Το θέατρο ταξιδεύει στην επαρχία

Αγαπημένες παραστάσεις του αθηναϊκού κοινού, μεταξύ των οποίων το Μαμά Ελλάδα 2 των Abovo και οι Παραλογές του Γιάννη Καλαβριανού, περιοδεύουν ήδη ανά την Ελλάδα και σας περιμένουν... στο θέατρο της γειτονιάς σας.
Το θέατρο ταξιδεύει στην επαρχία
της Κατερίνας Σφοντούρη

Αισιόδοξα είναι τα θεατρικά νέα για αρκετές πόλεις της Ελλάδας, αφού θεατρικές ομάδες που διέπρεψαν στην Αθήνα, ήδη «ταξιδεύουν» με τα έργα τους ή πραγματοποιούν πρεμιέρα σε επαρχιακές πόλεις. Στόχος είναι να (ξανα)φέρουν το κοινό της περιφέρειας κοντά στο θέατρο.

Χωρίς να περιμένουν το Πάσχα για να μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη ή το καλοκαίρι για να περιοδεύσουν ανά την Ελλάδα, θεατρικές ομάδες από την πρωτεύουσα -με την υποστήριξη του ΟΠΑΠ- ξεκίνησαν την περιοδεία τους ήδη από τον Ιανουάριο. Με την τιμή του εισιτηρίου να είναι από μηδενική έως το πολύ 10 ευρώ, αυτή η προσπάθεια φαίνεται να «αγγίζει» το θεατρόφιλο κοινό της επαρχίας.

Περιοδεία στην επαρχία
Έχοντας ήδη πραγματοποιήσει πολλές παραστάσεις σε πόλεις όπως το Ναύπλιο, η Βέροια, η Νάουσα, τα Χανιά ή το Ηράκλειο, η παράσταση «Χωρίς μουσική» σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη συνεχίζεται τον Απρίλιο -για μία παράσταση (5/4)- στην Λάρισα, στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.
Στην ίδια πόλη, λίγες μέρες αργότερα θα δοθούν δύο παραστάσεις (16 και 17/4) του έργου «Εγώ ελπίζω να τη βολέψω» σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία στο «Θέατρο του Νέου Κόσμου» στην Αθήνα.

Μας συστήθηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών, μετακόμισε στο «Bios» και τον Απρίλιο στην Πάτρα. Ο λόγος για τις «Παραλογές ή μικρές καθημερινές ιστορίες», σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού, που ανεβαίνει στην Πάτρα, 1 και 2 Απριλίου.

Από το κλασικό δραματολόγιο, ο «Γλάρος» του Τσέχωφ από την θεατρική ομάδα «Pequod» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Ξανθόπουλου, που οι περισσότεροι γνωρίσαμε στο Bob Festival του Θεάτρου «Χώρα», επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη (8 και 9/4), τη Λάρισα (10/4), την Κομοτηνή (28/4) και την Καβάλα (29 και 30/4).

Μοντέρνα επιθεώρηση από τους AbOvo, που «ταξιδεύουν» με το «Μαμά Ελλάδα 2» σε σκηνοθεσία Γιάννη Σαρακατσάνη. Επόμενος σταθμός τους είναι η Θεσσαλονίκη (18 και 19/4).

Πρεμιέρα σε νησί
Μετά την επιτυχημένη παράσταση «Dominatrix» στην Γκαρσονιέρα της Αθήνας, η ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ, παρουσιάζει την πρώτη της θεατρική κατάθεση στο νησί των Ιπποτών. Η «Ταξιθέτρια (SOLO)» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Φοινίτση, σκορπά τη ζωή της ανάμεσα στον απόλυτο καθωσπρεπισμό του διασημότερου λυρικού θεάτρου του κόσμου και σε έναν ανεκδιήγητο σκουπιδότοπο, το διαμέρισμά της, ακινητοποιημένη όλες τις ώρες πάνω σ’ ένα στρώμα. Στη Ροδιακή Έπαυλη Ρόδου, από 7 έως 13/4, με ελεύθερη εισφορά εισόδου (τιμή εισιτηρίου κατά βούληση).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v