Eliart: Ο νέος χώρος τέχνης του Βοτανικού

Industrial αισθητική, "φορτωμένο" πρόγραμμα παραστάσεων, χαμηλές τιμές εισιτηρίων. Ο καινούριος χώρος τέχνης του Βοτανικού διεκδικεί επάξια μια θέση στην εβδομαδιαία ατζέντα των εξόδων μας.
Eliart: Ο νέος χώρος τέχνης του Βοτανικού
Οι αναγνώστες που κερδίζουν από μία διπλή πρόσκληση για το "Krisis Project" την Πέμπτη 24/3 είναι οι: Ευάγγελος Φρυδάκης, Πόπη Ρούσση, Όλγα Χαζάπη. Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας.

Οι αναγνώστες που κερδίζουν από μία διπλή πρόσκληση για το Θέατρο Σκιών την Κυριακή 27/3 είναι οι: Ρούλα Διπλάρη, Φανή Αρετάκη, Ηλιάννα Τομάρα. Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας.

Μια καινούργια ιδέα «φύτρωσε» στo Βοτανικό, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 127: Το Θέατρο Eliart. Υπεύθυνοι για αυτό, είναι η Αννέτα Παπαθανασίου, ο Γιώργος Φρατζεσκάκης και ο Θανάσης Ρουμελιώτης. Το όνομα Eliart είναι εμπνευσμένο από την ελιά που δεσπόζει στο εξωτερικό του θεάτρου. Εξάλλου, δεν υπάρχει αρχαίο θέατρο όπου να μην μνημονεύεται η «ασημόγλαυκη ελιά», το δέντρο της Θεάς Αθηνάς.

Σε αυτόν τον χώρο, σε industrial σκηνικό, χωρητικότητας 100 θέσεων, με πολύ μεράκι δημιούργηθηκε μια σκηνή, που φιλοδοξεί να φιλοξενήσει νέες ομάδες, αλλά και καθιερωμένα σχήματα με γνωστούς Ελληνες και ξένους καλλιτέχνες, μέσα απο θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές, προβολές ταινιών, παρουσιάσεις βιβλίων και αφιερώματα σε Έλληνες ηθοποιούς και συνθέτες.

Με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών και την παρουσία πρωτοποριακών προτάσεων σε ένα «ανήσυχο κοινό» που εκτιμά την τέχνη, το Eliart στοχεύει να γίνει χώρος συνάντησης Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών και να προσφέρει στο φιλότεχνο κοινό της Αθήνας, εναλλακτικούς τρόπους διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Οι παραστάσεις στο Eliart θα διαρκέσουν ως το τέλος Μαΐου.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται: Καραγκιόζης για τα παιδιά από το θέατρο Σκιών του Στάθη Λαγκάδα, ο θεατρικός μονόλογος του Σάκη Σερέφα «Σεμινάριο Βλακείας» με τον Δημήτρη Πιατά, η μουσικοθεατρική σάτιρα Krisis Project, βασισμένη σε μία ιδέα των Ηλία Αλεξάνδρου και Κωνσταντίνου Κωτσαδάμ, η παράσταση "Μέγας Προφητικός Καζαμίας", έργο της θεατρικής ομάδας «Per-Theater-Formance» σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τσιάμη, η μουσική παράσταση “Μύθοι Γυναικών - Γυναίκες μύθοι” με την Τζίνα Φωτεινοπούλου και τον Γιώργο Δούση στο πιάνο, η μουσικοθεατρική παράσταση «Άσε με στα Όνειρα» με το Trio Plus και την ηθοποιό Ανθή Ανδρεοπούλου.
 
Έχουμε και συνέχεια: μουσικές βραδιές με τραγούδια απο τον ελληνικό κινηματογράφο, την ελληνική οπερέτα και όχι μόνο απο το Μουσικό Σύνολο «Άρια» με τους Λίζα Αθανασοπούλου σοπράνο, Σταύρο Τσέλιο τενόρο, Μαρία Σπυράτου μαντολίνο – πιάνο, Αππόλωνα Κουσκουμβεκάκη μαντολίνο-κιθάρα-ενορχήστρωση, Άγγελο Γαβριήλ κιθάρα, Χάρη Μέρμηγκα κόντρα μπάσο. Τέλος, «Το Χρονικό ενός Έρωτα» πλημμυρίζει τη σκηνή του Eliart με "Φάντο, Ρεμπέτικο και Τάνγκο: Εκλεκτικές συγγένειες" όπου τραγουδούν οι Αντρέ Μάια, Ειρήνη Δασκαλάκη.

Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται απο 5 έως 15 ευρώ, ανάλογα την παράσταση. Παραστάσεις θα δίνονται απο Δευτέρα έως και Κυριακή.
Δείτε στη δεξιά στήλη, Σχετικά Documents, το αναλυτικό πρόγραμμα των παραστάσεων
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις εισιτηρίων, καλέστε στο ταμείο του Eliart, στο τηλέφωνο 210 3477677

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v