Χωρίς Τίτλο Λόγω Αμνησίας: Μία παράσταση για την κωμωδία των σχέσεων

Μία κωμωδία για τις ανθρώπινες σχέσεις μέσα από τις ιστορίες τεσσάρων γυναικών ετοίμασε για φέτος ο θίασος Ανέμη σε συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, σε σκηνοθεσία Σοφίας Παναηλίδου και Μιχαέλας Αντωνίου. Ανεβαίνει στην Θεατρική Σκηνή από 25/11.
Χωρίς Τίτλο Λόγω Αμνησίας: Μία παράσταση για την κωμωδία των σχέσεων
Οι τυχεροί αναγνώστες που κερδίζουν διπλές προσκλήσεις για τις 30/11 και 1/12 έχουν ως εξής:

Δευτέρα 30/11
Ασημίνα Χαϊντίνη
Βασίλης Νικολάου
Αντώνης Γκορτσίλας
Αναστασία Φωτοπούλου
Αλέκα Ιακωβίδου
Σοφία Αγγελαίνα

Τρίτη 1/12
Κυριακή Πάνου
Δήμος Σακελλαρίδης
Ανδριανη Αθανασίου
Γιώργος Χατζηλίας
Φωτεινή Δελησάββα
Κωνσταντίνος Σταμάτης

Ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή σας στον διαγωνισμό.

Η Καλλιτεχνική Εταιρεία Θεατρικών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Ανέμη σε συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και τη Θεατρική Σκηνή παρουσιάζει από την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009 την ανατρεπτική κωμωδία μυστηρίου "Χωρίς Τίτλο Λόγω Αμνησίας" των Σοφίας Παναηλίδου και Μιχαέλας Αντωνίου.

"Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερο εκδηλώνεται μια στροφή προς τη νέα ελληνική κωμωδία, που μιλάει άμεσα στην ψυχοσύνθεση του σημερινού Έλληνα", λένε οι δημιουργοί της παράστασης. Μια κωμωδία, σαν αυτή που οι συγγραφείς της Ανέμης έχουν γράψει για τη φετινή παραγωγή τους, η οποία πραγματεύεται τις ανθρώπινες σχέσεις κοιταγμένες με χιούμορ, ειρωνεία και αυτοσαρκασμό. "Οι ερωτικές σχέσεις, η φιλία, η πίστη ή η απιστία, η αναζήτηση του ποιοι είμαστε και πού πηγαίνουμε, με λίγα λόγια η ζωή μας, είναι το θέμα της κωμωδίας που θα παρουσιάσουμε φέτος."

Περίληψη Έργου
Τέσσερις γυναίκες ξυπνούν κλειδωμένες σε μια αποθήκη με αμνησία. Δεν γνωρίζουν ποιες είναι, ούτε πώς βρέθηκαν εκεί. Καθώς η μνήμη τους σιγά-σιγά επανέρχεται, τα πράγματα μπλέκονται όλο και περισσότερο. Τι θα γίνει όμως όταν αποκαλυφθούν οι ταυτότητές τους; Και ποιος είναι τέλος πάντων αυτός ο άντρας που θυμούνται και οι τέσσερις;

Συντελεστές
Σκηνοθεσία Γιάννης Στεφόπουλος
Σκηνικά-Κοστούμια Γιώργος Λυντζέρης
Μουσική Επιμέλεια Νέστωρ Κοψιδάς
Παίζουν οι ηθοποιοί:
Ελευθερία Χρύσα Παπαδοπούλου
Ελεάννα Μιχαέλα Αντωνίου
Εύα Ινώ Στεφανή
Ξένια Σοφία Παναηλίδου
Περικλής Χάρης Γρηγορόπουλος

Η παράσταση θα παρουσιαστεί για όλη την θεατρική σεζόν 2009-2010, από 25 Νοεμβρίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη στη Θεατρική Σκηνή (Νάξου 84, Πλ. Κολιάτσου), για ένα μήνα μετά το Πάσχα στην Πάτρα και σε δήμους και κοινότητες της χώρας.

Προφίλ Θιάσου
Η Καλλιτεχνική Εταιρεία Θεατρικών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Ανέμη δημιουργήθηκε με στόχο το ανέβασμα παραστάσεων και τη συγγραφή πρωτότυπων θεατρικών έργων.

Τα μέλη της – η ηθοποιός, θεατρολόγος, μεταφράστρια και συγγραφέας Μιχαέλα Αντωνίου, ο ηθοποιός Xάρης Γρηγορόπουλος, η ηθοποιός, σκηνοθέτης, μεταφράστρια και συγγραφέας Σοφία Παναηλίδου, η ηθοποιός, σκηνοθέτης και θεατρολόγος Χρύσα Παπαδοπούλου και η ηθοποιός Ινώ Στεφανή – "ψάχνουν ένα νήμα που να συνδέει την παράδοση με το σήμερα, τη μυθοπλασία με τη σκηνική πράξη και το όνειρο με την πραγματικότητα. Έτσι, οραματίζονται να φτιάξουν ένα δίαυλο επικοινωνίας, που να εκφράζεται με αυθορμητισμό και ευθύτητα, έχοντας στόχο το ευρύ κοινό.", όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της παράστασης.

Θεατρική Σκηνή: Νάξου 84, Κυψέλη (Πλ. Κολιάτσου), τηλ. 2102236890
Ημέρες και ώρες: Δευτέρα και Τρίτη στις 9 μ.μ. (Avant Premiere 23/11)
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v