Είστε όλοι σας καθάρματα: Η ρηξικέλευθη γραφή του Rodrigo Garcia στο θέατρο Φούρνος

Η παράσταση της ομάδας Angelus Novus, που θα ανέβει στο θέατρο Φούρνος από τις 14 Σεπτεμβρίου μέχρι την 1η Οκτωβρίου, μας συστήνει την ρηξικέλευθη γραφή του σημαντικού σύγχρονου Αργεντινού συγγραφέα, σκηνοθέτη και σκηνογράφου Rodrigo Garcia, με προκλητικό και συγκινητικό τρόπο.
Είστε όλοι σας καθάρματα: Η ρηξικέλευθη γραφή του Rodrigo Garcia στο θέατρο Φούρνος
Από το Μπουένος Άιρες στην Ελλάδα και από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, η προκλητική γραφή του Rodrigo Garcia μεταφέρεται στην σκηνή του Θεάτρου Φούρνος, μέσα από την σκηνοθετική ματιά του Δαμιανού Κωνσταντινίδη και το ταλέντο των τεσσάρων νέων ηθοποιών που γεμίζουν την σκηνή με βία, πάθος αλλά και τον συγκινητικό λόγο του ρηξικέλευθου έργου. 
Είστε όλοι σας καθάρματα. Τίτλος προκλητικός για ένα κείμενο που δεν είναι λιγότερο προκλητικό, αλλά επίσης που δεν είναι μόνον αυτό: μέσα από θραύσματα γεγονότων που μεταφέρουν μια πολύ συχνά ωμή πραγματικότητα, μονολογικές αφηγήσεις ημερολογιακού χαρακτήρα με μεταπηδήσεις σε χώρο και χρόνο, διάσπαρτες γενικευτικές σκέψεις και μια γλώσσα τολμηρή και ελευθεριάζουσα, αναδεικνύεται ένας ανατρεπτικός συγγραφέας, ένας αμφισβητίας με βαθιές κοινωνικές και πολιτικές ανησυχίες, με καυστικό χιούμορ και οξυδερκή ματιά, ένας αγανακτισμένος άνθρωπος, και κυρίως ένας μεγάλος ποιητής φιλόσοφος, τρυφερός και ευαίσθητος. 

 Η παράσταση της ομάδας Angelus Novus, που θα ανέβει στον ΦΟΥΡΝΟ από τις 14 Σεπτεμβρίου μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2012, μας συστήνει αυτήν την ρηξικέλευθη γραφή του σημαντικού σύγχρονου Αργεντινού συγγραφέα, σκηνοθέτη και σκηνογράφου Rodrigo Garcia, κάθε Παρασκευή-Δευτέρα.



Ο Garcia γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες, το 1964, και εγκαταστάθηκε στη Μαδρίτη το 1986. Εκεί ιδρύει τη θεατρική ομάδα La Carniceria Teatro (Θέατρο Κρεοπωλείο), με την οποία ανεβάζει παραστάσεις πειραματικού πάντα χαρακτήρα όπου αναμειγνύει το θέατρο με τις εικαστικές τέχνες, το βίντεο, τη μουσική, το τραγούδι, τον χορό και την περφόρμανς. 

«Κάνω θέατρο, λέει, γιατί δεν μ’ αρέσει ο κόσμος έτσι όπως είναι οργανωμένος. Δεν θέλω να υποταχτώ στον κοινό νου, δεν τη θέλω αυτή τη συναίνεση που προσπαθούν να μας επιβάλουν. Αν υπάρχει μήνυμα στα έργα μου, αυτό είναι το πολιτικώς μη ορθόν.»

Info:
Είστε όλοι σας καθάρματα
Συγγραφέας: Rodrigo Garcia
Μετάφραση: Δαμιανός Κωνσταντινίδης (με τη βοήθεια της Lucia Sanchez)
Σκηνοθεσία: Δαμιανός Κωνσταντινίδης
Φώτα – σκηνικά – κοστούμια: Απόστολος Αποστολίδης
Κίνηση: Έφη Δρόσου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Γρίβα
Φωτογραφίες: Δανάη Τεζαψίδου

Παίζουν:
Δέσποινα Κολτσιδοπούλου
Παναγιώτης Παπαϊωάννου
Νίκος Ράμμος
Δημήτρης Φουρλής

ΧΩΡΟΣ:
ΘΕΑΤΡΟ ΦΟΥΡΝΟΣ – Μαυρομιχάλη 168 - Εξάρχεια ΑΘΗΝΑ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: ΠΑΡ-ΣΑΒ-ΚΥΡ-ΔΕΥΤ. ώρα 9.30μμ
ΑΠΟ ΤΙΣ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 15 (κανονικό) – 10 (φοιτητικό, Ο.Λ.Μ.Ε., ομαδικό…) – 5 (Ο.Α.Ε.Δ., ατέλειες, κάρτες νέων…)
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ: 210-6460.748
Διάρκεια παράστασης: 65 λεπτά
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v