Tromopolis: Η Αθήνα του μέλλοντος στη θεατρική σκηνή

Τι συμβαίνει στην Αθήνα του μέλλοντος; Ο Γιάννης Κακλέας αναζητά απαντήσεις, με τη βοήθεια ενός πολλά υποσχόμενου θιάσου και των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων, στην παράσταση "Tromopolis" που ανεβαίνει στο Θέατρο Χυτήριο.
Tromopolis: Η Αθήνα του μέλλοντος στη θεατρική σκηνή
Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για να παρακολουθήσετε την παράσταση, την Πέμπτη 3/3, στο Θέατρο Χυτήριο. Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην Φόρμα του Διαγωνισμού και μείνετε online μέχρι την Τετάρτη 2/3, οπότε και θα ανακοινωθούν εδώ τα ονόματα των νικητών.

Οι αναγνώστες που κερδίζουν από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση της Πέμπτης 17/2 είναι οι: Ευάγγελος Κοσμέτος, Κωνσταντίνα Μπαλκάμου, Αναστασία Μαρκοπούλου. Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας.

Μέσα από κωμικά και σατιρικά κείμενα μεταφερόμαστε στην Αθήνα του μέλλοντος. Σε ένα μέλλον που μπορούμε όχι απλώς να φανταστούμε, αλλά και να παρατηρήσουμε, εκτυλίσσεται μια σειρά από χιουμοριστικά επεισοδία που «πατούν» στο σήμερα για να σχολιάσουν το αύριο, και αντίστροφα.

Στην διάρκεια μόλις μιας ημέρας, συναντάμε ανθρώπους που βρίσκονται διαρκώς σε μεταβατική κατάσταση. Άλλοι φοβούνται πράγματα όπως η μοναξιά ή ο γάμος, άλλοι αγαπούν τις καταχρήσεις, άλλοι... μεταλλάσσονται και άλλοι ζητούν τα ρέστα απ’ τον Θεό.

Στην Αθήνα του μέλλοντος είναι πολύ φυσιολογικό στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη να συναντάς έναν νέγρο και έναν κινέζο εύζωνα να διαφωνούν για το ποιος είναι πιο Έλληνας. Στην Αθήνα του μέλλοντος είναι πολύ φυσιολογικό οι άνθρωποι να ζουν στον κυβερνοχώρο τους και να αποστειρώνονται ανά δευτερόλεπτο. Στην Αθήνα του μέλλοντος το κάπνισμα είναι χειρότερο και από φόνο. Στην Αθήνα του μέλλοντος οι Καρυάτιδες… ζωντανεύουν.

Μια παράσταση που χρησιμοποιεί σύγχρονα τεχνολογικά μέσα για να σατιρίσει τα πιο αυθεντικά ανθρώπινα χαρακτηριστικά και καταστάσεις.

Info:
Tromopolis... αιώνες τώρα
των Βαγγέλη Νάση και Νίκου Ιωαννίδη
Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας
Θέατρο Χυτήριο, Ιεράς Οδού 44, τηλ.: 211 0124401 

Παίζουν: Γιώργος Χρυσοστόμου, Θωμαϊς Ανδρούτσου, Μένη Κωνσταντινίδου, Νίκος Ιωαννίδης, Άννα Αθανασιάδη, Βαγγέλης Νάσης, Γρηγόρης Ποιμενίδης

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Κουστούμια: Μαρία Καραπούλιου
Κίνηση - Χορογραφία: Άννα Αθανασιάδη
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Video: Μάνος Αρβανιτάκης - Νίκος Δημητριάδης
Μουσική Επιμέλεια: Γιώργος Χρυσοστόμου - Μίλτος Μαγκώνης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νουρμάλα Ήστυ

Παραστάσεις: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21.00 & Κυριακή στις 20.15
Εισιτήρια: 20 € , 15 € (κάτω των 20 ετών & άνω των 60) & 12 € (Φοιτητικό & άνεργοι με κάρτα ΟΑΕΔ)
Διάρκεια: 100΄
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v