Θεατρική σαιζόν 2009-10: Από τον Σαίξπηρ στον Ταχτσή
Από Σαίξπηρ, στην κλασική και νεωτεριστική μορφή του, και Ίψεν μέχρι Ταχτσή και Τζέιμς Τζόυς, και από Παπαθανασίου - Ρέππα μέχρι Ρούλα Πατεράκη, Θωμά Μοσχόπουλο και Άντζελα Μπρούσκου, η σαιζόν που ξεκινά έχει τα πάντα και υπόσχεται να φέρει τους... πάντες σε παλιές κι αγαπημένες αλλά και ολοκαίνουριες θεατρικές σκηνές.

Συνεχίζουμε με κλασικό ρεπερτόριο, τον «Θείο Βάνια» του Τσέχωφ σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στις 18 Δεκεμβρίου. Η μετάφραση είναι της Χρύσας Προκοπάκη και παίζουν οι Γιάννης Βογιατζής, Ακύλλας Καραζήσης, Μάγια Λυμπεροπούλου κ.α. Η σκανδαλώδης κωμωδία του Μολιέρου «Δον Ζουάν» γίνεται η αφορμή για την πρώτη σκηνοθεσία του Αιμίλιου Χειλάκη για το Εθνικό Θέατρο. Από τις 22 Ιανουαρίου 2010, με τους Δημοσθένη Ελευθεριάδη, Εύα Κεχαγιά, Έμιλυ Κολιανδρή κ.α.
Η ομάδα Blitz με το έργο «Guns» θα ασχοληθεί -μέσω του devised theatre- με τις ζωές όλων όσων αναγκάζονται ή επιλέγουν να φέρουν όπλο..Η πρεμιέρα θα δοθεί στις 2 Δεκεμβρίου. Η Εταιρεία Θεάτρου Χώρος από την Θεσσαλονίκη, γνωστή από τις επιτυχημένες παραστάσεις της «Γκόλφω Reloaded!» και «Λιωμένο Βούτυρο», καταφθάνει με το έργο «Recycle», από τις 12 Φεβρουαρίου 2010. Σε σκηνοθεσία του εξαιρετικού Σίμου Κακαλά.
Συνεχίζει την ανοδική της πορεία η Ελληνική Θεαμάτων, η οποία και για τη φετινή χρονιά υπόσχεται να μας χαρίσει στιγμές αβίαστου γέλιου, υπογράφοντας «δυνατές» συνεργασίες. 




