Les Ballets C de la B: Έρωτας, ψευδαίσθηση και... Aphasiadisiac στο Παλλάς

Με πέντε ερμηνευτές επί σκηνής και ένα μουσικό χαρμάνι από σλάβικες μελωδίες και μπόσα νόβα η νέα παράσταση των Μπαλέτων C de la B Aphasiadisiac εξερευνά την αγάπη, τις ψευδαισθήσεις και τις ρομαντικές μας ιδέες για τις ανθρώπινες σχέσεις στο Θέατρο Παλλάς την Τρίτη 12 Μαΐου 2009.
Les Ballets C de la B: Έρωτας, ψευδαίσθηση και... Aphasiadisiac στο Παλλάς
Tα Μπαλέτα C de la B (Les Ballets Contemporains de la Belgique) συγκαταλέγονται μαζί με την Ultima Vez του Wim Vandekeybus, την Troubleyn του Jan Fabre και την Rosas της Anna Terese de Keersmaeker στις τρεις σημαντικότερες ομάδες χορού του Βελγίου. Δημιούργημα μιας μεγάλης προσωπικότητας της παγκόσμιας σκηνής του χορού, του Alain Platel, οι C De la B με έδρα τη Γάνδη, δε μπορούν να θεωρηθούν απλώς μια μεγάλη χορευτική ομάδα. Είναι μια καλλιτεχνική κολεκτίβα που γεννά και αναζητά συνεχώς καλλιτέχνες από όλες τις τέχνες για να δημιουργήσει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μωσαϊκά κίνησης και ήχου που έχουμε ποτέ συναντήσει.

Η μοναδική εικόνα αυτής της ομάδας, το αναρχικό και συγχρόνως εκλεκτικό στιλ της, ο πολιτικός της προβληματισμός, είναι το αποτέλεσμα μιας δημιουργικής διαδικασίας που αντλεί τη δυναμική της από τη συνάντηση και την ανταλλαγή ιδεών των νέων αλλά και των παλαιότερων καλλιτεχνών που στεγάζει και φιλοξενεί. Μότο τους: «Ο χορός είναι του κόσμου και ο κόσμος ανήκει σε όλους».

Το καινούριο έργο των C de la B «Aphasiadisiac» ανεβαίνει σε συμπαραγωγή με την Ελληνική Θεαμάτων. Το «Aphasiadisiac» συνθέτουν οι λέξεις αφασία (αδυναμία έκφρασης ή κατανόησης του προφορικού ή του γραπτού λόγου) και αφροδισιακό (αφύπνιση της σεξουαλικής επιθυμίας). «Οι άνθρωποι υποφέρουν όταν σωπαίνουν υποχρεωτικά για μακρά χρονικά διαστήματα, το ίδιο με το να μιλούν για πολύ καιρό χωρίς νόημα ή να χρησιμοποιούν άχρηστες λέξεις. Αυτό περιγράφω» λέει ο Τεντ Στόφερ, χορογράφος και δημιουργός του έργου.


Στο «Aphasiadesiac» μιλά για την πολιτική της αγάπης, την ελπίδα, τις ματαιώσεις, τις ψευδαισθήσεις και τις ρομαντικές μας ιδέες για τις ανθρώπινες σχέσεις. Οι έννοιες της αποπλάνησης, της συμφιλίωσης, της εισβολής, της επιβολής, της ψευδαίσθησης, δάνειες από το λεξιλόγιο των σχέσεων και της ανθρώπινης επαφής κυριαρχούν. Το «Aphasiadesiac» είναι το τρίτο μέρος της τριλογίας του Στόφερ (έχουν προηγηθεί τα έργα I Enigma και Dear Elizabeth) εμπνευσμένα από τις συνθήκες και τη μεταβλητή φύση της επικοινωνίας). Αυτό το τρίτο μέρος είναι εμπνευσμένο από τις παιδικές του μνήμες και την προσωπική διαδρομή μέσα από τις σχέσεις του.

Με πέντε ερμηνευτές επί σκηνής και ένα μουσικό χαρμάνι από σλάβικες μελωδίες και μπόσα νόβα η παράσταση κατορθώνει να περνά τη συγκίνηση, την ένταση και τη σύνδεση προσώπων και συναισθημάτων σε μια κυνική εποχή.

Info:
Σύλληψη και σκηνοθεσία: Ted Stoffer
Δραματουργία: Ladislav Soukup
Ερμηνεύουν: Yvan Auzely, Mike de Groote, Kristyna Lhotakova, Ted Stoffer, Pieterjan Vervondel
Τρίτη 12 Μαΐου 2009, ώρα: 9 μ.μ. 
Παραγωγή: Ελληνική Θεαμάτων & Ballets C de la B
Τιμές εισιτηρίων: 30, 35, 40, 45, 50, 60, 70 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων: Βουκουρεστίου 5, Αθήνα, Τηλ.: 210-3213100
Ημέρες και ώρες λειτουργίας ταμείων Παλλάς:
Δευτέρα έως Σάββατο 9:00 – 20:00, τις Κυριακές 12:00-20:00 και τις ημέρες των παραστάσεων 9:00 – 21:00
Με πιστωτική κάρτα : 210 81 0 81 81
Κρατήσεις μέσω Internet :
www.ellthea.gr  
Στη Fnac και στο Public 
Και σε 62 υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v