Beckett 3B - No Body Else: Κερδίστε προσκλήσεις για το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννη

Δύο πρωτότυπες θεατρικές συνθέσεις, η πρώτη πάνω στα "κείμενα για το τίποτα" του Μπέκετ και η δεύτερη βασισμένη σε σκέψεις για τις ιστορίες που μεταφέρει το ανθρώπινο σώμα, ανεβαίνουν αυτήν την εβδομάδα στο Ίδρυμα Κακογιάννη. Κερδίστε προσκλήσεις.
Beckett 3B - No Body Else: Κερδίστε προσκλήσεις για το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννη
Οι νικητές του διαγωνισμού για το Beckett 3B, που κερδίζουν από μία διπλή πρόσκληση για την Παρασκευή 4/2 είναι οι: Χαρά Μαυρογένη, Στέφανος Βιορές, Νίκος Αυγουστάκης, Φιορέττα Κοσκινά, Ειρήνη Δημαγγέλου. Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας.

Οι νικητές του διαγωνισμού για το No Body Else, που κερδίζουν από μία διπλή πρόσκληση για την Τρίτη 1/2 είναι οι: Ηλέκτρα Διακολαμπριανού, Κατερίνα Χατζηκύρκου. Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας.

Becket 3B
Μια παράσταση - αποτέλεσμα πολύμηνης ομαδικής δουλειάς που βασίζεται στην έρευνα που έκανε η ομάδα πάνω στα «κείμενα για το τίποτα» του Beckett τα οποία γραμμένα το 1950, αντανακλούν την εντονότερη ψυχαναλυτική περίοδο του συγγραφέα. Μέσα από την επεξεργασία των κειμένων η ομάδα οδηγήθηκε σε μια έκφραση σωματικού θεάτρου. Οι ηθοποιοί ξανα-συνέθεσαν τα κείμενα, με τα έντονα ποιητικά στοιχεία, καθιστώντας τα βιωματική εμπειρία και τα αποδίδουν χρησιμοποιώντας τόσο το τραγικό όσο και το κωμικό στοιχείο έκφρασης.

Η επαναληπτική χρήση της ίδιας ομάδας λέξεων με μία ποικιλία παραλλαγών οδηγούν στη συνειδητοποίηση της εναλλαγής των εννοιών όπως: Η γέννηση είναι ο θάνατος «πότε πέθανα δεν ξέρω» αλλά δεν ξέρω πότε γεννήθηκα... αλλά και στη διατύπωση των καίριων ερωτημάτων του συγγραφέα «Πού θα πήγαινα αν μπορούσα να πάω; Tι θα ήμουνα αν μπορούσα να είμαι; Tι θα έλεγα αν είχα φωνή;»

Μία παράσταση όπου η έκφραση του προσώπου αποτελεί μία μάσκα που αντανακλά το κενό, ενώ η κίνηση του σώματος το "γεμίζει" και η φωνή έναρθρη ή άναρθρη υπογραμμίζει την ίδια την σιωπή από όπου ξεπηδάνε εικόνες με ένταση και εικαστική ομορφιά, ή επιδρά ως παραμορφωτικός καθρέπτης στο υποκείμενο - σώμα.

Το 3B του τίτλου της παράστασης αναφέρεται τόσο στον συγγραφέα, όσο και στον Bion τον ψυχαναλυτή του Beckett και στον Bacon από το έργο του οποίου η ομάδα άντλησε ερεθίσματα.

Beckett 3Β
Παράσταση πάνω στα «κείμενα για το τίποτα» του Μπέκετ
Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, Τρίτη 1, Παρασκευή 4, Σάββατο 5 & Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011, στις 21:00
Σύλληψη, Σκηνοθεσία: Έρση Πήττα
Μουσική: Θοδωρής Αμπαζής

Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Μαρία Βλαβιανού, Πάνος Γκιουλής, Γιάννης Νταής, Μαρία Περδίκη, Ειρήνη Στάικου, Κοσμάς Χατζής

Διάρκεια: 60'
Αίθουσα: Θέατρο
Εισιτήρια: 18€ Κανονικό, 12€ Φοιτητικό, Σπουδαστικό, Μαθητικό, Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων

No Body Else
Έξι μηχανές κατασκευής ιστοριών διηγούνται το αποτύπωμα της μνήμης σ' ένα σώμα που λειτουργεί εδώ και 25 χρόνια
. Ή αλλιώς: ένα μικρό Κόρπους με τις οδηγίες χρήσης του. Το αυτονόητο, το άμεσα διαθέσιμο και προσβάσιμο, το ακαθόριστα εξερευνημένο, με τα πολύτιμα εξαρτήματα, τις μοναδικές λεπτομέρειες, τους ιδιαίτερους αυτοματισμούς, τις προσωπικές του διαθέσεις, προτιμήσεις, συστάσεις... Το σε κατάσταση μηδενικής απόστασης κι εξαιρετικής οικειότητας Σώμα: Μεταφέρει μνήμη κυτταρική. Μνήμη συλλογική. Ένστικτα. Απορίες. Και είναι σε θέση να πει -ερήμην του- ιστορίες ασήμαντες ή και Ιστορικές. Καμία ιστορία, μέχρι σήμερα, δε γράφτηκε ως το τέλος.

Η σύνθεση της δραματουργίας προέκυψε από την ομάδα και τα αναγνώσματά της. Η σκηνική της μεταφορά προέκυψε κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Οτιδήποτε προκύψει κατά τη διάρκεια των παραστάσεων αποτελεί μέρος της.

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους 

Κάθε Δευτέρα & Τρίτη, από 31/1 έως 1/3/2011
Στον Ειδικά διαμορφωμένο Υπόγειο Χώρο
Ώρα: 21:30
Διάρκεια: 80’
Εισιτήριο: 15€ Κανονικό,
10€ Φοιτητικό, Σπουδαστικό, Μαθητικό, Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων 

Συντελεστές
Σύλληψη - Σκηνοθεσία: Κίρκη Καραλή
Σκηνικά - Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη, Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Σχεδιασμός φωτισμού: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Εικαστική παρέμβαση στο χώρο: Κωνσταντίνος Πάτσιος
Βοηθός σκηνοθέτη: Λητώ Τριανταφυλλίδου

Παίζουν (αλφαβητικά): Ελένη Ευθυμίου, Χριστίνα Μπιρμπίλη - Καραλέκα, Χρήστος Τανταλάκης, Τάσος Τσουκάλης-Δημητριάδης, Αναστασία Χατζάρα, Μαρία Ψαρολόγου

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78, τηλ. 210 3418 550, φαξ. 210 3418 570 

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Iστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v