Tango Pasion "Ultimo Tango": Όταν η Αργεντινή πάει Μπρόντγουεϊ

Ύστερα από τρεις εβδομάδες sold out παραστάσεων στο ιστορικό θέατρο του Παρισιού Champs-Εlysees, το Tango Pasion επιστρέφει στην Αθήνα για να μας παρασύρει ξανά στα κρυμμένα μυστικά του πιο αισθησιακού χορού.
Tango Pasion Ultimo Tango: Όταν η Αργεντινή πάει Μπρόντγουεϊ
Σας θυμίζει κάτι το όνομα; Η ομάδα που μύησε το ελληνικό κοινό στον αργεντίνικο χορό και αγαπήθηκε όσο καμία άλλη – θυμίζουμε 1997 στο Ηρώδειο και στο Θέατρο Δάσους,  1999 στο Μέγαρο Μουσικής, 2000 στο Λυκαβηττό και 2003 στο Big Top Theater – έρχεται στο Θέατρο Badminton για να μας αποκαλύψει τα καλά κρυμμένα μυστικά του πιο αισθησιακού χορού σε ένα απολαυστικό δίωρο όπου η «ψυχή της Αργεντινής συναντάει τη μαγεία του Broadway» (Le Nouvel Observateur). Είστε έτοιμοι να παρακολουθήσετε από κοντά όλη την μαγεία του αργεντίνικου τανγκό;

Έξι ζευγάρια, το νέο αστέρι του χορού Leonardo Luizaga, η βραβευμένη μπάντα Sexteto Stazo Mayor με τον αιώνιο «έφηβο» μάστερ του μπαντονεόν, Luis Stazo, και οι μαγευτικές φωνές των Marcela Rios και Nestor Rolan, θα μας ταξιδέψουν μέσα από 30 διαδοχικά λαμπερά θεατρικά ταμπλό σε όλη την ιστορία του τάνγκο. Το Tango Pasiσn αποτελείται από τα πιο «δυνατά» ονόματα του τάνγκο και η ιστορία του ξεκινά το 1992, όταν τέσσερις σπουδαίες καλλιτεχνικές προσωπικότητες (Ηector Zaraspe, Mel Howard, Jose Libertella, Ricardo Carpani) αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα θέαμα που θα συνέχιζε την παράδοση του θρυλικού Tango Argentino (των Ηector Orezzoli και Claudio Segovia), της παράστασης που έβγαλε το 1983 οριστικά το τάνγκο από τα σύνορα της πατρίδας του και το διέδωσε σε όλο τον κόσμο.



Λίγα λόγια για την παράσταση:

Οι διαδοχικές σκηνές της παράστασης πατάνε σ’ ένα πεντάγραμμο που ξεχειλίζει από τους παραδοσιακούς τάνγκο ρυθμούς των Gardel και Αlfredo La Pera, στα χαρακτηριστικά μουσικά χαρμάνια του Piazzola και στον «ηλεκτρονικό» ήχο του 21ου αιώνα. Οι φωνές της Marcela Rios και του Nestor Rolan αιχμαλωτίζουν με τον πιο δραματικό τρόπο την αγάπη, τα πάθη και τις εκπλήξεις της ζωής και του τάνγκο. Οι εκπληκτικοί χορευτές του συγκροτήματος, αυστηρά επιλεγμένοι από το χορογράφο και πρώην προπονητή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, Hector Zaraspe, γίνονται οι αληθινοί πρωταγωνιστές της περιπλάνησης στα μονοπάτια της αργεντίνικης κουλτούρας και με το αυθεντικό «porteña» ταλέντο τους μας μεταδίδουν την ένταση και το πάθος του τάνγκο. Ανάμεσά τους βρίσκονται και τα ζευγάρια των Monica Romero & Omar Ocampo και Osvaldo Ciliento & Graciela Garcia που χορεύουν με το Tango Pasión από το ξεκίνημά του το 1992. Μαζί τους θα απολαύσουμε για πρώτη φορά το νέο αστέρι του χορού Leonardo Luizaga.

9 - 14 Ιουνίου 2009

Πληροφορίες – Κρατήσεις:
www.ticketnet.gr, 210-8840600
 
Ημέρες και Ωρες Παραστάσεων:
Τρίτη 9 Ιουνίου 21:00
Τετάρτη 10 Ιουνίου 21:00
Πέμπτη 11 Ιουνίου 21:00
Παρασκευή 12 Ιουνίου 21:00
Σάββατο 13 Ιουνίου 17:00 & 21:00
Κυριακή 14 Ιουνίου 17:00 & 21:00

Τιμές: Από 10 έως 50 €
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v