Θέατρο Άλμα: Δύο παραστάσεις για τη νέα σαιζόν

Δύο νέες παραγωγές, τις Επικίνδυνες Σχέσεις του Κρίστοφερ Χάμπτον και τη μουσική παράσταση Flora της Αλίνας Κοτσοβούλου ανεβάζει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία S.T.E.P. στο Θέατρο Άλμα για τη φετινή σαιζόν. Το in2life θα είναι εκεί, ως χορηγός επικοινωνίας.
Θέατρο Άλμα: Δύο παραστάσεις για τη νέα σαιζόν
Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία S.T.E.P, η οποία ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2007 με σκοπό να καταθέσει μια διαφορετική πρόταση στα καλλιτεχνικά δρώμενα της χώρας μας, συνεχίζει και φέτος την αναζήτησή της, παρουσιάζοντας τρεις νέες παραγωγές οι οποίες θα φιλοξενηθούν στο θέατρο «Άλμα» (Ακομινάτου 15-17 και Αγ. Κων/νου, Μεταξουργείο, τηλ.: 2105220100)

Ήδη έχουν παρουσιαστεί από την εταιρεία τα εξής έργα:
2007-2008: «Ο Συλλέκτης» του Τζον Φόουλς στη Β΄ Σκηνή του θεάτρου «Αργώ».
Σκηνοθεσία: Γιάννης Βούρος.
Πρωταγωνιστές: Τάσος Ιορδανίδης, Ζέτα Δούκα.
2008-2009: «Το Δάσος» του Ντέιβιντ Μάμετ στη Β΄ Σκηνή του «Νέου Ελληνικού Θεάτρου». (Μόνο Δευτέρα και Τρίτη).
Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Καραντινάκης.
Πρωταγωνιστές: Τάσος Ιορδανίδης, Θάλεια Ματίκα.
«Ο Συλλέκτης» του Τζον Φόουλς στη Β΄ Σκηνή του «Νέου Ελληνικού Θεάτρου». (Τετάρτη έως Κυριακή).
Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης.
Πρωταγωνιστές: Τάσος Ιορδανίδης, Κλειώ - Δανάη Οθωναίου.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Τάσος Ιορδανίδης είναι ο νεότερος θεατρικός παραγωγός και πρωταγωνιστής στα ελληνικά θεατρικά δρώμενα.

Παραστάσεις θεατρικής σαιζόν 2009-2010
«Επικίνδυνες Σχέσεις» του Κρίστοφερ Χάμπτον, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Λακλό.
Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν από το Νοέμβριο του 2009 και το έργο θα παρουσιάζεται από Τετάρτη έως Κυριακή.
Πίσω από τις πούδρες, τις περούκες, τα εκθαμβωτικά κοστούμια και το εθιμοτυπικό της αριστοκρατίας, σατανικές μαρκησίες και διαβολικοί κόμηδες ερωτοτροπούν, μηχανορραφούν, ταπεινώνουν, παίζουν με τους ανθρώπους, παρασύροντας γυναίκες και άνδρες σε ένα γαϊτανάκι «επικίνδυνων σχέσεων».

Μία διεφθαρμένη Γαλλίδα κόμισσα, η Μαρτέιγ, ζει βάζοντας στοιχήματα πάνω στην κρυφή ερωτική ζωή της αριστοκρατίας και κυριαρχεί με αυτό τον τρόπο κοινωνικά. Κάποια μέρα, η Μαρτέιγ αναθέτει στον πρώην εραστή της, τον ακόλαστο Βαλμόν, να αποπλανήσει τη νεαρή κοπέλα που πρόκειται να παντρευτεί. Εκείνος τα καταφέρνει θαυμάσια, κερδίζοντας έτσι το στοίχημα. Η απρόσμενη άφιξη της ωραιότατης Μαντάμ ντε Τουρβίλ θεωρείται ως πρόκληση για τη Μαρτέιγ που αναθέτει στον Βαλμόν να την κατακτήσει, προσφέροντάς του ως τίμημα μια βραδιά μαζί της. Έτσι, ο Βαλμόν επιδίδεται σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας, χρησιμοποιώντας ως όπλο τη γοητεία του και την τέχνη του στον έρωτα, και παρουσιάζεται στη Μαντάμ ντε Τουρβίλ σαν ένας ανιδιοτελής ερωτευμένος. Τελικά πετυχαίνει το σκοπό του, αλλά ερωτεύεται και ο ίδιος το θήραμά του, με αποτέλεσμα να καταστρέψει όχι μόνο την Τουρβίλ, αλλά και τον εαυτό του.

Η ταινία «Επικίνδυνες Σχέσεις» του Στίβεν Φρίαρς είναι ένα από τα αριστουργήματα της Έβδομης Τέχνης.

Συντελεστές:
Διασκευή- Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης
Σκηνικά-Κοστούμια: Αναστασία Αρσένη.
Πρωταγωνιστούν: Ράνια Σχίζα, Τάσος Ιορδανίδης, Θάλεια Ματίκα, Αλίνα Κοτσοβούλου, Νικολέτα Μαστρογιαννοπούλου, Δημήτρης Σαμόλης κ.ά.

«Flora». Βασισμένο σε μία ιδέα της Αλίνας Κοτσοβούλου
Η παραγωγή θα ανέβει στις 2 Νοεμβρίου και για 40 παραστάσεις και το έργο θα παίζεται από Παρασκευή έως Κυριακή.
Στις αρχές του 1960, μία γυναίκα σαλπάρει με το «Flora» για να βρει και να ζήσει το μεγάλο έρωτα, αφήνοντας πίσω της μια μεγάλη αγάπη. Μέσα από μία γλαφυρή αλληλουχία γραμμάτων και τραγουδιών, το «Flora» μάς ταξιδεύει σε λιμάνια και μελωδίες μιας άλλης εποχής.

Πρόκειται για μία μουσική παράσταση γεμάτη από μουσικές Cole Porter, Richard Rogers, Gershwin μέχρι και του Βασίλη Τσιτσάνη, καθώς και άλλων μεγάλων δημιουργών. Το μουσικό ταξίδι της Αλίνας Κοτσοβούλου θα διαρκεί 1 και 15΄, ενώ το πλοίο θα διαθέτει και ζωντανή ορχήστρα.

Συντελεστές:
Ιδέα: Αλίνα Κοτσοβούλου.
Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης.
Επιμέλεια Κίνησης: Ελπίδα Νίνου - Φιλιππίδη.
Ερμηνεύει η Αλίνα Κοτσοβούλου.
Συμμετέχει ο Τάσος Ιορδανίδης
.

Το in2life θα είναι εκεί, ως χορηγός επικοινωνίας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v