Η Ωραία Κοιμωμένη: Παραμυθένια Χριστούγεννα στο Μέγαρο

Το Μπαλέτο του Κρεμλίνου καταφτάνει στη σκηνή του Μεγάρου, για να ζωντανέψει ένα από τα ωραιότερα κλασικά παραμύθια, υπό τους ήχους του Τσαϊκόφσκι. Τις αιθέριες χορογραφίες υπογράφει ο Μαριούς Πετιπά.
Η Ωραία Κοιμωμένη: Παραμυθένια Χριστούγεννα στο Μέγαρο
Δέκα μαγευτικά ζευγάρια γνωστών χορευτών υψηλής τεχνικής και µοναδικής εκφραστικότητας από τα µεγαλύτερα µπαλέτα του κόσµου, θα εµφανιστούν στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής και µαζί µε το Μπαλέτο του Κρεµλίνου θα ζωντανέψουν στη σκηνή της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη την οµορφότερη ιστορία αγάπης του κλασικού µπαλέτου.

Η εμπνευσμένη µουσική του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, η αξεπέραστη χορογραφία του Μαριούς Πετιπά µε τις χορογραφικές παρεµβάσεις του Aντρέι Πετρόφ, τα υπέροχα σκηνικά και κοστούµια µαζί µε τα µεγαλύτερα αστέρια του κλασικού µπαλέτου θα ξαναδώσουν στην “Ωραία Κοιμωμένη” τη διαχρονική της λάμψη επιβεβαιώνοντας την αγάπη των θεατών σε μια μοναδική καλλιτεχνική συνάντηση. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ διάλεξε την “Ωραία Κοιμωμένη” για να κάνει το ντεμπούτο του στη Δύση, ούτε που ο Ζορζ Μπαλανσίν “συστήθηκε” με το ίδιο έργο στο κοινό. Επίσης, η “Ωραία Κοιμωμένη”, ήταν εκείνη που “έπεισε” την Γκαλίνα Ουλάνοβα να γίνει μπαλαρίνα, αλλά και βοήθησε την Λουτσία Τσέιζ, ιδρύτρια του American Ballet Theatre, να κερδίσει τις εντυπώσεις με την πρώτη της εμφάνιση.

Βασισμένη στο παραμύθι του Καρόλου Περό, η “Ωραία Κοιμωμένη” δικαιολογεί τη φήμη της πιο συγκινητικής ιστορίας του κλασικού μπαλέτου. Η νεογέννητη Πριγκίπισσα Αουρόρα, δηλαδή η Πριγκίπισσα Αυγή, δέχεται στην προς τιμήν της γιορτή στο παλάτι τις ευχές από τις εφτά Μοίρες. Της Ομορφιάς, της Καλοσύνης, της Τρυφερότητας, της Γεναιοδωρίας, του Θάρρους, της Εργατικότητας, της Ευγένειας. Πριν όμως της ευχηθεί η έβδομη Μοίρα η γριά μάγισσα, που δεν είχε προσκληθεί στη γιορτή, καταριέται την Πριγκίπισσα Αυγή να τρυπηθεί από ένα αδράχτι στα δέκατα έκτα γενέθλιά της και να πεθάνει. Κάτι όμως που δεν επιτρέπει η έβδομη Μοίρα και η δύναμη του Καλού που τελικά φροντίζουν να χαρίσουν ζωή και ευδαιμονία στην Πριγκίπισσα και στο Βασίλειο.

Το Μπαλέτο του Κρεμλίνου που ιδρύθηκε από το διάσημο Ρώσο χορογράφο και Εθνικό Καλλιτέχνη της Ρωσίας Αντρέι Πετρόφ, θεωρείται μαζί με τα Μπολσόι και Μαρίνσι τα κορυφαία μπαλέτα της Ρωσίας. Με σημαντικούς δασκάλους, όπως η περίφημη Εκατερίνα Μαξίμοβα, που υπήρξε και ακαδημαϊκή διευθύντριά του, αλλά και χορευτές που διακριθήκαν παγκοσμίως κρατάει δυναμικά τη σκυτάλη της παράδοσης ταξιδεύοντας με τα διαχρονικότερα έργα στα σπουδαιότερα θέατρα του κόσμου προσδίδοντας λάμψη στην αξία του κλασικού.

Η Ωραία Κοιμωμένη
Μπαλέτο σε πρόλογο και τρεις πράξεις

Στους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους χορεύουν Σολίστ του Covent Garden, του Κρατικού Μπαλέτου του Βερολίνου, του Θεάτρου Μαριίνσκι, του Μπαλέτου Μπολσόι, της Όπερας του Παρισιού, του Μπαλέτου του Κρεμλίνου, του Μπαλέτου του Τόκυο, του Εθνικού Μπαλέτου της Ολλανδίας και του English Νational Ballet.

Μουσική: Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι
Χορογραφία: Μαριούς Πετιπά
Χορογραφικές παρεμβάσεις: Αντρέι Πετρόφ

Λιμπρέτο: Ιβάν Φσεβολόζκι & Μαριούς Πετιπά
(βασισμένο στο παραμύθι του Charles Perrault)
Σκηνικά: Στανισλάβ Μπενέντικτοφ
Κοστούμια: Όλγα Πολυάνσκαγια

Ιάνα Σαλένκο / Marian Walter (Staatsballett Berlin)
Corps de Ballet του Μπαλέτου του Κρεμλίνου

Χώρος:
Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη

Ημερομηνίες/ Ώρες έναρξης:
14, 15, 16, 19, 20, 21, 22, 23, 25, 26, 27, 28, 29, 30 Δεκεμβρίου 2012 στις 20:00
15, 16, 22, 23, 26, 28, 29, 30 Δεκεμβρίου 2012 στις 16:00

Τιμές:
Φοιτητικά-Παιδικά: Έκπτωση 50% επί της τιμής της κάθε ζώνης

Απογευματινές παραστάσεις
Άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι: € 12
Γ Ζώνη: € 25
Β Ζώνη: € 40
Α Ζώνη: € 50
Διακεκριμένη Ζώνη: € 65

Βραδινές παραστάσεις
Άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι: € 14
Γ Ζώνη: € 35
Β Ζώνη: € 50
Α Ζώνη: € 60
Διακεκριμένη Ζώνη: € 75
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v