή υπάρχει, αλλά όχι εκεί, κάπου αλλού. Τα δάκρυα δεν μπορούν να ξεπλύνουν τα χτυπήματα, τους βιασμούς, τα σ’ αγαπώ, τα χρόνια, τις ενοχές, εκείνον και εκείνη. Όταν η πόρτα κλειδώσει, τα πάντα αλλάζουν».

Ταυτότητα της παράστασης:
Κρεμάστρα, της Ελένης Λαδά
Σκηνοθεσία: Πάνος Λουκαΐδης
Παίζουν: Μάριος Κρητικόπουλος, Παναγιώτα Μπιμπλή

Info:
Κρεμάστρα
Στο Studio Μαυρομιχάλη (Μαυρομιχάλη 134, Νεάπολη Εξαρχείων
Τηλ. κρατήσεων: 6949230500
Παραστάσεις: 17 και 18 Μαΐου 2014, ώρα 21.30
Γενική είσοδος: 8€

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v