"Làng Tôi - Το χωριό μου" από το Νέο Τσίρκο του Βιετνάμ στη Στέγη

Ένα φαντασμαγορικό θέαμα για μικρούς και μεγάλους, μια μοναδική σκηνική εμπειρία που καταρρίπτει τους νόμους της βαρύτητας. Το Νέο Τσίρκο του Βιετνάμ μας προσκαλεί σε μία μαγευτική παράσταση στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών έως τις 29 Δεκεμβρίου.
Làng Tôi - Το χωριό μου από το Νέο Τσίρκο του Βιετνάμ στη Στέγη
«Μία ασιατική μαγεία, με παράδοση και εκπλήξεις… Πηδούν, κάνουν ακροβατικά ή σχηματίζουν εξαιρετικά όμορφες ανθρώπινες πυραμίδες.»
- Marie Marvier, France Soir

«Νιώθεις γεμάτος θαυμασμό αντικρίζοντας τη δεξιοτεχνία και τη χάρη αυτών νέων καλλιτεχνών του τσίρκου από το Ανόι.»
- Laurence Liban, L’Express

Το Νέο Τσίρκο του Βιετνάμ μας προσκαλεί σε μια μαγευτική περιπλάνηση στην Άπω Ανατολή, στις 22-23 & 25-29 Δεκεμβρίου 2011, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών.

Ένα ποιητικό ταξίδι στη μακρινή χώρα της Ανατολής μας προτείνει το Νέο Τσίρκο από το Ανόι. Μια εξαιρετική ομάδα νέων καλλιτεχνών, από τους χώρους του τσίρκου, της μουσικής, του θεάτρου και της τέχνης του δρόμου, αναπαράγει εικόνες και αισθήσεις από την καθημερινότητα ενός ειρηνικού χωριού χαμένου στους ορυζώνες. Με λιτά μέσα και πρωτότυπα σκηνικά κατασκευασμένα από μπαμπού, το Làng Tôi αντλεί έμπνευση από την πλούσια βιετναμέζικη παράδοση αλλά και από τις νέες τεχνικές του τσίρκου τέχνης προσφέροντας σε μικρούς και μεγάλους μια μοναδική σκηνική εμπειρία που καταρρίπτει τους νόμους της βαρύτητας.

Τις τελευταίες δεκαετίες το τσίρκο, στη Γαλλία αλλά και σε άλλες χώρες, έχει κερδίσει έδαφος, ως ένας εναλλακτικός χώρος ανάδειξης ενός διαφορετικού ιδεώδους για τις παραστατικές τέχνες, που υπερβαίνει τα εκφραστικά όρια των παραδοσιακών σκηνικών ερμηνευτών και ειδών. Το νέο αυτό ιδίωμα στην τέχνη του τσίρκου, με το οποίο σπάνια έρχεται σε επαφή το ελληνικό κοινό, έχει φέρει στο προσκήνιο και μορφές τσίρκου της Ανατολής, άγνωστες στο δυτικό κοινό.

Η παράσταση –μια πρόσκληση γνωριμίας με μια άγνωστη κουλτούρα– ισορροπεί εξαιρετικά ανάμεσα στην υψηλή αισθητική και την ανεπιτήδευτη λαϊκή έκφραση, ανάμεσα στην υπερβατική σωματική τεχνική και την ποιητική έκφραση.

Οι Βιετναμέζοι καλλιτέχνες της ομάδας, που έζησαν και εργάστηκαν στη Γαλλία και τη Γερμανία, επέστρεψαν στις καλλιτεχνικές τους ρίζες, ενισχύοντας την παράδοση με νέες τεχνικές και φόρμες, προσφέροντας ένα θέαμα που συνδυάζει με μαεστρία: ακροβατικά, πολεμικές τέχνες, παραδοσιακή βιετναμέζικη μουσική, παντομίμα και χορό.

Το Làng Tôi γεννήθηκε στο Εθνικό Τσίρκο του Βιετνάμ, με την συνδρομή 120 καλλιτεχνών, ελεφάντων, σκυλιών. Κεντρική φυσιογνωμία για το Νέο Τσίρκο του Βιετνάμ στάθηκε ο Nhat Ly Nguyen. Γεννημένος στη Γαλλία, πέρασε όλη την παιδική του ηλικία στο Βιετνάμ, χώρα καταγωγής του πατέρα του. Σπούδασε στην Εθνική Σχολή Τσίρκου, ώσπου ενδιαφέρθηκε για τη μουσική και εργάστηκε στο Παρίσι και το Λος Άντζελες. Επέστρεψε στο Βιετνάμ, όπου και συνεργάστηκε με τον αδελφό του, καλλιτέχνη του τσίρκου και τον παραγωγό Le Tuan Anh. O τελευταίος έχει ταξιδέψει ανά τον κόσμο ως ζογκλέρ και τώρα ζει μεταξύ Γερμανίας και Καναδά, όπου πρόσφατα άρχισε να συνεργάζεται με το Τσίρκο του Ήλιου (Cirque du Soleil).

Το Làng Tôi έχει μαγέψει το κοινό από το Ανόι μέχρι το Παρίσι, ενώ από τον Ιούνιο του 2009 παρουσιάστηκε στη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ισπανία και το Χονγκ Κονγκ. Η παράσταση θα συνεχίσει να περιοδεύει στην Ευρώπη μέχρι το Δεκέμβριο του 2012.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Le Tuan Anh
Συγγραφείς: Nhat Ly Nguyen, Le Tuan Anh, Lan Maurice Nguyen
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Lan Maurice Nguyen
Μουσική σύνθεση: Nhat Ly Nguyen
Χορογραφία: Tan Loc
Φωτισμοί: Dominique Bonvallet
Φωτογραφίες: Anh Phuong Nguyen
Ερμηνεύουν: (γυναίκες) Dinh Thi Loan, Nguyen Thi Lan Huong, Nguyen Thi Diem Loan, Nguyen Ngoc Thi Tuyet Hoan, Nguyen Thanh Huyen, Tran, Thanh Hoa / (άντρες) Cao Xuan Hien, Dinh Anh Tuan, Nguyen Quang Su, Nguyen Quang Tho, Nguyen Duc Truong, Tran Kim Ngoc, Tran Ngoc Dung, Vu Duc Long
Μουσικοί: Nguyen Minh Chi, Nguyen Duc Minh, Pham Van Doanh, La Y San, Pham Van Ty
Συμπαραγωγή: Εθνικό Τσίρκο του Βιετνάμ (Ανόι), L’ Espace Malraux – Scène nationale de Chambéry, Le Musée du quai Branly, La Scène nationale de Sénart, Le Théâtre national de Bordeaux en Aquitaine, Le Théâtre - Scène nationale d’ Angoulème.
Με την υποστήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών της Γαλλικής Πρεσβείας στο Ανόι και του L’Espace, French Cultural Centre

Παγκόσμια πρεμιέρα: Ιούνιος 2009, Le Musée du quai Branly, Παρίσι

***
Νέο Τσίρκο του Βιετνάμ
Làng Tôi - Το χωριό μου
22-23 & 25-29 Δεκεμβρίου 2011
(την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, θα δοθεί και πρωινή παράσταση στις 11:00 π.μ.)
Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Κεντρική Σκηνή
Ώρα έναρξης: 20:30

Διάρκεια:
1 ώρα & 10 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Εισιτήρια: 15-20-25 € | Φοιτ.-Νεανικό-65+-ΑΜΕΑ: 10-15 €

Αποκτήστε το εισιτήριό σας ηλεκτρονικά, τηλεφωνικά ή από τα εκδοτήρια εισιτηρίων της Στέγης.
Πληροφορίες παραστάσεων και τηλεφωνική πώληση εισιτηρίων:
Tηλ.: 210 900 5 800 (Δε-Κυρ: 9:00-21:00)

Ηλεκτρονική πώληση εισιτηρίων:
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών για αγορά εισιτηρίων online με χρέωση της πιστωτικής σας κάρτας. Εύχρηστος οδηγός online αγοράς εισιτηρίων θα σας καθοδηγήσει βήμα-βήμα στην επιλογή παράστασης, θέσης, καθώς και στη διαδικασία αγοράς εισιτηρίου.

Εκδοτήρια εισιτηρίων:
ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ
Λεωφόρος Συγγρού 107-109
Ωράριο λειτουργίας: Δε-Κυρ: 12:00-21:00

Γίνονται δεκτές πιστωτικές κάρτες MasterCard και Visa.

Εισιτήρια πωλούνται επίσης από
τα βιβλιοπωλεία ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ
και τα καταστήματα NEWSSTAND - ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ ,
τα καταστήματα Public
τα καταστήματα Παπασωτηρίου
το βιβλιοπωλείο Ιανός
και τα μηχανήματα easy pay σε επιλεγμένα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς.

Η προπώληση εισιτηρίων αρχίζει τρεις (3) εβδομάδες πριν από κάθε εκδήλωση.

Πάρκινγκ στη Στέγη
Άνετη & οικονομική στάθμευση εντός του κτιρίου της Στέγης
(είσοδος από την οδό Λεοντίου)
Μόνο 5 € / 3 ώρες
Ωράριο λειτουργίας: Δε.–Κυρ. 08:00 – 01:00
Τηλ.: 2130.023.192
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v