Σλουθ: Κιμούλης - Μαρκουλάκης μονομαχούν... ακάθεκτοι

Έντονη δράση, κοφτεροί διάλογοι και δύο μοναδικές ερμηνείες. Μετά την επιτυχία μίας sold out χρονιάς, το δίδυμο Μαρκουλάκης - Κιμούλης επανέρχεται... δριμύτερο στη σκηνή του Θεάτρου Αθηνών. Κλείστε εισιτήρια νωρίς.
Σλουθ: Κιμούλης - Μαρκουλάκης μονομαχούν... ακάθεκτοι
της Κατερίνας Σφοντούρη

«Έσπασε» ταμεία, συγκέντρωσε τις καλύτερες κριτικές από τον Τύπο και τους θεατές κι εμείς για καιρό αναζητούσαμε μια ελεύθερη θέση στο κατάμεστο θέατρο «Αθηνών» της Βουκουρεστίου. Η παράσταση «Σλουθ» επιστρέφει -για 2η χρονιά- με τους δυνατούς της «παίχτες» προσφέροντας ένα ατέρμονο παιχνίδι αλληλοεξόντωσης.

Στήνοντας την παγίδα του αντιπάλου
Σίγουρα η μαγεία του θεάτρου χάνεται κατά ένα μεγάλο βαθμό παρακολουθώντας την παράσταση από την τελευταία -κυριολεκτικά- θέση του θεάτρου, το «Σλουθ» όμως μας αποζημίωσε με την έντονη δράση και τους «κοφτερούς» διαλόγους. Χωρίς πολλά-πολλά, ανατρέχουμε στην ιστορία του «Σλουθ» και επιβεβαιώνουμε τη λαμπρή πορεία του.

Γραμμένο από τον βραβευμένο με Τόνι Άντονι Σάφερ -από τους πιο επιτυχημένους θεατρικούς συγγραφείς και σεναριογράφους της Βρετανίας- το «Σλουθ» αποτέλεσε μία από τις πιο εντυπωσιακές εισπρακτικές επιτυχίες της δεκαετίας του ’70. Τουλάχιστον 4.300 παραστάσεις σε West End και Broadway αλλά και δύο εξαιρετικές κινηματογραφικές διασκευές. Εμείς θυμόμαστε την πιο πρόσφατη -σε διασκευή Harold Pinter- με τους Michael Caine και Jude Law.
 
[Το trailer της παράστασης]

Στη χώρα μας, το δίδυμο Δ. Χορν-Α. Αλεξανδράκης έμεινε χαραγμένο στη μνήμη πολλών θεατρόφιλων, ενώ στις μέρες μας σειρά παίρνουν οι Γιώργος Κιμούλης και Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης. Ένα ερωτικό τρίγωνο που ουσιαστικά ποτέ δεν εμφανίζεται -πλήρως- στη σκηνή: ο Γ. Κιμούλης στον ρόλο του επιτυχημένου θεατρικού πρωταγωνιστή που τον απατά η γυναίκα του με ένα νεότερο, άνεργο ηθοποιό (Κ. Μαρκουλάκης), αποφασίζει να εφαρμόσει στην πραγματικότητα τις μυθιστορηματικές του φαντασιώσεις για να παγιδέψει τον εραστή.

Ο χώρος μετατρέπεται σε μια αρένα όπου όλα πλέον επιτρέπονται. Ένα καλοστημένο παιχνίδι εντυπώσεων ξεκινάει. Οι Άντριου Γουάικ και Μίλον Τιντλ είναι έτοιμοι να φτάσουν στο έσχατο σημείο, αυτό της αυτοκαταστροφής.

Γ. Κιμούλης-Κ. Μαρκουλάκης: Το δίδυμο της (αυτο)καταστροφής
Πανέξυπνοι διάλογοι με επιτυχημένη μεταφορά στη γλώσσα μας, στακάτος λόγος και δυο ηθοποιοί οι οποίοι «κεντούν» υποκριτικά
. Ξεχωρίσαμε τον Γ. Κιμούλη σε ρόλο που του ταιριάζει «γάντι». Είναι η εμπειρία του στον άψογο χειρισμό των εκφραστικών μέσων του. Είναι αυτό το έντονο βρετανικό χιούμορ που φέρνει το θρίλερ πιο κοντά στην κωμωδία.

Τολμηρές ανατροπές, σασπένς, εύστοχες κλιμακώσεις χαρακτήρων που υποστηρίζονται επίσης από τον Κ. Μαρκουλάκη. Τι κι αν είναι νεότερος; Μπαίνει στο παιχνίδι, συγκρούεται και συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργία της κατάλληλης ατμόσφαιρας. Ανάμεσα στην κωμωδία, την αστυνομική δράση και το μυστήριο κινείται το δίδυμο κι εμείς -άλλοτε με τα φώτα της πλατείας αναμμένα κι άλλοτε όχι- καλούμαστε να γίνουμε κοινωνοί της ακόρεστης «δίψας» τους για αλληλοεξόντωση.

Το σκηνικό της Αθανασίας Σμαραγδή είναι θαυμαστό καθώς περιλαμβάνει τα απαραίτητα εργαλεία του «παιχνιδιού». Βγαλμένα από τον κόσμο του θεάτρου, η ντουλάπα, τα ρούχα, οι καθρέφτες αποτελούν τον «αρρωστημένο» κόσμο μέσα στον οποίο ζουν κι αλλάζουν χαρακτήρες οι δύο άντρες.

Φεύγοντας
Ανάμεικτα συναισθήματα μας άφησε το Σλουθ: μας «γέμισε» η παράσταση, μας προβλημάτισε το κείμενο, μας χάρισε, τελικά, δύο ώρες πραγματικού «θεάτρου εν θεάτρω». Κι όλα αυτά χωρίς ουσιαστικά τη σκηνοθετική μπαγκέτα κάποιου γνωστού σκηνοθέτη, αλλά υπό τη σκηνοθετική (συν)επιμέλεια των Γ. Κιμούλη και Κ. Μαρκουλάκη.

Info:
Σλουθ του Άντονι Σάφερ
Θέατρο Αθηνών, Βουκουρεστίου 10, τηλ: 210-3312343
Παραστάσεις: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 21:15, Σάββατο (λαϊκή) 18:15 και 21:15, Κυριακή 18:15
Τιμές εισιτηρίων: 25 €, λαϊκή 20 €, φοιτητικό 16. Κάθε Πέμπτη για θεατές έως 26 ετών και άνω των 60 ετών € 16 (με την επίδειξη ταυτότητας).
Διάρκεια: 120'
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v