Παλλάς: Όλα όσα θα δούμε φέτος

Θεατρικές παραγωγές που θα συζητηθούν, jazz masters που συνεχίζουν την περσινή παράδοση, συναυλίες μεγάλων εγχώριων και ξένων καλλιτεχνών, κινηματογραφικές πρεμιέρες και πολλά ακόμα events απαρτίζουν το πρόγραμμα του Θεάτρου Παλλάς για τη νέα σαιζόν, που ανοίγει με τη Μήδεια του Δημήτρη Παπαϊωάννου.
Παλλάς: Όλα όσα θα δούμε φέτος
Στην καρδιά της πόλης, το Παλλάς ανοίγει και αυτόν το χειμώνα τις πόρτες του για να υποδεχτεί το κοινό, με ένα πρόγραμμα παραστάσεων που περιλαμβάνει μεγάλα θεάματα, χορό, μουσική, θέατρο.

Στο Παλλάς θα παρουσιαστούν μέχρι τον Ιανουάριο παραγωγές της Ελληνικής Θεαμάτων, μια συμπαραγωγή της Ελληνικής Θεαμάτων με το Muse festival, παραγωγές των εταιρειών ΑΝΩΣΗ, ΕΛΒΑ και GMI, ένα φιλανθρωπικό γκαλά της ΕΛΕΠΑΠ, και τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων, που από φέτος θα έχουν το Παλλάς ως μόνιμη στέγη των δραστηριοτήτων τους.

Από τον Οκτώβριο 2008 μέχρι τον Ιανουάριο του 2009, θα δούμε:

* Από τις 3 Οκτωβρίου 2008, τη Μήδεια 2 του Δημήτρη Παπαιωάννου (παραγωγή Ελληνική Θεαμάτων)

* Στις 20 Οκτωβρίου, το πιο διάσημο κουαρτέτο εγχόρδων στον κόσμο, οι Kronos Quartet, σε μια μοναδική συναυλία, θα παρουσιάσουν ένα καινούργιο πρόγραμμα. Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και το καινούργιο έργο του Γιώργου Κουμεντάκη “Point of No Return”, εμπνευσμένο από τα σμυρνέϊκα, τα ρεμπέτικα και τη φωνή της μεγάλης ρεμπέτισσας της Αμερικής Μαρίκας Παπαγκίκα. (Παραγωγή Ελληνική Θεαμάτων)

* Στον επιτυχημένο κύκλο συναυλιών Jazz Μasters, που πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά, θα ανέβουν στην σκηνή του Παλλάς, διάσημοι καλλιτέχνες με διεθνή ακτινοβολία.
Στις 21 Οκτωβρίου οι Stanley Clark, Marcus Miller, Victor Wooten, οι τρεις διάσημοι μπασίστες της τζαζ, κάνουν στάση στην Αθήνα, στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας τους για να παρουσιάσουν την κοινή τους δημιουργία Thunder. (Παραγωγή Ελληνική Θεαμάτων)

* Στις 2 Νοεμβρίου, στη σκηνή του Παλλάς, δύο ζωντανοί θρύλοι της τζαζ, ο πιανίστας Chick Corea και ο κιθαρίστας John McLaughlin, που ξανασμίγουν 40 χρόνια μετά και δημιουργούν την Five Peace Band, μία μπάντα με τον Christian McBride διάσημο δεξιοτέχνη του τζαζ μπάσου, τον ντράμερ Vinnie Colaiuta και τον νέο άλτο σαξοφωνίστα Kenny Garrett. (Παραγωγή Ελληνική Θεαμάτων)

* Στις 4 Νοεμβρίου, ο πιανίστας Brad Mehldau -που έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα- και θεωρείται από ειδικούς και μη ένας από τους πλέον ευρηματικούς, τολμηρούς και εκκεντρικούς εκπροσώπους της nouvelle vague της jazz στις ημέρες μας, θα δώσει με το τρίο του μια μοναδική συναυλία. (παραγωγή Ελληνική Θεαμάτων).

* Τέλος, στις 8 Δεκεμβρίου, σε συμπαραγωγή με το Μuse Festival, ο παγκοσμίου φήμης τζαζ ντράμερ Manu Catchė θα παρουσιάσει την καινούργια του δουλειά Playground. (παραγωγή Ελληνική Θεαμάτων-Muse Festival)

* Στις 27 και 28 Οκτωβρίου, ο Μίμης Πλέσσας θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει μερικές από τις αξέχαστες επιτυχίες του Ελληνικού Κινηματογράφου, κομμάτια από το αξεπέραστο έργο "Ο Δρόμος", καθώς και άλλα αγαπημένα τραγούδια του.
Τραγουδούν οι ηθοποιοί και τραγουδιστές Αντώνης Κλείσσας, Αντώνης Λουδάρος, Κώστας Μακεδόνας, Μπέσυ Μάλφα, Ελένη Πέτα, Εύη Σιαμαντά. (παραγωγή Ελληνική Θεαμάτων)

* Αυτό τον χειμώνα, το Παλλάς θα είναι «το σπίτι» των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων. Σε ένα πρόγραμμα που γίνεται με δελτία ελεύθερης εισόδου, θα παρουσιαστούν: 
- Στις 6 Οκτωβρίου, η Συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του Άλκη Μπαλτά, η Μικτή Χορωδία του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Μπερή και η Παιδική Χορωδία του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση της Ρόζη Μαστροσάββα, στα έργα Κοντσερτίνο για πιάνο του Γ. Κουρουπού και Carmina Burana του Karl Orff. 
- Στις 3 Νοεμβρίου, τα μουσικά σύνολα του Δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσουν ένα αφιέρωμα στις μεγάλες ρεμπέτισσες
- Την 1η Δεκεμβρίου, θα εμφανιστεί η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Βράνου σε έργα A .Dvorak, J. Brahms, B. Bartok, F. Liszt, L. Bernstein
Οι παραστάσεις των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων θα συνεχιστούν και το 2009 στο Παλλάς και το πρόγραμμά τους θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα.

* Στις 18 και 19 Νοεμβρίου, μετά την περσινή καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία στο Θέατρο Σφενδόνη, το αριστούργημα του Τεννεσσί Ουίλλιαμς Λεωφορείο Ο Πόθος με την Όλια Λαζαρίδου στο ρόλο της Μπλανς Ντυμπουά και σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου, θα κάνει την τελευταία του στάση στην σκηνή του Θεάτρου Παλλάς, για δυο μόνο παραστάσεις. (παραγωγή Ελληνική Θεαμάτων)

* Στις 11, 12, 13 Νοεμβρίου, το διάσημο κωμικό μπαλέτο Trocks, σε ένα θέαμα διασκεδαστικό και ευχάριστο, παρουσιάζει κομμάτια από τη Λίμνη των Κύκνων και ισπανικό φλαμέγκο, σε ένα εξαιρετικά σχεδιασμένο πρόγραμμα που περιέχει όλη τη μαγεία του χορού και την ελαφρότητα της κωμικής προσέγγισης. (παραγωγή GMI).

* Στις 16 Νοεμβρίου, οι avant-garde περφόρμερς της μουσικής σκηνής The Residents, θα είναι παρόντες στη σκηνή του Παλλάς, για να παρουσιάσουν το πιο πρόσφατο πρότζεκτ τους, The Bunny Boy που φτάνει στην Ελλάδα στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους.(παραγωγή Άνωση).

* Στις 25 και 26 Νοεμβρίου ο Roberto Bolle και 12 σολίστ χορευτές, από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης και της Αμερικής, παρουσιάζουν έργα μεγάλων χορογράφων: Maurice Bejart, Roland Petit, Frederick Ashton σε ένα μίγμα από διαφορετικές τεχνοτροπίες και σχολές, σε ένα μοναδικό μαγευτικό συνδυασμό. Πρόκειται για ένα φιλανθρωπικό gala χορού, που διοργανώνεται από την Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων. (παραγωγή ΕΛΕΠΑΠ).

* Στις 29 και 30 Δεκεμβρίου ο Καταλανός καλλιτέχνης Pep Bou, μάγος του θεάτρου και της εικόνας, θα παρουσιάσει την παράσταση “Bufaplanetes”, μια παράσταση που οδηγεί το κοινό στον ονειρικό κόσμο της φαντασίας μ’ ένα ασυνήθιστο και ευχάριστο πρόγραμμα στο οποίο συνεργάζονται αρμονικά ο ίδιος, η μουσική, τα φώτα και οι ηθοποιοί. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό πολυθέαμα για όλες τις ηλικίες. (παραγωγή ΕΛΒΑ)

* Στις 2 Δεκεμβρίου, η κινηματογραφική εταιρεία Odeon, οργανώνει στο Παλλάς την κινηματογραφική πρεμιέρα του έργου Ο Ηλίας του 16ου με τον Πέτρο Φιλιππίδη, στον ομώνυμο πρωταγωνιστικό ρόλο. (παραγωγή Odeon).

* Τον Ιανουάριο του 2009, από τις 22 μέχρι τις 28, οργανώνεται στο Παλλάς, το Φεστιβάλ Νέου Γερμανικού Κινηματογράφου σε ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει περί τις δεκαπέντε ταινίες και θα διαρκέσει μια εβδομάδα. Υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Μισέλ Δημόπουλου, θα γνωρίσουμε τη Σχολή του Βερολίνου και ένα απάνθισμα των ταινιών του Γερμανικού Νέου Κύματος. ( παραγωγή Ελληνική Θεαμάτων)

* Στις 15, 16 και 17 Φεβρουαρίου 2009, η διάσημη ομάδα χορού Sankai Juku, μια από τις πιο γνωστές χορευτικές ομάδες που εφαρμόζουν την τεχνική Butoh, θα παρουσιάσει την εμβληματική παραγωγή της Kinkan Shonen (Kumquat Seed) του Oshio Amagatsu που εξερευνά το όνειρο ενός αγοριού για την προέλευση και τη σχέση της ζωής και του θανάτου. (παραγωγή Ελληνική Θεαμάτων).

* Τον Φεβρουάριο του 2009, θα κάνει πρεμιέρα στο Παλλάς το πασίγνωστο, πολυβραβευμένο μιούζικαλ Cage aux Folles. Διεκδικεί τον τίτλο του μεγαλύτερου θεάματος στην πόλη, με ένα λαμπερό θίασο, ζωντανή ορχήστρα, μεγάλα σκηνικά, 600 κοστούμια στο στάδιο της κατασκευής και πάνω από όλα, με την καλλιτεχνική σφραγίδα της σκηνοθεσίας του Σταμάτη Φασουλή και τον ίδιο και τον Γιάννη Μπέζο να κρατούν τους ρόλους του πρωταγωνιστικού ζευγαριού.( παραγωγή Ελληνική Θεαμάτων)

* Στις 12 και στις 13 Μαρτίου 2009, τα μπαλέτα C de la B, μια από τις πιο σημαντικές χορευτικές ομάδες του Βελγίου, σε συμπαραγωγή με την Ελληνική Θεαμάτων θα παρουσιάσουν το καινούργιο τους έργο Aphasiadisiac σε χορογραφία Τεντ Στόφερ. Με πέντε ερμηνευτές επί σκηνής η παράσταση περνά στο κοινό τη συγκίνηση, την ένταση και τη σύνδεση των προσώπων και των συναισθημάτων σε μια κυνική εποχή. ( παραγωγή Ballets C de la B – Ελληνική Θεαμάτων).

* Στις 10 και 11 Ιουνίου 2009, ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του καιρού μας, ο εικαστικός, σκηνοθέτης και χορογράφος Jan Fabre, θα παρουσιάσει την καινούργια του ανατρεπτική παραγωγή με τίτλο “The Orgy of Tolerance” στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας του. (παραγωγή Ελληνική Θεαμάτων).

Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να σας ανακοινώσουμε με λεπτομέρειες το ελληνικό μουσικό πρόγραμμα του θεάτρου.

Το Παλλάς βρίσκεται στην οδό Βουκουρεστίου 5.
Οι προπωλήσεις των εισιτηρίων αρχίζουν για τα περισσότερα θεάματα τον Σεπτέμβριο από τα ταμεία του Παλλάς και από τα καταστήματα Fnac και Public
Πληροφορίες για κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο του θεάτρου: 210 3213100
Ημέρες και ώρες λειτουργίας ταμείων Παλλάς:
Δευτέρα έως Σάββατο 9.00 – 20.00, τις Κυριακές 12:00-20:00 και τις ημέρες των παραστάσεων 9.00 – 21.00
Κρατήσεις με πιστωτική κάρτα : 210 8108181
Κρατήσεις μέσω Internet :
www.ellthea.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v