Rhythm of the Dance: Η κέλτικη παράδοση χορεύει στο θέατρο Badminton

Ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι στην κέλτικη παράδοση μας υπόσχεται το Εθνικό Συγκρότημα Χορευτών της Ιρλανδίας, με την παράσταση Rhythm of the Dance, και μας προσκαλεί στο θέατρο Badminton από 22 έως 31 Μαΐου.
Rhythm of the Dance: Η κέλτικη παράδοση χορεύει στο θέατρο Badminton
Ο διαγωνισμός έληξε. Ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή σας.
Οι τυχεροί αναγνώστες που κερδίζουν διπλές προσκλήσεις για την αποψινή παράσταση (28/5) του Rhythm of the Dance είναι οι:

Αντιγόνη Φλώρου
Γεωργία Δρακάκη
Δημήτρης Πετρούτσος
Αθηνά Γκόσιου
Απόστολος Πλαγάκης


Το Εθνικό Συγκρότημα Χορευτών της Ιρλανδίας έρχεται στο Θέατρο Badminton παρουσιάζοντας μια επετειακή παράσταση (Special 10th Anniversary Production) για τα δέκα χρόνια από την ίδρυσή του. Ένα συγκρότημα 22 αυστηρά επιλεγμένων χορευτών (10 άντρες, 12 γυναίκες) και μια ζωντανή ορχήστρα με 5 μουσικούς και 3 τραγουδιστές, θα μας ταξιδέψουν στη χώρα των κέλτικων μύθων μέσα από ένα δίωρο πολυθέαμα ιρλανδικού παραδοσιακού χορού (step dancing), τραγουδιού και λαϊκών ρυθμών. Τα αέρινα ξωτικά από το Βορρά έρχονται για να μας εντυπωσιάσουν με τη δεξιοτεχνία, τις φυσικές αντοχές και την ανεξάντλητη αγάπη τους για το χορό σε μια αυθεντική ιρλανδική γιορτή.

Στην παράσταση ξετυλίγεται το νήμα μιας ιστορίας με μυθικά και παραδοσιακά στοιχεία, παρμένα από την Κέλτικη μυθολογία. Οι χορογραφίες μάς γυρίζουν πίσω στο παρελθόν της ιρλανδικής χορευτικής παράδοσης, περιλαμβάνοντας εντυπωσιακά σόλο κομμάτια και κυρίως ομαδικούς σχηματισμούς από τέλεια συγχρονισμένους χορευτές που ξαφνιάζουν με τα δυναμικά και ταχύτατα βήματά τους. Την ώρα που τα χέρια τους παραμένουν σε ευθεία γραμμή κολλημένα στα πλευρά και ο κορμός διατηρείται σταθερός και άκαμπτος, τα πόδια παίρνουν φωτιά μέσα στα παπούτσια με την ειδική σκληρή σόλα, αφήνοντας την εντύπωση ότι δεν ακουμπούν σχεδόν ποτέ τη σκηνή!

Οι τρεις ταλαντούχοι νεαροί τενόροι του συγκροτήματος ερμηνεύουν μερικές από τις πιο παλιές και κλασικές ιρλανδικές μπαλάντες, όπως οι Danny Boy, Eileen Og, Mary from Dungloe, Carrickfergus, Molly Malone, Trotting to the Fair και Phil the Fluthers Ball, εμπλουτίζοντας την εμπειρία του Rhythm of the Dance με λυρισμό και εκφραστικότητα. Ο γλυκός ήχος του βιολιού και της φλογέρας, ο ρυθμικός χτύπος του τυμπάνου και η παιχνιδιάρικη διάθεση του φλάουτου από τη ζωντανή ορχήστρα που συνοδεύει το συγκρότημα, μάς συνδέουν με τις πιο βαθιές ρίζες της ιρλανδικής παράδοσης, ενώ παράλληλα δίνουν το ρυθμό στις χορευτικές σκηνές.

Η ταυτότητα του Εθνικού Συγκροτήματος Χορευτών της Ιρλανδίας
Το Εθνικό Συγκρότημα Χορευτών της Ιρλανδίας με το Rhythm of The Dance και βάση το Δουβλίνο, έχει περιοδεύσει σε 36 χώρες από το 1999 και έχει καθηλώσει πάνω από 5 εκ. θεατές. Δέκα χρόνια πριν, όταν οι δημιουργοί του συγκροτήματος είχαν την ιδέα να σχηματίσουν ένα χορευτικό γκρουπ που θα έφερνε την παράδοση της χώρας τους κοντά σε άλλους λαούς, κανείς δε φανταζόταν τη συνέχεια: εκατοντάδες σόου σε όλη την υφήλιο, τηλεοπτικές μεταδόσεις με 750 εκ. θεατές, σπαρταριστές συνεργασίες (Dolly Parton, 2007), βραβεία (Καλύτερο Ιρλανδικό Χορευτικό Σόου, 2001). Πάνω απ’ όλα όμως, οι χορευτές του συγκροτήματος έχουν επιβραβευτεί για την πειθαρχία, τη σκληρή προπόνηση που για ορισμένους ξεκινά στην τρυφερή ηλικία των μόλις τριών ετών, και το αιώνιο δέσιμο με την τέχνη του χορού που τελικά έχει γίνει τρόπος ζωής. Το Rhythm of the Dance δείχνει με τον καλύτερο τρόπο την ισχυρή επιρροή των Ιρλανδών Κελτών στην κουλτούρα της σύγχρονης ιρλανδικής κοινωνίας.

Ο μύθος και οι πρωταγωνιστές της παράστασης
Ένας σκοτεινός μύθος, ένα σκηνικό μάχης, δυο πρώην αντίπαλες οικογένειες που συμμαχούν ενάντια στις δυνάμεις του κακού. Για δεκαετίες, οι οικογένειες του Leinster και του Ulster που κατοικούν στο Σμαραγδένιο Νησί, βρίσκονταν σε διαρκή διαμάχη. Η μανία των αρχηγών τους για εξουσία και περισσότερη γη, είχαν οδηγήσει τους κάποτε φιλήσυχους κατοίκους των δύο περιοχών σε ένα αιματοκύλισμα δίχως τέλος. Με το πέρασμα όμως από την παλιά φρουρά στη νέα γενιά, οι ελπίδες για ειρήνευση ζωντανεύουν. Μετά την τελευταία μεγάλη μάχη, που άφησε το Σμαραγδένιο Νησί γεμάτο ερείπια, οι δύο νέοι αρχηγοί, ο Eoin από το Leinster και η Niamh από το Ulster, αποφασίζουν να ξαναχτίσουν μαζί όσα χάθηκαν. Συναντιούνται και συζητούν το μέλλον των φυλών τους. Μέσα στη γαλήνια ατμόσφαιρα της πρώτης αυτής συνάντησης, ο Ρυθμός του Χορού ξεκινά. Με προστάτες τους τρεις απεσταλμένους των Κελτών θεών, οι δύο οικογένειες καταφέρνουν να νικήσουν όλες τις σατανικές δυνάμεις που αποβιβάζονται στο νησί τους απειλώντας τα εδάφη και την ελευθερία τους. Βασικό τους όπλο σε αυτή τη μάχη είναι τα ειδικά παπούτσια με τις σκληρές μύτες, οι πολύχρωμες, αστραφτερές στολές και ο απόλυτος συγχρονισμός κινήσεων που αιφνιδιάζει τον αντίπαλο και καθηλώνει τους θεατές.


Οι τρεις νέοι τενόροι
Στην ιστορία της ιρλανδικής μουσικής, οι αντρικές φωνές κατείχαν πάντα μια ξεχωριστή θέση. Το Rhythm of the Dance, έχοντας περιοδεύσει σε όλο τον κόσμο για κάποια χρόνια, επέστρεψε στην Ιρλανδία αναζητώντας ξανά τις ρίζες της κέλτικης παράδοσης, αλλά και στοιχεία που θα ανανέωναν την παράσταση. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι παραγωγοί του σόου ανακάλυψαν το στοιχείο που θα έκανε τη διαφορά. Σύντομα αποφασίστηκε ότι οι αντρικές φωνές των τριών νεαρών τενόρων θα έδεναν απόλυτα με το συγκρότημα χορού και θα έκαναν την εμπειρία του Rhythm of the Dance ακόμα πιο δυνατή. Οι τρεις τενόροι, απόφοιτοι της Μουσικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Δουβλίνου, ερμηνεύουν με τις εξαιρετικές φωνές τους κλασικές ιρλανδικές μπαλάντες, με μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό όπου και αν έχουν εμφανιστεί.

ΚΡΙΤΙΚΕΣ
«Φανταστικό. Ένα σόου υψηλών αξιώσεων. Ένας αναπάντεχος συνδυασμός μπαλέτου, ιρλανδέζικου χορού και μουσικής»
Vaxjo News, Βέλγιο

«Το Rhythm of the Dance παίρνει το χρυσό στην τριάδα με τα τρία καλύτερα σόου χορού στον κόσμο. Ακολουθούν το Riverdance και το Lord of the Dance του M. Flatley»
Trondheim Times, Νορβηγία

«Είναι σαν σίφουνας με δύναμη, πάθος… τα βλέπουμε όλα επί σκηνής. Υπέροχοι τραγουδιστές, απίστευτοι χορευτές… Τι περισσότερο μπορεί να ζητήσει κανείς; Μόνο αν τους δείτε θα το πιστέψετε»
Telegrapha, Ολλανδία

«Πρόκειται για μία μεγάλη παράσταση με όλη τη σημασία της λέξης. Το συγκρότημα χορού ήταν ανεπανάληπτο, ο συγχρονισμός τους απίστευτος, συντονισμένοι σαν μια καλολαδωμένη μηχανή. Ήταν φανερό ότι το διασκέδαζαν και έτσι το διασκεδάσαμε και εμείς. Μία είναι η λέξη κλειδί σε αυτή τη λαμπερή παράσταση: Ρυθμός, ρυθμός, ρυθμός και ξανά ρυθμός!»
Volksdrant, Ολλανδία

RHYTHM OF THE DANCE: 22 - 31 Μαΐου 2009
Πληροφορίες – Κρατήσεις:
www.ticketnet.gr, 210-8840600

Τιμές Εισιτηρίων: από 10€ έως 55€

Προπώληση εισιτηρίων:
- Με πιστωτική κάρτα: 210 88 40 600, www.ticketnet.gr
- Με μετρητά: Ταμεία Θεάτρου Badminton, Γουδή, 211 10 86 024
Ώρες λειτουργίας Box Office Θεάτρου: Δευτέρα - Παρασκευή 10:00 - 19:00, Σαββάτο & Κυριακή 11:00 - 18:00
- Γραφεία Ticketnet: Κηφισίας 46, Αμπελόκηποι, 1ος όροφος, 210 88 40 600, 211 10 86 000
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή 9:00 - 21:00, Σαββάτο & Κυριακή 10:00 - 21:00
- Virgin Megastores: Μαρούσι: The Mall, Ανδρέα Παπανδρέου 35, 210 63 00 224
- Public: Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος. Τηλ: 210 3246210
Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινές: 09.00-21.00, Σάββατο: 09.00-20.00

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:
Παρασκευή 22/5 21:00
Σάββατο 23/5 17:00, 21:00
Κυριακή 24/5 17:00, 21:00
Δευτέρα 25/5 21:00
Τρίτη 26/5 21:00
Τετάρτη 27/5 21:00
Πέμπτη 28/5 21:00
Παρασκευή 29/5 21:00
Σάββατο 30/5 21:00
Κυριακή 31/5 21:00
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v