«Αττική Οδός»: 2ος χρόνος με οδηγούς τους Ρέππα-Παπαθανασίου

Το σύγχρονο θεατρικό δράμα των δημοφιλών Ελλήνων δημιουργών Ρέππα και Παπαθανασίου ανεβαίνει για μία ακόμη σεζόν στο θέατρο Εμπορικόν. Ο δρόμος για την θεατρική «Αττική Οδό» ανοίγει στις 4 Οκτωβρίου.
«Αττική Οδός»: 2ος χρόνος με οδηγούς τους Ρέππα-Παπαθανασίου
Οι αναγνώστες που κερδίζουν από μία διπλή πρόσκληση για την Αττική οδό την Κυριακή 27/2 είναι οι: Πάνος Σκόνδρας, Διαμάντω Τρακαδά, Ελένη Κακρίδα. Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας.

Οι παραστάσεις της "Αττικής Οδού" συνεχίζονται μέχρι τις 13 Μαρτίου 2011.

Οι δημοφιλείς Έλληνες θεατρικοί συγγραφείς –πέραν όλων των άλλων δημιουργικών ιδιοτήτων τους- Μιχάλης Ρέππας και Θανάσης Παπαθανασίου παρουσιάζουν για δεύτερη συνεχή χρονιά το επιτυχημένο τους θεατρικό πόνημα «Αττική Οδός».

Η «Αττική οδός» είναι ένα έργο συνόλου για δέκα ρολίστες. Είναι η ιστορία δυο σύγχρονων ελληνικών οικογενειών όπως ξετυλίγεται στα πλαίσια μιας συγκεκριμένης κρίσης και ταυτόχρονα είναι και μια αστυνομική περιπέτεια που καταλήγει σε ένα προσυμφωνημένο φόνο.

Το έργο διαπερνούν δυο μεγάλοι ρόλοι η κυρία Αθηνά (Τζένη Ρουσέα) και η υπηρέτρια της η Ντίνα (Μαρία Αντουλινάκη) που είναι οι μητέρες των δυο οικογενειών αντίστοιχα. Αυτές συνέχουν το έργο, βαστώντας τα βάρη των δυο οικογενειών και οδηγούν την υπόθεση στην τελική έκβαση συναποφασίζοντας να χρησιμοποιήσουν τα πάντα για να επιβιώσουν οι οικογένειες τους. Ακόμα και το θάνατο.

Οι δυο μητέρες στην προσπάθεια τους να λύσουν τα πολλαπλά προβλήματα των οικογενειών τους, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες φτάνουν μέχρι τη θυσία. Για να ζήσουν όλοι όσο καλύτερα γίνεται, κάποιος από τους δέκα πρέπει να θυσιαστεί. Η απόφαση των δυο γυναικών είναι το επίκεντρο της πλοκής του έργου. Ένα έργο που έχει το ρεαλισμό του έργου «Ο Έβρος απέναντι» αλλά και το χιούμορ και την τρυφερότητα του έργου «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός».

Η πρεμιέρα της «Αττικής Οδού» είναι προγραμματισμένη για την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου στις 21.15, ενώ οι παραστάσεις θα δίνονται κάθε Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στο Θέατρο Εμπορικόν (Σαρρή 11, Ψυρρή), καθώς οι παραστάσεις θα δίνονται σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο με την «Φουρκέτα».

Πρωταγωνιστούν: Τζένη Ρουσσέα, Γιώργος Τζώρτζης, Σταύρος Ζαλμάς, Ράνια Σχίζα, Σταύρος Μερμήγκης, Μαρία Αντουλινάκη, Σταύρος Καραγιάννης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Κατερίνα Τσάβαλου, Αλεξάνδρα Κουλούρη

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Τετάρτη: 21:30
Παρασκευή: 21:30
Σάββατο: 18:45
Κυριακή: 21:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
ΠΛΑΤΕΙΑ - ΘΕΩΡEΙΟ: 23.00 €
ΕΞΩΣΤΗΣ: 22.00 €
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ: 16.00 €
ΟΜΑΔΙΚΟ: 18.00 €

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v