Sangre Flamenca: "Ματωμένο" flamenco στο θέατρο Badminton

Ξεχάστε ότι νομίζατε ότι ξέρετε για το flamenco. Το δίδυμο των Rojas και Rodriguez μαζί με την εκρηκτική εντεκαμελή χορευτική ομάδα Nuevo Ballet Espanol δίνουν νέα πνοή στον κλασσικό χορό δημιουργώντας κάτι εντελώς καινούργιο και εντυπωσιακό.
Sangre Flamenca: Ματωμένο flamenco στο θέατρο Badminton
Ο διαγωνισμός Sangre Flamenca ολοκληρώθηκε. Οι τυχεροί αναγνώστες που κερδίζουν από μία διπλή πρόσκληση για να παρακολουθήσουν το χορευτικό απόψε (5/5) στο θέατρο Badminton είναι οι:

Δημήτρης Λαμπρόπουλος
Αντωνία Ζέρβα
Αλέξανδρος Βέζος


Ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή σας.

Στην ολοκαίνουρια παραγωγή Sangre Flamenca, Το Αίµα του Φλαµένκο, του φηµισµένου Nuevo Ballet Español, που θα ανέβει στο θέατρο Μπάντμιντον από τις 5 μέχρι τις 10 Μαϊου, οι χορογράφοι Ángel Rojas και Carlos Rodríguez παρουσιάζουν ένα παθιασµένο πανόραµα ρυθµών φλαµένκο, ενσωµατώνοντας σύγχρονα και παραδοσιακά στοιχεία. Η παράσταση περιλαµβάνει ντουέτα και σόλο, αποτελούµενα αµιγώς από γυναίκες ή άντρες, αλλά και όλη την οµάδα του Nuevo Ballet Español σε χορογραφίες διαφορετικών ρυθµών και στυλ, που όλες όµως βρίσκονται κάτω από την «οµπρέλα» του φλαµένκο: bulerías, tangos, zapateado, jaleos και martinets είναι µερικοί από τους πιο χαρακτηριστικούς χορούς του φλαµένκο που όταν εκτελούνται επί σκηνής φανερώνουν το πολύπλευρο ταλέντο και τη δεξιοτεχνία των χορευτών του συγκροτήµατος. 
 
Η µουσική της παράστασης Sangre Flamenca έχει γραφτεί και εκτελείται ζωντανά από το γκρουπ Mahera, ένα µουσικό σχήµα που συνοδεύει έως σήµερα όλες τις παραγωγές του Nuevo Ballet Español, ενώ στην παράσταση εµφανίζεται και ο special guest στα κρουστά Diego «El Negro» Álvarez.  Επίσης, εκτός από τις δύο τραγουδίστριες του γκρουπ, θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε τη ξεχωριστή φωνή της τραγουδίστριας (cantaora) Μaría del Mar Fernández.

Λίγα πράγματα για το δίδυμο Angel Rojas και Carlos Rodriguez:

Η πρώτη φορά που οι Ángel Rojas και Carlos Rodríguez εµφανίστηκαν µαζί στη σκηνή ήταν το 1994 στο ∆ιαγωνισµό Χορογράφων στο θέατρο Albéniz της Μαδρίτης, παρουσιάζοντας µια δική τους δηµιουργία µε τίτλο «Ελεγεία στον Ramon Sitjé», που βασιζόταν σ’ ένα ποίηµα του Miguel Hernández. H πρωτότυπη µουσική της χορογραφίας ήταν µια σύνθεση του Emilio Diego και ο σχεδιασµός φωτισµού έφερε την υπογραφή του Sergio Spinelli. Η πρώτη αυτή κοινή απόπειρα τούς απέφερε το βραβείο του Καλύτερου Ανερχόµενου Χορευτή - το οποίο έλαβαν από κοινού - και το πρώτο βραβείο για την πρωτότυπη µουσική σύνθεση (βραβείο του SGAE: Spanish Collection Society, Ισπ.: Sociedad General de Autores y Editores).

Toν επόµενο χρόνο (1995), η παράσταση Dos Orillas στο θέατρο Albéniz στη Μαδρίτη σηµατοδότησε την επίσηµη πλέον ίδρυση της οµάδας Nuevo Ballet Español. Όλη την υπόλοιπη χρονιά, το Nuevo Ballet Español συµµετείχε στην περιοδεία του χορευτικού σχήµατος «José Antonio y los Ballets Españoles» ως φιλοξενούµενη οµάδα, ενώ παράλληλα τροφοδοτούσε το ρεπερτόριο µε νέες χορογραφίες. Αργότερα, ξεκίνησαν δική τους περιοδεία µε το πρώτο τους σόου, Infinito.

Έντεκα χρόνια αργότερα και έπειτα από µια αδιάκοπη παρουσία σε χορευτικές σκηνές, περιοδείες και γκαλά, το Nuevo Ballet Español γιόρτασε τα ενδέκατα γενέθλιά του (το 2006) χορεύοντας τα πιο αντιπροσωπευτικά έργα της οµάδας και εκφράζοντας µε τον καλύτερο τρόπο τη νέα οπτική που έχει δώσει µε τη δουλειά της στον ισπανικό χορό και το φλαµένκο.

Δείτε το trailer της παράστασης:



Πάρτε μια γεύση από την παράσταση:




Πληροφορίες- κρατήσεις: www.ticketnet.gr, 210 8840600

Προπώληση εισιτηρίων:
• Ταμεία θεάτρου Badminton
• Γραφεία Ticketnet (Κηφισίας 46, Αμπελόκηποι)
• Virgin Megastores (Μαρούσι, The Mall)
• Public (Πλατεία Συντάγματος)

Τιμές εισιτηρίων: από 10€ έως 55€

Ώρες & Ημέρες Παραστάσεων:
Τρίτη 5 Μαϊου 21:00
Τετάρτη 6 Μαϊου 21:00
Πέμπτη 7 Μαϊου 21:00
Παρασκευή 8 Μαϊου 21:00
Σάββατο 9 Μαϊου 21:00
Κυριακή 10 Μαϊου 17:00 & 21:00

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v