Momix: Έχουν "Best Of" οι ψευδαισθήσεις;

Οι χορευτές που αψηφούν τη βαρύτητα, αφού κατέκτησαν με τις παραστάσεις τους το ελληνικό κοινό, επιστρέφουν με μία παράσταση - ποτ πουρί των καλύτερων στιγμών τους, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Momix: Έχουν Best Of οι ψευδαισθήσεις;
Οι διάσημοι "θαυματοποιοί- χορευτές", οι "μάγοι της σκηνής", οι "παραβάτες των φυσικών νόμων", οι "αλχημιστές των ψευδαισθήσεων" ξαναχτυπούν. Αψηφώντας τη βαρύτητα, χορταίνοντας τις αισθήσεις μας, φλερτάροντας με την οφθαλμαπάτη, επιστρέφουν στην Ελλάδα με... ό,τι καλύτερο. Το "Best of Momix" υπόσχεται να είναι ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα, απαράμιλλης ομορφιάς.

«Οι Μόμιξ είναι ελιξίριο, είναι ακριβό ναρκωτικό, είναι φάρμακο, τονωτικό, ένα μπέρδεμα, η φαντασία που ωθεί την κίνηση. Είναι το ιαματικό νερό, το σιντριβάνι της νιότης, μια λίμνη, μια πισίνα, ένα κάστρο στο βουνό, ένας κήπος, ένα σχολείο... Είναι η ιερή ανθρώπινη ελευθερία, μια θεϊκή θέληση για δημιουργία, είναι ο διάβολος όταν τον χρειάζεσαι, είναι η ζωή μας σε ένα πράσινο λιβάδι». Με τα παραπάνω λόγια μίλησε ο Μόουζες Πέντλετον, ο ιδρυτής, καλλιτεχνικός διευθυντής και χορογράφος των ΜΟΜΙΧ (του πιο διάσημου χορευτικού συγκροτήματος του είδους στον κόσμο) για το δημιούργημά του. Για τη φημισμένη ομάδα αθλητικού χορού, που το μοναδικό της DNA συντίθεται από ευαισθησία, χιούμορ, εφευρετικότητα, δεξιοτεχνία, έμπνευση, γνώση, φαντασία, πρόκληση, αμφισβήτηση και «Μαγεία».

Μάγοι της σκηνής λοιπόν και αλχημιστές των αισθήσεών μας. Παραβάτες των φυσικών νόμων και αμφισβητίες της επιστήμης, που ξεγελούν τη βαρύτητα και περιγελούν με αυθάδεια το Νεύτωνα, οριοθετώντας μοναδικά ένα ανατρεπτικό και διαδραστικό περιβάλλον, όπου ο χορός συναντά το τσίρκο, τα ακροβατικά, την παντομίμα, τον αθλητισμό, την υποκριτική. Δομώντας εικόνες που φλερτάρουν με την οφθαλμαπάτη, σκηνικές ψευδαισθήσεις και πλάνες, χρησιμοποιώντας σπέσιαλ εφέ, λέιζερ, ειδικούς φωτισμούς, κάμερες προβολής, κούκλες, σκιές και μαριονέτες, κίνηση και μουσική, επικίνδυνες ισορροπίες ακριβείας και «αιωρούμενες στιγμές», τροχιές που θυμίζουν πτήσεις αστροναυτών στη Σελήνη.


Και αν οι ΜΟΜΙΧ σας έχουν εντυπωσιάσει στις προηγούμενες παραστάσεις τους στην Ελλάδα, τότε ετοιμαστείτε για την απόλυτη «απογείωση» καθώς οι διάσημοι «μάγοι του χορού» επιστρέφουν με... ό,τι καλύτερο.

Για να δικαιώσουν την τεράστια επιτυχία τους, τις διθυραμβικές κριτικές στον ελληνικό όπως και στο διεθνή τύπο οι ΜΟΜΙΧ θα παρουσιάσουν από την 1η έως τις 6 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Παλλάς στην Αθήνα και από τις 8 έως τις 10 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για πρώτη φορά την παράσταση «Best of Momix». Ένα ονειρικό ταξίδι στις καλύτερες στιγμές της καριέρας τους, με σκηνές από τις διασημότερες παραστάσεις τους, αυτές ακριβώς που τους χάρισαν την παγκόσμια φήμη. Σκηνές από το Classic, το Orbit, το Opus Cactus, το Baseball, το Lunar Sea, σε μία οπτικοακουστική πανδαισία που κόβει την ανάσα.

Τριάντα χρόνια τώρα οι MOMIX πλάθουν ένα σκηνικό σουρεαλισμό και μία οπτική ποίηση, συνομιλώντας με την υπέρβαση, με το «Αδύνατο». Τριάντα χρόνια τώρα ο Μόουζες Πέντλετον κινεί σκηνικά, ανθρώπους, ήχους, μνήμες, όνειρα και στοιχεία της φύσης, χορογραφώντας στα όρια της ευρεσιτεχνίας. Με το αέναο φαντασμαγορικό, χιουμοριστικό και γοητευτικό παιχνίδι τους, των συμβολισμών και των μεταμορφώσεων, που αποδεικνύει πως η αυθεντική δημιουργία και η υψηλή αισθητική, μπορούν και οφείλουν να συνυπάρχουν με την διασκέδαση και το θέαμα.

Αθήνα
Θέατρο Παλλάς: Από 1 έως 6 Δεκεμβρίου 2009
Τιμές εισιτηρίων: Από €20 έως και €70
Προπώληση εισιτηρίων:
Στα ταμεία του Παλλάς, CityLink, Βουκουρεστίου 5, τηλ. 210 3213 100
Με πιστωτική κάρτα, τηλ. 210 8108181
On line αγορά:
www.ellthea.gr  
Στη Fnac, στο Public και στην Τράπεζα Πειραιώς (με μετρητά στα μηχανήματα easypay)

Θεσσαλονίκη
Μέγαρο Μουσικής: Από 8 έως 10 Δεκεμβρίου 2009
Τιμές εισιτηρίων: Από €20 έως και €65
Προπώληση εισιτηρίων:
Στο εκδοτήριο Πλατείας Αριστοτέλους και στα Ταμεία του Μεγάρου Μουσικής
On line αγορά: www.tch.gr  
Τηλεφωνικές κρατήσεις και πληροφορίες στο 2310 895939

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v