Φεστιβάλ Devised Theatre: Θέατρο μικρού μήκους στον Νέο Κόσμο

15 νέες ελληνικές θεατρικές ομάδες, 60 παραστάσεις μικρού μήκους, 10 μέρες διαγωνιστικού φεστιβάλ και το Devised Theatre στο Θέατρο του Νέου Κόσμου είναι γεγονός. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο για τις 20 έως 30 Μαΐου;
Φεστιβάλ Devised Theatre: Θέατρο μικρού μήκους στον Νέο Κόσμο
Στο Θέατρο του Νέου Κόσμου θα πραγματοποιηθεί από 20 έως 30 Μαΐου το «Φεστιβάλ Devised Theatre – Παραστάσεις μικρού μήκους από νέους δημιουργούς». Το Φεστιβάλ αυτό είναι ενταγμένο στη λογική του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, που όλα αυτά τα χρόνια με τις παραγωγές ή τις συμπαραγωγές του είναι στραμμένο κατά κύριο λόγο στους νέους δημιουργούς: σκηνοθέτες, συγγραφείς, ηθοποιούς κλπ.

Συνεχίζοντας μια προσπάθεια να αναδειχθεί μέσα από την σκηνή του θεάτρου ο προβληματισμός και η θέση των νέων ανθρώπων απέναντι στον σύγχρονο κόσμο, το φεστιβάλ υποστηρίζει μια μορφή θεατρικής έκφρασης με ελάχιστους περιορισμούς, η οποία συχνά υιοθετείται από νέες ομάδες. Έτσι, διατίθενται οι χώροι του Θεάτρου του Νέου Κόσμου για να παρουσιαστούν σκηνικές συνθέσεις στη λογική του Devised Theatre, οι οποίες βασίζονται σε προσωπικές εμπειρίες: θραύσματα μνήμης και ιστοριών, εικόνες και σχόλια που εκφράζουν τη θέση των νέων ανθρώπων στον κόσμο που ζούμε.

Μέσα στις 10 μέρες του διαγωνιστικού μέρους του φεστιβάλ, θα παρουσιαστούν πρωτότυπες συνθέσεις / παραστάσεις μικρού μήκους (διάρκειας μέχρι 50 λεπτά), από 15 νέες ελληνικές ομάδες, οι δημιουργοί των οποίων είναι γεννημένοι μετά το 1975. Κάθε παράσταση θα παιχτεί 4 φορές σε 2 μέρες, κυλιόμενα, στον Κάτω Χώρο ή στο Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, έτσι ώστε οι θεατές να μπορούν να παρακολουθήσουν έως και 4 παραστάσεις την ημέρα.

Τα θέματα των παραστάσεων καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα των ανθρώπινων αναζητήσεων και σχέσεων, όπως η πίστη, η απώλεια, η αμαρτία, η αγάπη, ο έρωτας, η αθωότητα, η κοινωνική ευθύνη, ο χρόνος ως παρόν και παρελθόν, η φιλία κτλ. Η παράσταση που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους της κριτικής επιτροπής θα συμπεριληφθεί στο ρεπερτόριο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου ως παραγωγή του για την θεατρική περίοδο 2009-10. Στις 30 Μαΐου οι εργασίες του φεστιβάλ θα ολοκληρωθούν με μια ημερίδα για τις νέες φόρμες των παραστατικών τεχνών και τα αποτελέσματα του φεστιβάλ.
 
Κριτική Επιτροπή: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Μαρία Παπαλέξη, Γιώργος Σαμπατακάκης, Δημήτρης Τσατσούλης.

Οργανωτική Επιτροπή: Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Μαρία Παπαλέξη, Άννα Τσίχλη.

Τιμές εισιτηρίων παραστάσεων: 15€ κανονικό, 10€ νεανικό (για φοιτητές & νέους έως 25 ετών)
* Στην Ημερίδα, το Σάββατο 30/5/09, η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Θέατρο Νέου Κόσμου: Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Νέος Κόσμος, τηλ. 210 9212900.

Δείτε στα Σχετικά Documents το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v