Alegría: To Cirque de Soleil επιτέλους στην Ελλάδα

Το μεγαλύτερο θέαμα του κόσμου συνδυάζει συναρπαστικές καταρρίψεις των φυσικών νόμων, εκατοντάδες καλλιτέχνες, πολύχρωμα κοστούμια, πολύ φως, πολύ «χαρά» και… Alegría και, επιτέλους, έρχεται στην Ελλάδα για 9 παραστάσεις τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Alegría: To Cirque de Soleil επιτέλους στην Ελλάδα
Δηλώστε συμμετοχή στον διαγωνισμό του in2life για να κερδίσετε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση Alegria την Πέμπτη 13/9. Πάρτε μέρος, συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στην Φόρμα του Διαγωνισμού. Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν το πρωί της Πέμπτης στην σελίδα των διαγωνισμών.

Μεγαλειώδη, επιβλητικά σκηνικά μνημειακών διαστάσεων, που παραπέμπουν σε ισχυρούς θεσμούς, φτιαγμένα περίτεχνα ώστε να υποστηρίζουν δυναμικά την παράσταση. Από κάτω, μια τεράστια σκηνή με κρυφούς μηχανισμούς που εμφανίζουν ως δια μαγείας τα λειτουργικά τους κομμάτια. Και ψηλά, πολλά μέτρα πάνω απ' το έδαφος, η άλλη, η εναέρια σκηνή, ένα βάθρο όπου υμνείται η καλαισθησία και η δεξιοτεχνία, αποθεώνεται η δύναμη και η τόλμη και βρίσκει τεκμηρίωση η κατάρριψη κάθε φυσικού νόμου.
 
Μαζί τους, περισσότερα από 400 πανέμορφα, πολύχρωμα κουστούμια, κεντημένα στο χέρι με πετράδια, πούλιες, δαντέλες, και άλλα χειροποίητα αξεσουάρ (καπέλα, περούκες, παπούτσια). Όλα, από κοινού με τους φωτισμούς, τα οπτικά εφέ, τις απίστευτες ερμηνείες και την πρωτότυπη ζωντανή μουσική, συνθέτουν ένα άκρως εντυπωσιακό και ονειρικό περιβάλλον, που μέσα του γεννιέται, αναπτύσσεται, ανασαίνει και κινείται ο μαγικός κόσμος του Cirque du Soleil – του «μεγαλύτερου θεάματος στον κόσμο», με τους 5.000 εργαζομένους από 50 χώρες και 25 γλώσσες, με τους 1.300 καλλιτέχνες και τα 100.000.000 θεατές σε 300 πόλεις, 40 χώρες και 6 ηπείρους.

Αυτό το υπερθέαμα που άλλαξε τους κανόνες και την έννοια του «τσίρκου» αφού επισκέφθηκε 300 πόλεις, φτάνει επιτέλους, εν μέσω κρίσης, στην Αθήνα, για να μας παρουσιάσει την παράσταση Alegría στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ από τις 3 ως τις 9 Σεπτεμβρίου του 2012.

Τι σημαίνει Alegría

Πρόκειται για μία από τις πλέον κλασικές, διάσημες και αγαπημένες παραστάσεις του Cirque de Soleil. Στα ισπανικά σημαίνει «αγαλλίαση, χαρά, ψυχική ευφορία, ευθυμία». Κι αν οι Ισπανοί τη χρησιμοποιούν για να ξορκίσουν τη θλίψη και τον πόνο, τότε κι εμείς, γιατί όχι, μπορούμε να την αντιπαραθέσουμε στη βασανιστική ελληνική λέξη: «κρίση», και να ταξιδέψουμε για λίγο με ξεναγούς τους 55 μόνιμους κατοίκους αυτής της μαγευτικής χώρας, εκεί που οι άνθρωποι μεταλλάσσονται σε αιθέριες, αεικίνητες υπάρξεις, πετούν στον αέρα αψηφώντας τους νόμους της βαρύτητας, συνδυάζουν τις δημιουργικές τους εκφράσεις με τη δύναμη, την ταχύτητα, την επιδεξιότητα και την τόλμη, δομώντας ένα εξαιρετικό μείγμα αθλητισμού και καλλιτεχνίας. 

Και να ονειρευτούμε μαζί τους μέσα σ’ αυτό το σκηνικό, να νιώσουμε την άδολη χαρά, την πληρότητα, το δέος, απολαμβάνοντας ακροβατικά που κόβουν την ανάσα, όπως στη «Συγχρονική Αιώρα» και στις δυναμικές «Εναέριες Μπάρες», τους ιλιγγιώδεις ρυθμούς και το παλλόμενο σφρίγος της νεότητας στο «Μονοπάτι της Δύναμης», την αυτοκυριαρχία, τον έλεγχο, την ευκινησία στην «Άσκηση Επιδεξιότητας» και στον «Τροχό του Συρ».

Να μυηθούμε, τέλος, σ' αρχέγονες τεχνικές, θαυμάζοντας την πλαστικότητα και την ευλυγισία στην μογγολική τέχνη της ακραίας «Συστροφής» του σώματος και να μετρήσουμε τους χτύπους της καρδιάς μας στις παλμικές δονήσεις των κρουστών κόνγκας, κρατώντας την αναπνοή μας στον επικίνδυνο «Χορό των Μαχαιριών της Φωτιάς», ώστε να μπορέσει ο καθένας μας να βιώσει και να κατακτήσει, έστω και για μια φορά στη ζωή του, αυτό το βασικό, αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα: Να προσεγγίσει, ν' αναγνωρίσει και να νιώσει την έννοια της ευτυχίας, της αρτιότητας, της τελειότητας.

Κι έτσι να κατανοήσουμε πως το Cirque du Soleil δεν είναι απλά μια απέραντη θάλασσα χαράς και γέλιου, ένας νέος καλλιτεχνικός ορίζοντας, ένα εκπληκτικό υπερθέαμα απαράμιλλης ομορφιάς και χάρης• πως η Alegría δεν συνδυάζει μόνο με άψογο τρόπο το μπαρόκ ύφος με την πρωτοπορία και τις πανάρχαιες τέχνες, τη συγχρονισμένη χορογραφία και τους θεαματικούς εναέριους ελιγμούς με τις καλαίσθητες αιθέριες ερμηνείες και το χιούμορ• πως η Alegría δεν είναι απλά ένα λειτουργικό, ζωντανό έργο τέχνης, μια ασύλληπτη, καθηλωτική, συναρπαστική έστω, παράσταση:

Info:
Alegría, Cirque de Soleil
Κλειστό γήπεδο μπάσκετ ΟΑΚΑ
3-16 Σεπτεμβρίου 2012
Διάρκεια παράστασης: 2 ½ ώρες με διάλειμμα

Εισιτήρια
Διατίθενται online για τα μέλη του Cirque Club εδώ http://www.cirqueclub.com/. Η προπώληση ξεκίνησε επίσης ήδη στα καταστήματα Γερμανός σε όλη την Ελλάδα και στην ιστοσελίδα της εταιρίας παραγωγής Λάβρυς http://www.lavris.gr/ .
Τιμές: 35-45-55-65€ και VIP ζώνη 75€. 
Φοιτητικά και παιδικά εισιτήρια έκπτωση 20% σε όλες τις ζώνες. Ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v