Μήδεια και Πλούτος: Δύο σπουδαία έργα στην Επίδαυρο

Ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη με τον Διονύση Σαββόπουλο και η «Μήδεια» του Ευριπίδη αποτελούν τα highlights της καλοκαιρινής περιόδου στην Επίδαυρο.
Μήδεια και Πλούτος: Δύο σπουδαία έργα στην Επίδαυρο
Το πρόγραμμα του Φετινού Φεστιβάλ Αθηνών μας εξέπληξε ευχάριστα (δείτε το αναλυτικά εδώ), καθώς συνδυάζει «βαριά» ξένα ονόματα όπως ο Μπομπ Γουίλσον, ο Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ, ο Γουίλεμ Νταφόε και ο Τόμας Οστερμάγερ με πολύ και καλό νέο ελληνικό «αίμα».

Δύο από τις ελληνικές παραστάσεις που θα ξεχωρίσουν φέτος είναι αναμφίβολα η εκδοχή του Διονύση Σαββόπουλου στον αριστοφανικό «Πλούτο» και η «Μήδεια» του Σπύρου Ευαγγελάτου με τον Γιώργο Κιμούλη στον ομώνυμο ρόλο.

«Μήδεια» στις 5 και 6 Ιουλίου

Η τραγωδία του Ευριπίδη, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 431 π.Χ., πραγματεύεται την τελευταία πράξη της παθιασμένης σχέσης του Ιάσονα με τη Μήδεια, με τον Ιάσονα να αποφασίζει να την εγκαταλείψει για τα μάτια μιας άλλης γυναίκας και την παρατημένη Μήδεια να τον εκδικείται με τον πιο σκληρό τρόπο: τη δολοφονία των παιδιών τους.

Ο Σπύρος Α. Ευαγγελάτος σκηνοθετεί για δεύτερη φορά το έργο, 12 χρόνια μετά την παρουσίασή του από το «Αμφι-Θέατρο» στην Επίδαυρο το 2001, με τη Λήδα Τασοπούλου στον ομώνυμο ρόλο. Τώρα ο Σπύρος Α. Ευαγγελάτος επανέρχεται στο κείμενο του Ευριπίδη κάτω από μια ιδιαίτερη συνθήκη: η παράσταση ανεβαίνει με αποκλειστικά ανδρική διανομή και πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κιμούλη.

Οι θεατές λοιπόν, που θα βρεθούν την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Ιουλίου στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου ή σε κάποιον από τους υπόλοιπους σταθμούς της περιοδείας της «Μήδειας» θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια καθόλου συμβατική παράσταση, σε παραγωγή του Θεάτρου Βασιλάκου.

Σημείωση: Μπορείτε να κινηθείτε προς το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου την Παρασκευή 5 Ιουλίου στις 17.00 από την αφετηρία του ΚΤΕΛ στη Λεωφόρο Κηφισού και να επιστρέψετε με εκκίνηση 20 λεπτά μετά το πέρας της παράστασης. Κρατήσεις στο τηλέφωνο 210 5134588

Τιμές εισιτηρίων
VIP: 45€
Ζώνη Α: 35€
Ζώνη Β: 25€, 15€ (φοιτητικό)
Άνω διάζωμα: 10€, 5€ (φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ)
Έναρξη προπώλησης: 14 Ιουνίου

«Πλούτος» στις 12 και 13 Ιουλίου

Ο «Πλούτος» γράφτηκε το 388 π.Χ. και είναι η τελευταία σωζόμενη κωμωδία του Αριστοφάνη. Σε αυτήν ο συγγραφέας σχολιάζει τις πάντα επίκαιρες κοινωνικές ανισότητες, διακωμωδεί την κακή διανομή του πλούτου αλλά και την διαφθορά που ο πλούτος συνήθως επιφέρει.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος καταπιάστηκε με τον «Πλούτο», ως μουσικοσυνθέτης, το καλοκαίρι του 1985 στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Λούκα Ρονκόνι, στην Επίδαυρο. Αυτή τη φορά προσεγγίζει το αριστοφανικό κείμενο με τέσσερις διαφορετικές ιδιότητες: του μεταφραστή, του ηθοποιού, του μουσικοσυνθέτη αλλά και για πρώτη φορά, εκείνη του σκηνοθέτη.

Στη φετινή παράσταση παραγωγής του Θεατρικού Οργανισμού Ακροπόλ, www.acropoltheater.gr ο Διονύσης Σαββόπουλος συνεργάζεται με μερικούς από τους καλύτερους ηθοποιούς του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου: τον Νίκο Κουρή, τον Χρήστο Λούλη, την Αμαλία Μουτούση και τον Μάκη Παπαδημητρίου.

Τιμές εισιτηρίων
VIP: 45€
Ζώνη Α: 35€
Ζώνη Β: 25€, 15€ (φοιτητικό)
Άνω διάζωμα: 10€, 5€ (φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ)
Έναρξη προπώλησης: 21 Ιουνίου

Αναλυτικές πληροφορίες για την αγορά εισιτηρίων εδώ.

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν καθ' όλη την διάρκεια του καλοκαιριού σε όλη την Ελλάδα. Δείτε εδώ το πρόγραμμα παραστάσεων της Μήδειας και εδώ εκείνο του Πλούτου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v