Χορός Θανάτου: Κερδίστε προσκλήσεις για το Studio Μαυρομιχάλη

Σε έναν αινιγματικό "χορό για τρεις", διά χειρός Αυγούστου Στρίντμπεργκ και σκηνοθετικής μπαγκέτας Γιώργου Γιανναράκου, μας προσκαλεί η Ομάδα Συνδετήρας στο Studio Μαυρομιχάλη. Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για να τον παρακολουθήσετε.
Χορός Θανάτου: Κερδίστε προσκλήσεις για το Studio Μαυρομιχάλη
Οι τυχεροί αναγνώστες που κερδίζουν διπλές προσκλήσεις για την παράσταση έχουν ως εξής:

Πέμπτη 25/2
ΜΑΡΙΑ ΚΕΣΣΑΡΕΑ
ΧΡΥΣΤΑΛΛΑ ΣΟΛΕΑ
ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΡΑΒΑΝΟΥ

Παρασκευή 26/2
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΕΡΒΕΝΙΩΤΗ
ΛΙΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΛΙΟΦΑΓΟΥ

Σάββατο 27/2
ΖΩΗ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
ΕΙΡΗΝΗ ΤΡΟΥΛΗ
ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ

Κυριακή 28/2
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ
ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΙΔΗ ΜΑΡΩ 

Ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή σας στον διαγωνισμό.
  

Την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010 ξεκίνησαν οι παραστάσεις για τον «Χορό Θανάτου» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ από τη θεατρική ομάδα Υστερόγραφο στο Studio Μαυρομιχάλη

Το έργο
Ο Έντγκαρ και η Άλις ζουν σε ένα απομονωμένο νησί του Σουηδικού αρχιπελάγους. Εκείνος είναι λοχαγός, εκείνη ήταν ηθοποιός αλλά τα έχει παρατήσει. Πλησιάζει η 25η επέτειος των γάμων τους και εκείνοι ασφυκτιούν μέσα στο μικρόκοσμό τους. Δεν κάνουν παρέα με άλλους ανθρώπους στο νησί, έχουν στείλει τα παιδιά τους στην πόλη για να σπουδάσουν και με κάθε τρόπο πληγώνουν ο ένας τον άλλο, κάτι που δεν εμπεριέχει απαραίτητα κακία, είναι στοιχείο της σχέσης τους.

Η έλευση του Κουρτ, εξαδέλφου της Άλις, στο νησί θα περιπλέξει την κατάσταση. Ο Κουρτ έχει έρθει να αναλάβει προϊστάμενος του λοιμοκαθαρτηρίου. Τους τρεις τους, τους δένει ένα κοινό παρελθόν και πιθανότατα διάφορα μυστικά, λιγότερο ή περισσότερο ένοχα. Ο Κουρτ θα ενταχθεί για στο μικρόκοσμο του ζευγαριού. Οι καταστάσεις θα οδηγήσουν και τους τρεις σε ακραίες επιλογές. Η αλήθεια και το ψέμα, ο θάνατος και η ζωή, αρχίζουν να μπερδεύονται. Οι ισορροπίες θα ανατραπούν, ωστόσο λίγα πράγματα θα αλλάξουν.

Σημείωμα σκηνοθέτη
Ο Έντγκαρ και η Άλις. Ένα ζευγάρι σε ένα απομονωμένο νησί, χωρίς φίλους και κοινωνικές επαφές. Μοιάζουν να αλληλοσπαράσσονται μέρα-νύχτα.

Ο Κουρτ. Ο ξάδελφος, και αργότερα –ή μήπως και παλαιότερα;– ο εραστής της Άλις. Μοιάζει άλλοτε για θύμα τους και άλλοτε για εισβολέας στη ζωή τους.

Διαβάζοντας το έργο του Στρίντμπεργκ η αίσθηση που είχα είναι ότι ο συγγραφέας δεν θέλει λύσεις. Αν τις ήθελε θα τις έδινε.

Ένας χορός για τρεις, αινιγματικός, σε μια παράσταση που επίσης δεν θέλει να λύσει τα αινίγματα, αλλά να τα προβάλλει. Η προσπάθειά μας ήταν να βρούμε τους τρόπους με τους οποίους ο συγγραφέας προβάλλει αυτά ακριβώς τα αινίγματα και να τους αναδείξουμε.
Στην παράσταση χρησιμοποιούμε στοιχεία της εποχής που γράφτηκε το έργο (1900), κυρίως στα κοστούμια που τα δέσαμε με στοιχεία σύγχρονα.

Το αποτέλεσμα δεν θα κριθεί από εμάς. Εμείς δουλεύοντας το έργο, απλά διαπιστώσαμε πόσο σύγχρονο, πόσο δικό μας είναι.

Ταυτότητα της παράστασης
Μετάφραση: Μίνως Βολανάκης
Σκηνοθεσία: Γιώργος Γιανναράκος
Σκηνικά – Κοστούμια: Νίκη Πέρδικα
Μουσική: Κώστας Μαντζώρος
Χορογραφία: Στέλλα Κρούσκα
Φωτισμοί-φωτογραφίες: Αντώνης Συμεωνάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Στέφανος Μονδέλος
Παίζουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Χατζούδης, Αγγελική Λεμονή, Σπύρος Ζουπάνος 

Info:
Διάρκεια: 110 λεπτά (με το διάλειμμα)
Εισιτήρια: 20 ευρώ, 12 ευρώ (φοιτητικό)
Παραστάσεις: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 9.00 μμ, Κυριακή 6.30μμ 
Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, Εξάρχεια, τηλ: 210 6453330
Θέσεις Θεάτρου: 80
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v